Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Специализиран риболов Риболов на хищнициотносно монтаж за щука
Модератор: sapuna
относно монтаж за щука
искам да попитам ,трябвали тежеста да опира в дъното.при монтаж с тапа в затворени водоеми.дайте скици на други монтажи за затворени водоеми
- ivan_yo
- разбира нещата
Re: относно монтаж за щука
Отговора ми е не. Редът е:въдицата с макарата, повод, тапа(голяма плувка) сам ще я прецениш според живата примамка,малко тежест(по преценка) повод за щтука с тройка или единична или двойка и естественно на куката рибкатаааа
НАСЛУКААА
НАСЛУКААА
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
-
- и господ не е толокова добър
Зависи за къде е монтажа, ако е за водоем с течение се прави с долно олово о по нагоре монтаж, тип хеликоптер, после тапата.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ето има още теми http://forum.nariba.com/viewtopic4641.html
И ловец сам и рибар сам
и на браконерите.........да го ЕВА
и аз така правя;искаше ми се нещо по различно
-
- фен клуб-скобар
Както казва колегата , зависи от това къде ще ловиш.Когато е на открито да няма храсти ,драки и други правиш нормален монтаж като на снимката по горе.А когато искаш да е близо до храста и не искаш да се навира рибката под тях и да се оплита правиш с долно олово тип хеликоптер.snegk написа:Зависи за къде е монтажа, ако е за водоем с течение се прави с долно олово о по нагоре монтаж, тип хеликоптер, после тапата.
"Remember what happens in Vegas, stays in Vegas. Except for herpes. That shit''ll come back with you."
- krokibg
- учете се от него
И на река,и на язовир го ползвам този монтаж,особенно,когато не пускам близо до брега.Троиния вирбел си върши работата и 10-15 гр олово с 0.10 повод,че когато удари рибата,ако има драки да се къса повода и да остава само тапата и рибата закачена на кукатаsnegk написа:Зависи за къде е монтажа, ако е за водоем с течение се прави с долно олово о по нагоре монтаж, тип хеликоптер, после тапата.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
snegk написа:Зависи за къде е монтажа, ако е за водоем с течение се прави с долно олово о по нагоре монтаж, тип хеликоптер, после тапата.
Това е част от монтажа на хеликоптер...има го в по големите рибарски магазини
И ловец сам и рибар сам
- bigfish133
- ще става разбирач
Това е , което ползвам аз ,мисля , че е същият за който говорят колегите :
Ползвам го и за течащи и стоящи води , единственият му недостатък е , че не работи добре в много плитки и много силно обрасли участъци
За там стандартния монтаж е по- добър.
Ползвам го и за течащи и стоящи води , единственият му недостатък е , че не работи добре в много плитки и много силно обрасли участъци
-
- фен клуб-скобар
bigfish133 написа:Ползвам го и за течащи и стоящи води , единственият му недостатък е , че не работи добре в много плитки и много силно обрасли участъци
Колега, кое не ти харесва в работата му от теб споменатите места...
"Remember what happens in Vegas, stays in Vegas. Except for herpes. That shit''ll come back with you."
- krokibg
- учете се от него
Слагаите само тънка корда от доло и си гледаите кефа.Запасен съм с 20-30 оловца по 10-15 грама и си късам на воля
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
- bigfish133
- ще става разбирач
Ми при положение , че ловим на дълбочина 60- 70 сантиметра повода с оловото се обезмисля , защото той трябва да бъде поне 30 см. и тапата трябва да се смъкне много ниско долу . Ако ли пък оставим тапата "хлабава ", това става предпоставка за оплитане . А във водоеми , които са силно обрасли с растителност близко до повърхността при този монтаж рибката се забива в тревите , което я прави по - трудно откриваема. Колкото за влакната - ползвам основно 0.35 и повод за оловото - 0.20.Proinov написа: Колега, кое не ти харесва в работата му от теб споменатите места...
- Spatia
- вече хвърля и на тежко
Според мене е много по-добре оловото да ти е под Куката...
т.е. от горе на долу:
Тапа, стопер, повод с тройка/единичка (демек подвижно поводче),стопер, малко оловце, и след това пускаш на около 50см до метър повод на който е оловото.
т.е. от горе на долу:
Тапа, стопер, повод с тройка/единичка (демек подвижно поводче),стопер, малко оловце, и след това пускаш на около 50см до метър повод на който е оловото.
zoom_l написа:и аз така правя;искаше ми се нещо по различно
Наслука!
- snejeco
- новобранец
- Обратна връзка:
Безотказен вариянт , това е монтажа , който те спасява в доволно обраслите водоеми , в които останаха красиви зъбатки...
- spookymiro
- ще става разбирач
Да споделя и още един вариант, пък който както иска. Вместо тапа ползвам прозрачно булдо. И в повечето случаи остава под водата. Оставям си бигела отворен а влакното затискам леко с камъче. И в повечето случаи ползвам единична кука.snejeco написа:
Ползвам такава система и за бяла, когато искам да вдигна рибето от дъното.
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.