Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Клуб Балканка Клуб БалканкаЗа пъстърви с Ферхундетата
Модератор: Кърцата
За пъстърви с Ферхундетата
В събота и неделя си направих двата най-интересни излета за пъстърва през този сезон. В събота с двете Ферхундета Мариян и Борката решихме да отидем на една от големите пъстървови реки, за да се правим на майстори и да търсим големи риби. Речено-сторено. Реката обаче се оказа по-голяма от очакванията, че на сичкото отгоре и снежна. Ясно беше, че риболовът ще е от трудните.
Почнах с воблер Микс 02 на Ивайло Кръстев и на петото замятане вече бях спасил капото с една балканка, която обаче не беше баш от големите:
След това продължих със същия воблер, който се оказа много добра примамка, тъй като гази доста надълбоко. В тоя вир зад мен, който е дълбок повече от 2.5 метра, ми удари те тая красавица:
Ето го отличника за трудните риби:
Продължих с воблерите, само че смених с Лъки Крафт Пойнтер. Примами ето тази хубавица около 40 см:
По едно време обърнах на блесна - Байрон №2 от тежките, защото в тая силан вода леки примамки се водят по-трудно. Байронката първо улови тази:
А след това и този хубав мъжкар, някъде около 35-40 см, не съм го мерил:
Краен резултат от излета - 8 удара, 8 уловени пъстърви. 4 с размер между 35 и 40 см, другите педя - педя и нещо. Изпотроших си кунките по тея камънаци.
Прибирам се вечерта у нас и жената вика - айде утре да ходим на балет, ще гледаме "Жизел". Викам, аз вече съм си взел билети за "Лебедово езеро", къде милиционерите от оня виц отишли с въдиците. И неделя сабахлем с един колега газ към нова дестинация. Бяхме набелязали две реки - една малка и една от средните. Първо отидохме на малката:
Сложих силикона и още първите хвърляния дойде и сефтето, много красива риба:
После и тази:
След това и ето тази. Трите риби се хванаха за не повече от 100 метра участък:
След това колегата хвана една хубава над 30 санта, но по-нагоре рибите първо ги нямаше, а след това в горното течение взеха да кълват само някакви от по 10 санта. Затова решихме да сменим реката и се насочихме към новото място:
Не се наложи да ги търсим много:
Тръгнаха ми добре на блесна Пантер Мартин №3 жълта с черно тяло:
Обаче в някакъв момент блесната се закачи в един чокор на дъното, нямаше вадене и я скъсах. Викам, я да опитам на друг модел и сложих една ДАМ Ефзет №1. И тя им хареса обаче:
Масовите риби бяха с приятния размер от около 25 санта, изключително атрактивни за ловене по причината, че бяха излезли от подмолите и щъкаха из всички плитки бързеи и начупени места. На едно място в разстояние от не повече от 10 метра с колегата уловихме три риби - той две и аз една, като трите удариха в рамките на нещо от сорта на една минута и нещо. До края на излета колегата разписа и една или две 30-тици, една арна от 35 санта, аз имах една около 30. Абе, стана си излет отвсякъде, с мерни пъстърви и по-важното което - сред природата в този прекрасен и слънчев ден. В събота пак, наслука на всички!
ВНИМАНИЕ! ВСИЧКИ ПЪСТЪРВИ, ЗАСНЕТИ И ОПИСАНИ В ТОЗИ РЕПОРТАЖ, СА ЛОВЕНИ НА ИЗКУСТВЕНИ ПРИМАМКИ С КУКИ БЕЗ КОНТРИ. АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ РИБИ СА ВЪРНАТИ ОБРАТНО ВЪВ ВОДАТА В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ.
Почнах с воблер Микс 02 на Ивайло Кръстев и на петото замятане вече бях спасил капото с една балканка, която обаче не беше баш от големите:
След това продължих със същия воблер, който се оказа много добра примамка, тъй като гази доста надълбоко. В тоя вир зад мен, който е дълбок повече от 2.5 метра, ми удари те тая красавица:
Ето го отличника за трудните риби:
Продължих с воблерите, само че смених с Лъки Крафт Пойнтер. Примами ето тази хубавица около 40 см:
По едно време обърнах на блесна - Байрон №2 от тежките, защото в тая силан вода леки примамки се водят по-трудно. Байронката първо улови тази:
А след това и този хубав мъжкар, някъде около 35-40 см, не съм го мерил:
Краен резултат от излета - 8 удара, 8 уловени пъстърви. 4 с размер между 35 и 40 см, другите педя - педя и нещо. Изпотроших си кунките по тея камънаци.
