Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Морски раздел Тактика Стръв и захранкаПоп ъп топчета, за науката...
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Re: Поп ъп топчета, за науката...
Само не ми стана ясно що не ги метнеш в микровелето да станат плуващи ами се мъчиш с теглото на съставките!elanmorin написа:.....Малко все пак съм изненадан, че всички коментари са в тоя тон, че това е глупост.
Просто откъдето съм много трудно се намират съставки.
Купешките може и да са добри, но домашни с две кила смес можеш да си направиш 10 различни вида, колкото на цената на един вид купешки.
Най-добронамерено те съветвам да на се занимаваш с домашни топчета. особено с поп ъп. На 99.99 % съм сигурен че това което ще направиш ще е идеално за храна на кокошки, но не и за риба. А ако толкова държиш да си ги правиш сам, по добре си купи 2 кила готов микс и му придай вкус, цвят и мирис какъвто намериш за добре. Ако готовия микс ти се вижда по-скъп от това което ти би забъркал, то е така защото вътре има неща който ти изобщо няма да се сетиш да сложиш.elanmorin написа: Купешките може и да са добри, но домашни с две кила смес можеш да си направиш 10 различни вида, колкото на цената на един вид купешки.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Аз ги метнах, смятам няколко дни да пробвам различни съотношения и съставки от тия които имам.rado25 написа:Най-добронамерено те съветвам да на се занимаваш с домашни топчета. особено с поп ъп. На 99.99 % съм сигурен че това което ще направиш ще е идеално за храна на кокошки, но не и за риба. А ако толкова държиш да си ги правиш сам, по добре си купи 2 кила готов микс и му придай вкус, цвят и мирис какъвто намериш за добре. Ако готовия микс ти се вижда по-скъп от това което ти би забъркал, то е така защото вътре има неща който ти изобщо няма да се сетиш да сложиш.elanmorin написа: Купешките може и да са добри, но домашни с две кила смес можеш да си направиш 10 различни вида, колкото на цената на един вид купешки.
На вас тука всичко ви се стори супер тъпо, за мен не е.
Първият опит не стана плаващо...
Иначе направих едно плаващо но с корк.
Резнах една шайба от коркова тапа, пробих и дупка, сложих и една клечка за зъби, след това прибавих тестото да стане топче и я пуснах във вряща вода за 5-10 минути. Добре си плава.
Разбира се малко по-голяма играчка е и не е за правене на стотици топчета, но на мен толкова не ми и трябват.
Иначе като еластичност на топчето се получи добре.
-
- ще става разбирач
Колега elanmorin нищо против теб,ама не усещаш ли че почваш да ставаш за кашмер.До преди три дни търсеше прът и макара,днес вече въртиш топчета па плуващи па подскачащи и незнам още какви.Напускал си 120 теми,искаш мнение за това,искаш за онова получаваш такова и ти поръчваш нещо друго,братле в теб има нещо сбъркано.Сигурен съм че ако зададеш правилен въпрос за нещо което наистина те интересува,винаги ще получиш правилен и адекватен отговор, нали затова е форум.И накрая но не на последно място рибар се става с ходене и висене по водоемите.
- antivik
- кандидат преподавател
При следващата проба ръгни едно топче за тенис на маса, може и на корт в сместа . Толкова плуващо ще стане, че ще ти трябва половин кило олово да го потопиш.
Тук вече научно може да се развихриш и да изчислиш колко олово ще е нужно при различни дълбочини на плуване.
Само да те попитам, ....ъъъъ тази импровизация с корка де си я врътнал, като постой във водата и ранъта опада от корка к`ва риба ще чакаш на този гол корк....? Нъл идеята е да си плува самото топче и рибока да лапа него.
Поне аз така разсъждавам поради наивността ми.
Тук вече научно може да се развихриш и да изчислиш колко олово ще е нужно при различни дълбочини на плуване.
Само да те попитам, ....ъъъъ тази импровизация с корка де си я врътнал, като постой във водата и ранъта опада от корка к`ва риба ще чакаш на този гол корк....? Нъл идеята е да си плува самото топче и рибока да лапа него.
Поне аз така разсъждавам поради наивността ми.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Ти пък ся,кво го ограничаваш с олово?Не може ли да изучи относителното тегло на различни метали като:мед,месинг,алуминий и др. Човека си е дървена кратуна!Сам го каза в другата тема.antivik написа:.....Тук вече научно може да се развихриш и да изчислиш колко олово ще е нужно при различни дълбочини на плуване......
- Красимир Атанасов
- учете се от него
е да ама тея са потъващи попЪпчета и едва ли ще ги одобри колегата. Ама от друга страна поне са 100% рибниКрасимир Атанасов написа:Ето ти още една идея за попЪпчета
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Еййййй -Красимир Атанасов написа:Ето ти още една идея за попЪпчета
пия от туй дет ти не употребяваш.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Красимир Атанасов
- учете се от него
- КИРО
- Обратна връзка:
От старото фото,ама - да.
Не се стресирай де,майтапя се.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Въобще не се стресирамКИРО написа:От старото фото,ама - да.
Но все пак в своя защита ще кажа,че снимката я свалих от нета и не знаех чия е!
- КИРО
- Обратна връзка:
За твое успокоение - http://nariba.com/forum/viewtopic.php?p=376668#p376668" onclick="window.open(this.href);return false;
- Красимир Атанасов
- учете се от него
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Научния подход е като на второкласник в час по трудово, но признавам, че идеята първо да мерим относителното тегло на съставките, а после да закръглим резултатите с "малко по-тежки" при варене и "малко по-леки" при печене, категорично бие сметката
"Сто коча - двеста мъди".
"Сто коча - двеста мъди".
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.