Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Морски раздел Общи за морето На раздумка за морето!Добър ден
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Добър ден
Преди месец изкарах капитанско право 40БТ,сега се лутам като кораб без платна каква лодка да си взема присърце ми са има малки ветроходни лодки до 6м,но сега ми е малко труден въпроса с прибирането и съхранението.А и не ми се дават много пари,и за това сега съм решил намерил съм една стара пластмасова рибарска лодка захвърлена в един двор счупена е но сигурно може да се оправи и да я взема за скромна сума.Да я оправя и да плувам в морето с нея аз съм от Бургас,а лодката е хубава поне 5м е с четири гребла е ,отпред на носа има един голям кубрик,с висок борд е няма да влизат вълни. Да я ползвам за риболов и развличения,а по нататака като навляза по-навътре в материята ,ще си зема и ветроходна .И същинският ми въпрос е какви документи трябва да искам от стария собственик,за да я регистрирам и да я пусна без проблем на вода? Благодаря предварително за мненията и съветите.
Обичай морето ама си стой в кръчмата.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Добър ден
Номер няма ли лодката?
Щом е над 4,57м,трябва да е била регистрирана.
При покупко продажбата така или иначе се ходи в ИАМА,
там ще ти кажат как да процедираш по-нататък.
Като точка първа,питай собственика дали някога е била регистрирана лодката.
Независимо от отговора,втората ти стъпка е да отидеш в ИАМА,и на ги питаш какво
да правиш по-нататък.
Сега тук каквито и отговори да дадем,не вярвам да ти помогнем на 100%,а и нашите мнения
може да са невалидни,само да те набутаме в бюрокрацията на МАХ.
Щом е над 4,57м,трябва да е била регистрирана.
При покупко продажбата така или иначе се ходи в ИАМА,
там ще ти кажат как да процедираш по-нататък.
Като точка първа,питай собственика дали някога е била регистрирана лодката.
Независимо от отговора,втората ти стъпка е да отидеш в ИАМА,и на ги питаш какво
да правиш по-нататък.
Сега тук каквито и отговори да дадем,не вярвам да ти помогнем на 100%,а и нашите мнения
може да са невалидни,само да те набутаме в бюрокрацията на МАХ.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Да благодаря за отговора все някакво напътствие е сигурно е била регистрирвана някога,защото е влизал с нея в морето.Както каза намирам собственика дърпаме един разговор на дълго и дълбоко,дали има документи колко изгодно ще ми я даде защото за колкото ще я взема ще дам два пъти по толкова да я оправя и да я пусна на вода.
Собственика нещо не беше наред неска говорих с него,лодката както казах я бива 5,50 с четири гребла широка е идеално морско изпълнение.Ама човека й иска 1000лв за счупена лодка без никакви документи и незнайно дали може да се направи.И скромно му обесних,че пробит леген за 1000лв няма да си купя,че аз за толкова здрава ще си взема.хахаха