Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Морски раздел Тактика Стръв и захранкаПоп ъп топчета, за науката...
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Поп ъп топчета, за науката...
Тука вече някой дърти рибари ме взеха за подвид, но нито им се сърдя нито ме засяга.
Пускам и тука тая тема, и дано се намери някой ентусиаст да помогне...
Така... вероятно това, което ще напиша, ще се стори огромна глупост на доста хора.
Замислям един експеримент, ако намеря необходимите ..неща.
За какво става въпрос по надолу, та ако някой се заинтересува, случайно и има техниката и продуктите, може да пробва и той.
Ако пък има такава информация в интернет, още по-добре, но ме съмнява да има...
Първо е нужна електронна везна.
Втори ти трябва кубичен мерител.
Смятам да започна един каталог поне на по-популярните съставки за месене на топчета и какво е съотношението на тежината им спрямо водата.
Това, ще стане още по-прецизно ако се измери с водата от съотвеният водоем в който, ще ловите.
Допълнително при варене е логично топчетата да станат малко по-тежки, а при печене малко по-леки.
Но това би било добра ориентировка дали топчето наистина може да се получи поп ъп, поне според мен
Какво трябва да се направи?
Струва ми се, че ще е най практично с един кубичен дециметър. Това е един литър или в зависимост от водата от водоема ~.
И така, нататък вече е ясно.
Слагаме и просто мерим, колко тежи един куб дециметър вода, един куб. дец. соя/пшенично брашно/яйца или каквато и да я друга съставка и накрая получаваме калкулацията...
Пускам и тука тая тема, и дано се намери някой ентусиаст да помогне...
Така... вероятно това, което ще напиша, ще се стори огромна глупост на доста хора.
Замислям един експеримент, ако намеря необходимите ..неща.
За какво става въпрос по надолу, та ако някой се заинтересува, случайно и има техниката и продуктите, може да пробва и той.
Ако пък има такава информация в интернет, още по-добре, но ме съмнява да има...
Първо е нужна електронна везна.
Втори ти трябва кубичен мерител.
Смятам да започна един каталог поне на по-популярните съставки за месене на топчета и какво е съотношението на тежината им спрямо водата.
Това, ще стане още по-прецизно ако се измери с водата от съотвеният водоем в който, ще ловите.
Допълнително при варене е логично топчетата да станат малко по-тежки, а при печене малко по-леки.
Но това би било добра ориентировка дали топчето наистина може да се получи поп ъп, поне според мен
Какво трябва да се направи?
Струва ми се, че ще е най практично с един кубичен дециметър. Това е един литър или в зависимост от водата от водоема ~.
И така, нататък вече е ясно.
Слагаме и просто мерим, колко тежи един куб дециметър вода, един куб. дец. соя/пшенично брашно/яйца или каквато и да я друга съставка и накрая получаваме калкулацията...
- Красимир Атанасов
- учете се от него
-
- научил се да хвърля
Re: Поп ъп топчета, за науката...
от няколко дни ти чета постовете и темите,в началото си мислех че имаш сериозен проблем,но колкото повече чета толкова повече се уверявам че просто си решил да се ебаваш с колегите от форума.
Е тва си е твое мнение.geno77 написа:от няколко дни ти чета постовете и темите,в началото си мислех че имаш сериозен проблем,но колкото повече чета толкова повече се уверявам че просто си решил да се ебаваш с колегите от форума.
Темата не беше за морският а за сладководният раздел...
-
- ще става разбирач
Колега ти за модератор ли се упражняваш
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
И аз вече почвам да се чудя дали колегата elanmorin иска да се образова или просто се ебава с нас!Мисля,че повече клоня към второто.
elanmorin,дали топчетата ще станат плуващи или потъващи зависи от това как се приготвят а не от теглото на съставките им.
Всичко това има от къде да се прочете и научи.Не е нужно бавно и мъчително да откриваш топлата вода!
elanmorin,дали топчетата ще станат плуващи или потъващи зависи от това как се приготвят а не от теглото на съставките им.
Всичко това има от къде да се прочете и научи.Не е нужно бавно и мъчително да откриваш топлата вода!
