Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Специализиран риболов Риболов на мирни рибиДобра ли е марката макари EUROHOLD за риболов на шаран?
Модератор: sapuna
- ribarq
- сериозен играч
Добра ли е марката макари EUROHOLD за риболов на шаран?
Мисля да си подновя такъмите за риболов на шаран вече съм си харесал пръчки шекспир 3.30 далги и 2.5bl харесах си и макари еврохолд които ми препорачаха , навлизали сега на пазара нека да бада по точен говоря за 8 лагерна с 2ен аванс макара която побира 380м корда 0.30 ! цената е 63-64 лв ? ползвам тази марка от 2 години ...една 4 лагерна за плувка и гогато се намокри трябва незабавно да я почистя и смажа иначе става неизползваема , дали ще имам проблем и с 8лагерните ? някакво предложение ????[/code]
- ribarq
- сериозен играч
asini написа:За марката макари по-специално незнам, но не са ли много капризни- все пак щом се влияят толкова от вода.А и помисли какво става при един излет с обилен дъжд и имаш да речеме удар на шаран и нещо се прецака макарата-всичко отива на вятъра!
Дай предложение какви макари да си закупя на тази цена до 65 лв дали ще намеря нещо по добро ! ако успея да заработя повечко пари до започването на новия сезон може и да се замисля за по добри защото " повече пари по добро качество "
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако искаш да си купиш типично шаранджийска пръчка тя трябва да е с дължина 3,60 или 3,90.Аз лично не съм фен на дебелите пръти и ползам 2,75 или 3 либри .Много добри пръти има Eurohold около 80 лева са и са просто невероятни на 3 либри ако ги намериш няма да сбъркаш .
Относно макарите...аз имам 3 макари по 30 лева са...преди ги ползвах 1 година и не съм имал такъв проблем .Немога да се оплача от марката.
Предполагам че тази макара е хубава.Само ме притеснява ефтината цена за макара с двоен аванс и 8 лагера...и както казват англичаните ефтиното накрая може да излезе скъпо .
Относно макарите...аз имам 3 макари по 30 лева са...преди ги ползвах 1 година и не съм имал такъв проблем .Немога да се оплача от марката.
Предполагам че тази макара е хубава.Само ме притеснява ефтината цена за макара с двоен аванс и 8 лагера...и както казват англичаните ефтиното накрая може да излезе скъпо .
За бракониерите само слънчаци !
- ribarq
- сериозен играч
kalkan4o написа:Ако искаш да си купиш типично шаранджийска пръчка тя трябва да е с дължина 3,60 или 3,90.Аз лично не съм фен на дебелите пръти и ползам 2,75 или 3 либри .Много добри пръти има Eurohold около 80 лева са и са просто невероятни на 3 либри ако ги намериш няма да сбъркаш .
да ти кажа повечето от пръчките който са 3,90 ги използват предимно на састезанията за шаран, лично аз предпочитам 3.30--2.5либри или 3,60. за макарите още се двуомя ! можеби ще изчакам още около месец-два да видя какво може да се измисли !
- dedeff
- разбира нещата
Re: Добра ли е марката макари EUROHOLD за риболов на шаран
ribarq написа:Мисля да си подновя такъмите за риболов на шаран вече съм си харесал пръчки шекспир 3.30 далги и 2.5bl харесах си и макари еврохолд които ми препорачаха , навлизали сега на пазара нека да бада по точен говоря за 8 лагерна с 2ен аванс макара която побира 380м корда 0.30 ! цената е 63-64 лв ? ползвам тази марка от 2 години ...една 4 лагерна за плувка и гогато се намокри трябва незабавно да я почистя и смажа иначе става неизползваема , дали ще имам проблем и с 8лагерните ? някакво предложение ????[/code]
Аз исползвам на Шекспир,но са 3.60.Малко са трудни за транспортиране.Макарите ми са на Okuма-Еpix-10 лагера,шпулите са от дурал,ръбът на шпулата е от титан,и RES система за баланс на ротора,и съм много доволен от тях.
- dimitar_
- сериозен играч
Колега,август 2005г. си купих точно такъв EUROHOLD - HTR 860 -8 лагера с двоен аванс.Септември имах късмета да извадя един амур, може да го видиш в галерията,и да ти кажа макарата се държа перфектно.Тогава си комплектовах всички пръчки с EUROHOLD и до сега съм с тях,а пръчките ми са "МАНЧО"2.70см.-плътни,вярно че са тип "тояга" но досега никога не са ме подвеждали.
Макарите много пъти са мокрени , все още нищо им няма ,но като всяка техника си иска своето- почистване от време на време, може би като недостатък забелязах че твърдият аванс-на шпулата-не трябва да се стяга до край често защото се губи "БЪЗКАНЕТО" на аванса.
Това е мое мнение ,а ти си преценявай сам , вече има толкова вида макари че свят ти се завива!
Макарите много пъти са мокрени , все още нищо им няма ,но като всяка техника си иска своето- почистване от време на време, може би като недостатък забелязах че твърдият аванс-на шпулата-не трябва да се стяга до край често защото се губи "БЪЗКАНЕТО" на аванса.
Това е мое мнение ,а ти си преценявай сам , вече има толкова вида макари че свят ти се завива!
- daniel_g
- разбира нещата
Взимай макарата без да се замисляш!!!! Тази марка напоследък е една от не много скъпите , а качествени аксесоари
Явно говориш за eurohold HUNTER с 8 лагера 2 аванса - алуминиева шпула + 1 допълнителна резервна !!! http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=396
даже можеш и оттук да ги поръчаш , а и както казва колега по горе и stinger-a не са за изхвърляне , пак на еурохолд, а ето ти и пръти да ги окомплектоваш http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=162
Явно говориш за eurohold HUNTER с 8 лагера 2 аванса - алуминиева шпула + 1 допълнителна резервна !!! http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=396
даже можеш и оттук да ги поръчаш , а и както казва колега по горе и stinger-a не са за изхвърляне , пак на еурохолд, а ето ти и пръти да ги окомплектоваш http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=162
- asenfisherman
- ще става разбирач
http://alem-fishing.com/pics/sk2470.jpg Това е на същите пари а е с пъти по-добро.
- ribarq
- сериозен играч
сега ще ги погледна ...има още време поне 1-2 месеца да поработим пък и може за нещо по серизно да се замислим ! май-май вече съм решил какви ще са такамите ! благодаря ти ! НАСЛУКА!!!daniel_g написа:Взимай макарата без да се замисляш!!!! Тази марка напоследък е една от не много скъпите , а качествени аксесоари
- ceno cenov
- разбира нещата
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз не мога да кажа дали са добри Eurohold за риболов на шаран, защото не съм ползвал такива но мисля , че избора на шаранджийско оборудване всеки би могъл да направи най точно и лесно като се съобрази с особеностите на водоемите които ще посещава и риболова който ще практикува а имено: големина на водоемите( особености на реките) ; от ръка ли ще хвърля и какви дистанции ще гони при тези хвърляния или с лодка ще нанася и на какви разстояния от брега и т.н.
А не на последно място и какви пари е готов да похарчи за цялото това удоволствие
А не на последно място и какви пари е готов да похарчи за цялото това удоволствие