Прибирам се вечерта у нас и жената вика - айде утре да ходим на балет, ще гледаме "Жизел". Викам, аз вече съм си взел билети за "Лебедово езеро", къде милиционерите от оня виц отишли с въдиците. И неделя сабахлем с един колега газ към нова дестинация. Бяхме набелязали две реки - една малка и една от средните. Първо отидохме на малката:
Сложих силикона и още първите хвърляния дойде и сефтето, много красива риба:
После и тази:
След това и ето тази. Трите риби се хванаха за не повече от 100 метра участък:
След това колегата хвана една хубава над 30 санта, но по-нагоре рибите първо ги нямаше, а след това в горното течение взеха да кълват само някакви от по 10 санта. Затова решихме да сменим реката и се насочихме към новото място:
Не се наложи да ги търсим много:
Тръгнаха ми добре на блесна Пантер Мартин №3 жълта с черно тяло:
Обаче в някакъв момент блесната се закачи в един чокор на дъното, нямаше вадене и я скъсах. Викам, я да опитам на друг модел и сложих една ДАМ Ефзет №1. И тя им хареса обаче:
Масовите риби бяха с приятния размер от около 25 санта, изключително атрактивни за ловене по причината, че бяха излезли от подмолите и щъкаха из всички плитки бързеи и начупени места. На едно място в разстояние от не повече от 10 метра с колегата уловихме три риби - той две и аз една, като трите удариха в рамките на нещо от сорта на една минута и нещо. До края на излета колегата разписа и една или две 30-тици, една арна от 35 санта, аз имах една около 30. Абе, стана си излет отвсякъде, с мерни пъстърви и по-важното което - сред природата в този прекрасен и слънчев ден. В събота пак, наслука на всички!
ВНИМАНИЕ! ВСИЧКИ ПЪСТЪРВИ, ЗАСНЕТИ И ОПИСАНИ В ТОЗИ РЕПОРТАЖ, СА ЛОВЕНИ НА ИЗКУСТВЕНИ ПРИМАМКИ С КУКИ БЕЗ КОНТРИ. АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ РИБИ СА ВЪРНАТИ ОБРАТНО ВЪВ ВОДАТА В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ.
-
- научил се да хвърля
Re: За пъстърви с Ферхундетата
Браво, колеги ! Супер излет сте направили! Аз вчера обиколих няколко реки в радиус 30-40 километра около София и даже и живот не видях в тях, камо ли да хвана нещо. А местата направо приказни. Явно голям късмет си трябва да се оцели нетарашена река.
-
- научил се да хвърля
Епа нема такъв като тебе.Браво
- preparatos
- вече хвърля и на тежко
Готин репортаж......
Отличници.
- misho_tsakov
- ще става разбирач
Вай вай! Риби гледам е имало. А Шкембе има ли?
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
- antivik
- кандидат преподавател
Малийй к`ви красоти, дори не прочетох писаното, снимките ми стигат.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Абе цяла София говори за някакви пъстърваджийски легенди, които са разпукали 30+ балканките, ама виж ти, глупаци били 'ората, щот' не си били носили найлонова торбичка да си ги мушкат и носят дома (а всички казват, таа риба била много 'арна за бирено мезе) ...
Момци, перфектен излет, дръжте т'ва темпо за целия сезон и ни радвайте с все такива постове (па макар и без найлонови торбички за рибата )
Момци, перфектен излет, дръжте т'ва темпо за целия сезон и ни радвайте с все такива постове (па макар и без найлонови торбички за рибата )
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Торбичките и контрите на куките сме ги отказали окончателно и безвъзвратно.mita4eto написа: Момци, перфектен излет, дръжте т'ва темпо за целия сезон и ни радвайте с все такива постове (па макар и без найлонови торбички за рибата )
-
- ще става разбирач
Поклон за майсторлъка,за направилия ни съпричастни на успешния ви риболов репортаж и не на последно място за това,че сте си пили аперитива не с рибно мезе.
Евала, бат Станко - колосът си е колос - няма две мнения! Но съм изумен до крайност от представянето на колегата от втория излет. От дигиталния ти манускрипт оставам с впечатление, че е пипнал повече от една риба? Доколкото го познавам, той хваща подобно количество представители на ихтиофауната годишно - сигур ще е турил едно темане в специализирания молитвен храм.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;