Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Морски раздел Излети Морски риболовни излети.За риба през зимата на Бяло море
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- научил се да хвърля
За риба през зимата на Бяло море
През последните два месеца на 2014 година, направих три риболовни излета в Гърция на морето (Агиокампос на 50 км от град Лариса) . Ще прилагам снимките според излетите.
1ви излет през месец Ноември :
2ри излет през месец Декември :
3ти излет - 24ти Декември :
1ви излет през месец Ноември :
2ри излет през месец Декември :
3ти излет - 24ти Декември :
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- daniel defoe
- разбира нещата
Re: За риба през зимата на Бяло море
Супер си колега
Все така и през новата
Все така и през новата
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
- miroslavpetkov
- научил се да хвърля
Браво колега
Поздрави за излета!
Ципурите на каква стръв излизат по това време на годината? - в края на януари ще си направя разходка из Ситония, а не съм много наясно как и за какво да се приготвя.
Ципурите на каква стръв излизат по това време на годината? - в края на януари ще си направя разходка из Ситония, а не съм много наясно как и за какво да се приготвя.
-
- научил се да хвърля
Taзи ципура бе хваната на тесто от галета и в него слагам малко консерва сардела/сардина/.Това тесто го слагам на две троики една под друга на2-3 см/така ловят гьрците кефала/на директен-8м.Ципурата се хвана на другата ми пръ4ка която беше на пружина с тесто от това за кефала и обвита с полиагистро.Като я извадих с кепа.в устата и имаше две строшени куки от осемте на полиагистрото/аз си ги връзвам с осем куки 5ти или 6ти номер-морски с по дълги опашки Дано да съм полезен с обясненията си
Благодаря много! Задължително ще опитам монтажа който описа.
-
- научил се да хвърля
Само да допълня-с директен 8м ловя само на кейовете където акустират лодките.Също така въдицата с пружината иполиагистрото я хвърлям на не пове4е от 15 м,защото рибата търси храната на 6-10-15м от цимента не навътре .както гърците я търсят на 50-60м.Те затова нищо не ловят.Навътре е рибата когато ловиш по плажовете и скалите
с една дума ЗАТРАЛЕНА (така ловят гърците кефала )jivko.min написа:Taзи ципура бе хваната на тесто от галета и в него слагам малко консерва сардела/сардина/.Това тесто го слагам на две троики една под друга на2-3 см/така ловят гьрците кефала/на директен-8м:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
-
- научил се да хвърля
Koлега,в устата на ципурата имаше две строшени куки и една която беше минала през долната устна и излязла отвън Така 4е това не е тролене,защото имам друга представа за тролене
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Както се казва, "По Коледа стават чудеса!" - страхотна ципура си хванал - 2.6кг!
А гърците /особено по-мургавите/ ловят кефала на тройки, не на полиангистро...
А гърците /особено по-мургавите/ ловят кефала на тройки, не на полиангистро...
-
- научил се да хвърля
Taka e -гърците ловят кефала с две тройки една под друга и ловят като на търмък.Аз ловя на директния-8 м със мой си монтаж.Една малка тройка-12ка и под нея,едини4ка също 12 номер.Натройката поставям тестото от галета и сардела ,а на едини4ката-3-4 бели или пъстри ,когато ми донесат от България и имам много по-голям успех от гърците,защото рибите като гризат тестото/а те го гризат/не засмукват като ре4ният кефал,трудно се заси4ат и като падне тестото и не си могъл да засе4еш рибата налапва малката кука с белите 4ервеи.На този монтаж имам хванати кефали от 1.600 и 1.200 и ципура 1.1оо. Наслука
Много хубава ципура.
Аз по Гърция не ходя,но може някой ден да ми се доходи.
Та другия път,ако искаш снимай монтажа и го сподели на снимка,в следващия ти репортаж.
Тия заргани на бял ли кълвът
Та другия път,ако искаш снимай монтажа и го сподели на снимка,в следващия ти репортаж.
Мир любов и щастие за всички
Риболовци.
Риболовци.
-
- научил се да хвърля
Да зарганите ги лових на два бели 4ервея на 12ка кука и застопорен ваглер на 1,20м повод от ваглера до куката.
-
- научил се да хвърля
Това е монтажът на който хванах ципурата-пружина и полиагистроlusienn написа:Много хубава ципура.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.