Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Относно Сайта РазниИма ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
Има ли гъбари?
Я вижте тази гъба и можете ли да кажете как се казва. Приликата с някой анатомичен орган е съвсем случайна
А дали е "ядлива" и в двата смисъла?
А дали е "ядлива" и в двата смисъла?
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка "
Re: Има ли гъбари?
не ми вдъхва доверие . когато няма риба ходим за гъби ама такова нещо не съм виждал
Гъбата е хибридна смръчкула - ядлива е ,но не я консумирай(винаги стават грешки)
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Дай ми я, и другата събота ще ти кажа дали е от ядливите
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Румчи е прав за наименованието и че е ядлива, но е без особени вкусови качесва и е за предпочитане да не се консумира заедно с алкохол\за всеки случай\rumci написа:Гъбата е хибридна смръчкула - ядлива е ,но не я консумирай(винаги стават грешки)
То сега по време на забраната друго не ни остава, освен гъби и охльови
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
Риба почти не ям , но гъби обичам страшно много макар , че не ходя из гори и поля да ги търся .Прясно набрани сърнели и манатарки обожавам
TICA FAN
Освен, че обичам да ги ям, бера ги на поразия .
- Local
- учете се от него
Да смръчкула... много вкусна, кой каквото иска да разправя. Що манатарки , пачи крак, сърнелки, булки, челадинки съм брал из родопските балкани. По 10-15км. преход на ден... накрая нарежеш я (манатрката) изсушиш я на резанчета стрита във всяко ядене, няма такъв вкус... А маринов пачи крак, малииии колко ракия пие... или панирани сърнелки.... уфф окапах се...
Пожелавам на всеки да види подобна гледка
Пожелавам на всеки да види подобна гледка
Последно промяна от Local на Нед Апр 13, 2008 8:25 pm, променено общо 1 път.
Клавиатура риба не лови!!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
ние иа казваме смрчак,има двоиник и от снимката не се вижда иасно какво си набрал.а за колегите които не знаат ,смрчакот е гба наибогата с афродизиак и много скапа и ценена в Европа.Аз с башта ми сабираме гби исклучиво за домашна употреба-врган ,лисичар,буковка,срндак....Сигурно имате други имена за гбите
Румци имаш врган и иаичарки и понекои срндак
Румци имаш врган и иаичарки и понекои срндак
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Аз им викам сърнела, булка и манатаркаРумци имаш врган и иаичарки и понекои срндак
- Моряка
- кандидат преподавател
Най приличаштите
1 Висока смърчулка ядлива
2 Хибридна смърчулка ядлива
3 и най ми мяза на Набръчкан напръсник вкусна ядлива
1 Висока смърчулка ядлива
2 Хибридна смърчулка ядлива
3 и най ми мяза на Набръчкан напръсник вкусна ядлива
А сега де?
Аз също доста добре познавам гъбите в БГ и често ходя да ги събирам. Тази според моята книжка е Островърха смръчкула. По-скоро формата и ми направи много силно впечатление - много прилича на ...!Ето ви и друг вид. Това за мене е една от най-красивите гъби и с много добри вкусови качества - Кладница. На първата снимка има и лишеи по пъна, на който я намерих и още един вид - неизвестен на мен:
Сега съм си взел мицел и ще си я отглеждам в домашни условия - в/у пънчета, поставени едно над друго. Реколта ще има чак на есен, но пък си заслужава! Тези снимки ги направих в двора на един приятел, а пъна е този на който той си цепи дървата. Като видял гъбите и престанал вече да цепи на него, за да не ги нарани.
Сега съм си взел мицел и ще си я отглеждам в домашни условия - в/у пънчета, поставени едно над друго. Реколта ще има чак на есен, но пък си заслужава! Тези снимки ги направих в двора на един приятел, а пъна е този на който той си цепи дървата. Като видял гъбите и престанал вече да цепи на него, за да не ги нарани.
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка "
тая кладница с човали съм я брал и много ми харесва но прясна , мине ли през фризера не ми я хвали
Гъбата и на мен ми прилича на хибридна смръчкула-ядлива гъба!
Колегата nikola polizovski е прав че е много популярен афродизияк в Европа и не мога да си спомня,но изсушена я изкупуваха за доста сериозна сума!
А иначе имам снимчица на една доста интересна и много красива гъба но като я видите може само да и биете един шут!
Колегата nikola polizovski е прав че е много популярен афродизияк в Европа и не мога да си спомня,но изсушена я изкупуваха за доста сериозна сума!
А иначе имам снимчица на една доста интересна и много красива гъба но като я видите може само да и биете един шут!
Как шутове бре колега тая червената става за тъщите ( в кръга на шегата ) Мухоморката си е опасна работа макар , че наистина е доста красива
TICA FAN