Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Специализиран риболов ТролингНадуваеми лодки - съхранение
Модератор: bobopeli
Надуваеми лодки - съхранение
Имам надуваема лодка, която съхранявам в мазето опакована в сак както я получих. Така ми е по-лесно за транспортиране, а и за съхранение - мазето е малко. От доста места чух, че така сгънати са се износвали изключително бързо..... Може ли да споделите вашия опит по този въпрос.......
Re: Надуваеми лодки - съхранение
Моята лодка я държа постоянно надута,защото ако я изпускам и сгъвам след всяка употреба,се получават гънки,по които се протрива и почва да изпуска.
Ето какво ме посъветва човека от когото си купих аз моята надуваема лодка:men79 написа:Имам надуваема лодка, която съхранявам в мазето опакована в сак както я получих. Така ми е по-лесно за транспортиране, а и за съхранение - мазето е малко. От доста места чух, че така сгънати са се износвали изключително бързо..... Може ли да споделите вашия опит по този въпрос.......
"За съхранението на лодката не е проблем да бъде сгъната но е желателно да не се съхранява при много ниски температури (под +5 градуса) защото ПВЦ-то се втвърдява и става чупливо."
Надявам се да няма против че го цитирам, но мисля че това е полезно за всички като информация.
Здр ! Да споделя и аз ,нещо от моя опит по съхранение на ПВЦ -то ! На есен ,като се,, свърши,, , я обръщам на двора и с маркуча и мека четка и миещ препарат я измивам хубаво ,навсякъде ! Да няма ,кал и особенно захранка ! След това я оставям да изсъхне ,ако не ме мързи да я подсушавам ! След ,това с парцалче я намазвам с течен парафин / може и с глицерин / но ми се струва че първото е по добро ! оставям малко ,и след това ,талкирам обилно ! Вътре в камерите също вкарвам ,талк ,да си има ! Две 3 пликчета ми стигат , след това ,сгъвам мнимателно и в два плика / от тези черните за боклука / и в сака накрая ! Поставям я на високо и виси защото се оказва,че мишките и плъховете ,много обичат да гризкат ,ПВЦ -то ! На сака или покрай него гледам да има винаги отрова / да си има / ! Напролет ,обратната ,процедура ! Дано да съм ,помогнал!
Правилно си чул и като нямаш друг избор освен тясното мазе, какво можеш да направиш?Сгъвай си я само не толкова прилежно даже я навивай и не я изсмуквай докрай с помпата.А нови гънки докато я изпускаш винаги ще се появяват и повечето от тях ще изчезват при надуване.А колегата с парафина и талка Уимфка ли си имал преди?И електрическите кабели и градински маркучи и също така инсталацията на автомобила никога не са се допирали до никаква храна ,а мишлетата си ги папкат за десерт
направи каквото трябва пък да става каквото ще