Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Излети Водоеми и рекир.Бели Осъм?
Модератор: sapuna
-
- новобранец
р.Бели Осъм?
Колеги моля за малко инфо.,каква риба държи река Бели Осъм?Ще тръгвам на 20-ти и ще съм там 4 дена ....трябжа да знам с какви въдици да тръгна,4е не ми се носи всьо такъм!!!!Моля за коментари....жизнено важно е!!!!!!!!!!!
- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: р.Бели Осъм?
Колега почти е пресъхнала.Основно балканска мряна/черна/ под бързеи и по вирчета с фин такъм.По-добре се разходи под Троян по Осъма,там има и клян/кефал/и уклей,пръскач.Нивото на реките е много ниско.Основно на плувка е риболова,може и с директен и болонеза,ако ходиш на Осъма вземи си и блеснарка/спининг/има хубави кефали.Драсни един ред като се върнеш.
kasmet
-
- вече хвърля и на тежко
Колега, аз съм от Троян и почти всеки уикенд съм по река Бели Осъм, но в рамките на града. Наистина е прав колегата, че нивото на водата е много ниско. Аз напоследък ловя предимно пръскачи, които са в изобилие по бързеите. А и са чудесно мезенце като се препържат. Ако ти се занимава с това нямаш ядове - има и доста мряна, но е трудно уловима пак заради ниската река. кефалът не си заслужава търсенето в рамките на града. Не е кой знае колко едър, а и няма много големи вирове. В огледалата на центъра има много кефал. Не знам къде ще отседнеш, но, ако е някъде в горното течение на реката (Бели Осъм или Чифлик) според мен нямаш шансове за сериозен риболов, по-скоро релакс с някоя дребна риба. Ако си фен на язовирния риболов и искаш да си направиш кефа и имаш тази възможност има едно платено язовирче в началото на Троян (ако идваш от Ловеч). Плаща се 3 лева такса, няма ограничение за въдици и риба. Кълве каракуда, вярно е, че е дребна, но е доста могобройна. Задължително и торен червей си вземи, освен белия. Има и други видове риба - бабушки, уклей, костурчета. Забравих да ти кажа - ако тръгнеш да ловиш пръскачи - най-уловистата стръв са едни зелени червейчета, които се намират под камъните по бързеите. Има ги навсякъде в цялата река. Дано да съм ти бил полезен. Пиши после, какво си направил, или ако имаш други въпроси.
-
- новобранец
колега много ценни съвети ми даде,за което благодаря,а какви са тези огледала в града....?в язовира има ли нещо по сериозно...сом :Д щука...шаро
Ванка за тия червеи под камъните - за кой говориш ... ручейник - т.н мамарец ли ?
и аз заминавам в неделя ще бъда в с.Бели Осъм как е положението там
-
- вече хвърля и на тежко
В язовирчето, има някой амур и малки шаранчета, точен е миналата есен и няма едра риба, някоя случайно останала. пак казвам - става за чесане на крастата, не за трофейни риби. Радо, това не са ручейници - аз им викам ларви - едни малки зелени мамарчета - пръскачите се избиват да кълват на тях. Колега брадата79, прочети малко по-нагоре предния ми пост. Аз утре отивам на реката - ще ловя пръскачи и кротушки.
-
- вече хвърля и на тежко
Огледалата представляват изкуствени езрца в централната част на града, но са много плитки и обрасли с водорасли. Все пак държат доста риба, но е пълно със зяпачи, ако ти се разправя да ловиш там.
значи да вземам директния само
-
- вече хвърля и на тежко
Ами общо взето да! И аз мисля да ловя с директен, ама за всеки случай си вземам този с макарата. То в повечето случаи го ползвам за директен. Ако не ти е досадно да ловиш дребна риба тези плюскенца са идеална занимавка. Аз утре сутринта в 6 часа съм там вечерта живот и здраве ще ви пиша какво съм направил. Купих си бял червей, торен си имам от предния излет на "Сопот", а преди малко си събрах и 40 скакалеца, че мисля сутринта най-напред да пробвам кленовете докато не е напекло. И после започва сеч на плюскета. Имам един колега, който правим бартер - 1 кг речна риба (може и дребна) за 1 кг хубава кайма (6-7 лв). Ама рядко ми се случва това лято дахвана 1 кг речна Лека от мен!
-
- новобранец
Аз тръгвам със спининга, ще пробвам на жабка, ако се излъже някой по-едър клен,а ако не обръщам ч я на плувка 0.75г с бял, торен или пинки,заредил съм се и с 3те !може и някое скакалче да пробвам.. така като гледам иначе доста хора ще ходим към тая област .,дайте някои общ излет да направим ако не хванем риба поне ще се опукаме едно хубаво... :Д xaxaxaxa
-
- вече хвърля и на тежко
Завиждам ви, че ще ходите да почивате! Аз а жалост съм на работа! Между другото сега е панаир по тези райони! особено в Чфлик, а го и дават да е голяма жега, така че идеално ви се получава!
Здравейте,колеги искам да попитам какво е положението на р.Осъм, става ли за риболов и каква риба има и с какви такъми да съм
здравейте колеги, имали някакъв риболов на плувка около Чифлика