Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)
Модератор: sapuna
- reelbigfish
- новобранец
Re: РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)
mepps syclops 00 е моят фаворит през този сезон. уникални емоции ми донесе на последните два излета
Здравейте колеги, и аз да споделя моя метод на риболов на кефал. По принцип го ловя от средата на април до края на ноември.Април месец го хващам на малка рибка(уклей).Такъма ми е къса пръчка с макара,влакно 0,18 0,20 и 2 куки единична и тройка.Единичната я закачам за устата на рибето а тройката към опашката.Замятам и водя като воблер.Хващат се добри кефали,понеже рибката е 7, 8 см. Май месец като се покажат скакалците става интересно!Събирам ги от брега или някоя поляна. Такъма е същия , само че с една тройка, без плувка и без тежест.Закачам през гърба и мятам под някое дърво на отсрещния бряг.По принцип виждам рибоците и мятам на тупалките. Когато не ги виждам ,но знам , че са там ,мятам и обирам веднага.Бъдете сигурни винаги изкачат от подмолите.Докато няма никой водата завира от малки и големи. На второто мятане няма прошка.Следва покачване на адреналина до N та степен.Случва се понякога да захапе някой мъник . Бярзо откачване , пускане тихомълком и смяна на скакалеца. Когато някое малко кефалче тръгне да лапа буквално му го вадя от устата,то се плаши и се отказва,а след него е големия за който всъсщност съм заметнал.Така два три пъти и смеяням мястото.Затова обичам този риболов , защото обикалям къри и байри и ми се случват какви ли не случки!!! ДАНО СЪМ БИЛ ПОЛЕЗЕН НА НЯКОЙ!
Здравейте колеги, и аз да споделя моя метод на риболов на кефал. По принцип го ловя от средата на април до края на ноември.Април месец го хващам на малка рибка(уклей).Такъма ми е къса пръчка с макара,влакно 0,18 0,20 и 2 куки единична и тройка.Единичната я закачам за устата на рибето а тройката към опашката.Замятам и водя като воблер.Хващат се добри кефали,понеже рибката е 7, 8 см. Май месец като се покажат скакалците става интересно!Събирам ги от брега или някоя поляна. Такъма е същия , само че с една тройка, без плувка и без тежест.Закачам през гърба и мятам под някое дърво на отсрещния бряг.По принцип виждам рибоците и мятам на тупалките. Когато не ги виждам ,но знам , че са там ,мятам и обирам веднага.Бъдете сигурни винаги изкачат от подмолите.Докато няма никой водата завира от малки и големи. На второто мятане няма прошка.Следва покачване на адреналина до N та степен.Случва се понякога да захапе някой мъник . Бярзо откачване , пускане тихомълком и смяна на скакалеца. Когато някое малко кефалче тръгне да лапа буквално му го вадя от устата,то се плаши и се отказва,а след него е големия за който всъсщност съм заметнал.Така два три пъти и смеяням мястото.Затова обичам този риболов , защото обикалям къри и байри и ми се случват какви ли не случки!!! Я някоя пепелянка ще срещна, я някой елен ще вдигна...!Хващал съм и на дъно на малка жабка или на попово прасе,но много често се хваща някоя костенурка.....1 ДАНО СЪМ БИЛ ПОЛЕЗЕН НА НЯКОЙ!
- njoyz
- научил се да хвърля
Тоя метод обаче дали е законен????
Hrabri je vodja narodu treb'o.
Че ползвам тройка ли??? А воблерите с две тройки

Последно промяна от керона на Чет Яну 07, 2016 3:56 pm, променено общо 1 път.
- njoyz
- научил се да хвърля
Извинявай, обаче в билета изрично е упоменато, че тройки могат да се ползват при риболов с изкуствени примамки. А иначе не може.
Hrabri je vodja narodu treb'o.
Нормативна уредба
Любителски риболов
..........................................................................................................................
(2. (изм. – ДВ, бр. 59 от 2012 г.) да използват 2 броя въдици (пръчки) с монтирани до 2 броя куки (единични или двойни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
(2) (Нова – ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Използването на тройни куки се разрешава само при риболов с изкуствени примамки и при риболов на хищни риби със стръв – жива или мъртва рибка.
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
следващя път ще отрежа едното жило на тройката

Колега относно риболова на р.Девненка.За там не може да се пише а трябва да се види как става.Смея да твърдя,че за кефал и въобще за риболова на реките Девненка и Провадийка доста съм се специализирал.Мнения вече не качвам по темите защото ми е писнало вече от компютърни риболовци.Ако искаш остави тел. за връзка или на лични и когато отивам някой път ще ти звънна.
п.п.На 11.01 ходих на Девненка и имах 6 риби от 800г до1,500кг.
п.п.На 11.01 ходих на Девненка и имах 6 риби от 800г до1,500кг.
Благодаря за поканата !
Пратих ти лично съобщение , и се надявам да направим излет.
Пратих ти лично съобщение , и се надявам да направим излет.
Може ли някой да ми каже защо немога да отворя изображенията качени от колегите?
Здравейте колеги, някой може ли да каже къде най близо до Добрич може да се отиде за кефал (речен разбира се) Благодаря!

Здравейте, можете ли да ми дадете съвет за летен риболов на кефал в малка река. Проблема който изпитвам през лятото са малките уклеи и кефалчета които не оставят на мира куката с белия червей. Ловя както през останалите сезони (когато имам добър успех) с подхранване ловене с бял червей и монтаж основно 0,18 плувка 2 гр, повод 0,12 и кука 14. Благодаря предварително!!
- Bigmarlin
- сериозен играч
Скакауец+кочанка или нещо от сорта