-
- научил се да хвърля
Ми ТО много учено бе....
- svetlio86
- ще става разбирач
Аз съм силно объркан от тези мерни единици!!!
Най си ми е добре,когато съм сред природата ....................................................За Риба с бутилка бира
Объркал си рейса(раздела) пичччччelanmorin написа:Е тва си е твое мнение.
Темата не беше за морският а за сладководният раздел...
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Немалко четох, но тежината на съставките няма как да няма значение.Вуйчо-Ваньо написа:И аз вече почвам да се чудя дали колегата elanmorin иска да се образова или просто се ебава с нас!Мисля,че повече клоня към второто.
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Е добре тогава,давай,дерзай!!!elanmorin написа:Немалко четох, но тежината на съставките няма как да няма значение.Вуйчо-Ваньо написа:И аз вече почвам да се чудя дали колегата elanmorin иска да се образова или просто се ебава с нас!Мисля,че повече клоня към второто.
- antivik
- кандидат преподавател
Младо, ти го подкара като дисертация бре .....само де не си взел в предвид влажността на въздуха, фазите на луната, естествения радиационен фон и положението на съзвездието Телец в 5 дон с трансцеденция Юпитер . Освен това ти куцат и мерките, взел си в предвид само тези де са за БГ, за Англия и САЩ трябва да минеш в либли и унции, за Русия във версти и пудове /за Китай и Япония не ги знам /.
Бе основното за плуването е дъл ще ги вариш или печеш - при печенето тестото набухва, вътре остават мехурчета газ и плува, при варенето - нема газ, по-тежко - потъва.
От това по-кратко и ясно - здраве му кажи.
Бе основното за плуването е дъл ще ги вариш или печеш - при печенето тестото набухва, вътре остават мехурчета газ и плува, при варенето - нема газ, по-тежко - потъва.
От това по-кратко и ясно - здраве му кажи.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Дилян
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Мисля че му е време да защити дисертация
Аз лично нямам време и нерви за експерименти.
Просто им слагам по един спасителен пояс и стават плуващи
Аз лично нямам време и нерви за експерименти.
Просто им слагам по един спасителен пояс и стават плуващи
http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
А ми да ти кажа малко си чел, или ако си чел, то не е било където трябва. Топчетата по принцип си ги правя сам, а когато ми трябват ПОП ЪП си ги купувам готови. Не че не знам как се правят, ами просто няма смисъл. Все пак това е само стръв и не е кой знае какъв голям разход. Съвета ми е да не се занимаваш с направата на плуващи топчета. Първо няма да спестиш кой знае колко и второ купешките ще бъдат в пъти по-уловисти от твоите. Из рибарските форуми има достатъчно колеги който предлагат поп ъп на много добри цени.elanmorin написа: Немалко четох, но тежината на съставките няма как да няма значение.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Доста почетох, да ти кажа.rado25 написа:А ми да ти кажа малко си чел, или ако си чел, то не е било където трябва. Топчетата по принцип си ги правя сам, а когато ми трябват ПОП ЪП си ги купувам готови. Не че не знам как се правят, ами просто няма смисъл. Все пак това е само стръв и не е кой знае какъв голям разход. Съвета ми е да не се занимаваш с направата на плуващи топчета. Първо няма да спестиш кой знае колко и второ купешките ще бъдат в пъти по-уловисти от твоите. Из рибарските форуми има достатъчно колеги който предлагат поп ъп на много добри цени.elanmorin написа: Немалко четох, но тежината на съставките няма как да няма значение.
Зарибявката ми за това, което написах, тръгна оттам, че ми се дощя да си направя варени плаващи топчета. Идеята е да си дадеш зор за подготовката, но после, ще ти е много по-лесно. Нищо, ще цепиш топчета да им слагаш поплавък.
Малко все пак съм изненадан, че всички коментари са в тоя тон, че това е глупост.
Просто откъдето съм много трудно се намират съставки.
Купешките може и да са добри, но домашни с две кила смес можеш да си направиш 10 различни вида, колкото на цената на един вид купешки.