Морунаж, как е по-добре?

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
mishkar
новобранец
новобранец
Мнения: 34
Регистриран на: Вто Авг 21, 2007 9:58 am
Местоположение: софия

Морунаж, как е по-добре?

Мнение от mishkar »

Приемам съвети за готвене на морунаж. Как е по-апетитен...пържен, скара, тава....
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Мнения: 7798
Регистриран на: Вто Яну 11, 2005 11:07 am
Местоположение: Sofia
Обратна връзка:

Re: Морунаж, как е по-добре?

Мнение от chirusa_bg »

Ако е дребен месото е сухо и по-добре пържен.
Когато са големи от 700-800 гр. нагоре стават супер на скара.
:drinkers:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 512
Регистриран на: Нед Окт 09, 2011 8:25 am
Местоположение: Ловеч
Обратна връзка:

Re: Морунаж, как е по-добре?

Мнение от oneillbgm »

И малки и големи ми харесаха пържени. Но съм съгласен, че са хубави и на скара. За морунаж и 2та варианта са добри, тъй като вкусовите и качества са отлични.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
N.Dimitrov
фен клуб-скобар
Мнения: 728
Регистриран на: Пон Юни 23, 2014 4:32 pm
Местоположение: Плевен

Re: Морунаж, как е по-добре?

Мнение от N.Dimitrov »

Аз съм ял и печен в тава, ама беше стабиУен към кило, и беше много вкусен.
Всъщност аз си го приготвих, сега щи кажа рецептата.

В тава си запържи малко лук, като омекне сложи малко доматки настъргани и малко вода(да закъкрят) подправки каквито искаш, аз ползвам дафинов лист сол и ч.пипер, слагаш рибата в соса като я покриваш изцяло, овиваш във фолио и печеш към 30/40 мин на 180/200гр

А и забравих да кажа рибата е хубаво да я нарежеш на шайби не много малки средни към 3см, рецептата я опитах за първи път на дунава един приятел ми я сготви, уникална е просто и става със всякаква риба.
Аватар
vobler4o
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 210
Регистриран на: Нед Юли 15, 2012 8:25 am
Местоположение: р.Марица

Re: Морунаж, как е по-добре?

Мнение от vobler4o »

Зависи от морунажа ,ако е по-голям с домати става уникален.Само дето много кокали имат. :drinkers:
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
N.Dimitrov
фен клуб-скобар
Мнения: 728
Регистриран на: Пон Юни 23, 2014 4:32 pm
Местоположение: Плевен

Re: Морунаж, как е по-добре?

Мнение от N.Dimitrov »

Ако следва рецептата обещавам ,че кокали няма да има само едрите де :)
Аватар
mishkar
новобранец
новобранец
Мнения: 34
Регистриран на: Вто Авг 21, 2007 9:58 am
Местоположение: софия

Re: Морунаж, как е по-добре?

Мнение от mishkar »

Много ви благодаря! Обезателно ще пробвам, че съм на Резово и морунаж бол малко над педя.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”