Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняМорунаж, как е по-добре?
Модератор: sapuna
Морунаж, как е по-добре?
Приемам съвети за готвене на морунаж. Как е по-апетитен...пържен, скара, тава....
- chirusa_bg
- учете се от него
- Мнения: 7798
- Регистриран на: Вто Яну 11, 2005 11:07 am
- Местоположение: Sofia
- Обратна връзка:
Re: Морунаж, как е по-добре?
Ако е дребен месото е сухо и по-добре пържен.
Когато са големи от 700-800 гр. нагоре стават супер на скара.
Когато са големи от 700-800 гр. нагоре стават супер на скара.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Мнения: 512
- Регистриран на: Нед Окт 09, 2011 8:25 am
- Местоположение: Ловеч
- Обратна връзка:
Re: Морунаж, как е по-добре?
И малки и големи ми харесаха пържени. Но съм съгласен, че са хубави и на скара. За морунаж и 2та варианта са добри, тъй като вкусовите и качества са отлични.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
-
- фен клуб-скобар
- Мнения: 728
- Регистриран на: Пон Юни 23, 2014 4:32 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Морунаж, как е по-добре?
Аз съм ял и печен в тава, ама беше стабиУен към кило, и беше много вкусен.
Всъщност аз си го приготвих, сега щи кажа рецептата.
В тава си запържи малко лук, като омекне сложи малко доматки настъргани и малко вода(да закъкрят) подправки каквито искаш, аз ползвам дафинов лист сол и ч.пипер, слагаш рибата в соса като я покриваш изцяло, овиваш във фолио и печеш към 30/40 мин на 180/200гр
А и забравих да кажа рибата е хубаво да я нарежеш на шайби не много малки средни към 3см, рецептата я опитах за първи път на дунава един приятел ми я сготви, уникална е просто и става със всякаква риба.
Всъщност аз си го приготвих, сега щи кажа рецептата.
В тава си запържи малко лук, като омекне сложи малко доматки настъргани и малко вода(да закъкрят) подправки каквито искаш, аз ползвам дафинов лист сол и ч.пипер, слагаш рибата в соса като я покриваш изцяло, овиваш във фолио и печеш към 30/40 мин на 180/200гр
А и забравих да кажа рибата е хубаво да я нарежеш на шайби не много малки средни към 3см, рецептата я опитах за първи път на дунава един приятел ми я сготви, уникална е просто и става със всякаква риба.
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 210
- Регистриран на: Нед Юли 15, 2012 8:25 am
- Местоположение: р.Марица
Re: Морунаж, как е по-добре?
Зависи от морунажа ,ако е по-голям с домати става уникален.Само дето много кокали имат.
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
-
- фен клуб-скобар
- Мнения: 728
- Регистриран на: Пон Юни 23, 2014 4:32 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Морунаж, как е по-добре?
Ако следва рецептата обещавам ,че кокали няма да има само едрите де
Re: Морунаж, как е по-добре?
Много ви благодаря! Обезателно ще пробвам, че съм на Резово и морунаж бол малко над педя.