Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Специализиран риболов Риболов на мирни рибиКАК ДА ЛОВИМ СКОБАРА(АЛАЯ) И КОГА???
Модератор: sapuna
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
КАК ДА ЛОВИМ СКОБАРА(АЛАЯ) И КОГА???
Колеги,
Реших да пусна тази нова тема та да обменим малко инфо и за СКОБИЧА
Нали все пак това му е най-силния сезон Или дали е
Ако има (в което съм сигурен)почитатели на този риболов пишете тук Кой ,на какво,как,къде,защо и т.н.
Реших да пусна тази нова тема та да обменим малко инфо и за СКОБИЧА
Нали все пак това му е най-силния сезон Или дали е
Ако има (в което съм сигурен)почитатели на този риболов пишете тук Кой ,на какво,как,къде,защо и т.н.
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз лично много го обичам този риболов
ЗАЩО:
1.Пада голямо лъгане с рибата(да уточня ,че да не ми скочите когато ловим на нежива стръв)
2.Ловят се предимно големи екземпляри(това е относително по район и водоем)
3.Риболова е доста динамичен(говоря за речния) в смисъл ,че иска доста ходене докато се открие ятото с по-големите екземпляри.
4.И на последно място ,но не по важност рибата си е доста борбена особено дядовците и бабките
ЗАЩО:
1.Пада голямо лъгане с рибата(да уточня ,че да не ми скочите когато ловим на нежива стръв)
2.Ловят се предимно големи екземпляри(това е относително по район и водоем)
3.Риболова е доста динамичен(говоря за речния) в смисъл ,че иска доста ходене докато се открие ятото с по-големите екземпляри.
4.И на последно място ,но не по важност рибата си е доста борбена особено дядовците и бабките
--- Конфуций---
--- Конфуций---
- daniel_g
- разбира нещата
Да МНОГО !!! Една от най-уважаваните от мен риби ( не по вкусови качества )
Не кълве всеки сезон; маисторите могат да я ловят и дори без грам захранка - поне по р.Росица е така ; Наистина борбена , но не колкото мрената; в повечето случеи се получава един лови другите гледат; иска си финни такъми и различна стръв , абе с една дума Маисторлък си иска ловът му !!!
Не кълве всеки сезон; маисторите могат да я ловят и дори без грам захранка - поне по р.Росица е така ; Наистина борбена , но не колкото мрената; в повечето случеи се получава един лови другите гледат; иска си финни такъми и различна стръв , абе с една дума Маисторлък си иска ловът му !!!
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ще се отклоня от съществото на темата и ще ти издам една рецепта за него( когато си хванеш разбира се )daniel_g написа:Да МНОГО !!! Една от най-уважаваните от мен риби ( не по вкусови качества )
Вземаш скобара и го изчистваш добре,накисваш го за 8-10 часа в оцет и малко сол и го вадиш,киснеш във вода 1-2часа, плакнеш,режеш го на тънки филиики ,панираш го в смес от цар. и пшен. брашно 50 на 50,препържваш го малко и виш к'во стааа с голямо количество бира
Айде че ми тръгнаха лигите
--- Конфуций---
--- Конфуций---
- Vesko1
- сериозен играч
Аз пък да ви издам по нашия край как го хващаме.Взема се средата на хляб слага се едно парче в устата и се дъвчи хляба докато стане на кашичка хвърля се след това във въдата и се захранва периодично с него.Става и с кускус ,като в него има ситно нарязан червен червей.За стръв ползваме дълъг и тънък торен червей.
Тея мурафети ги видях от един циганин преди години ,а те ги разбират тея работи.
Тея мурафети ги видях от един циганин преди години ,а те ги разбират тея работи.
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аз лично го правя само в консерва така кокалите при накисването и варенето омекват !!!!А бе чудесия!!!!!Иначе там от кадето съм аз, скобара калве предимно лятото намирамего в големи бързей на стръв-троха без захранка!!!тва за ходенето е така,обикновенно сутрин си набелязжам определени места и през целия ден ги проверявам!!!риболова е динамичен през целия ден зависи какъв ще си го направиш!!! има случей някои с 5,6 кг риба друг едно кълване няма!!!абе общо взето голяма емоция!!!!
- чуруликпенчо
- сериозен играч
-
- новобранец
- Обратна връзка:
На мен не ми бе много познат този вид риболов , но преди 2 седмици ме закараха на р.Струма , в района на гр.Сандански и останах доста изненаден, като видях как се лови само на гола тройка.Бях само чувал за този метод. В рамките на 3 часа изкарахме 10 скобара, прилични, а колегата с мен ми каза,че големите излизат,когато е много по студено.Дали е така незнам. Успех на всички
Dotuk написа:На мен не ми бе много познат този вид риболов , но преди 2 седмици ме закараха на р.Струма , в района на гр.Сандански и останах доста изненаден, като видях как се лови само на гола тройка.Бях само чувал за този метод. В рамките на 3 часа изкарахме 10 скобара, прилични, а колегата с мен ми каза,че големите излизат,когато е много по студено.Дали е така незнам. Успех на всички
с тази гола троика за коремите ли ги закачахте
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка: