Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Тактика Стръв и захранкаКокво е това Фуил и как се използва
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- вече хвърля и на тежко
Кокво е това Фуил и как се използва
Здравейте колеги риболовци не знам дали сте обсъждали тази тема обаче ако не сте ще бъда благодарен на всеки дал своето мнение за тази стръв или захранка защото само се споменава тук там за нея , а никой не казва какво е това и как се използва.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Кокво е това Фуил и как се използва
ларва на комар,други наименования -мотил,вердевас,хирономус.Използва се за подхранка,а едрия за кука.Този дребния се разбърква със специален разделител след това се обърква с глина-пръст,подава се на мястото на риболов на топки,прави се килим на дъното,който задържа повече време рибите.Ако искате да го добавяте към храната ,правете това непосредствено преди да направите топка,че в храната умира по-бързо,особено ако е по-ароматизирана.
Последно промяна от butnik на Пон Яну 04, 2010 6:10 am, променено общо 1 път.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
каква му е цената ?
-
- кандидат преподавател
Искам да вметна че го има и искуствен- от силикон, в малко бурканче. Цената му е около 12лв, и е много резултатен за стъв. Препоръчително е да се поставя на тънка червена кука. Имай предвид обаче, че това е сезонна стръв
Върл Shimano фен!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
В Пловдив цената му е 2лв.Дозата е предостатъчна за интензивен риболов.sploty написа:каква му е цената ?
Симо,вердеваса и в двете му форми не е сезонна стръв Лови се целогодишно,но зимата рибата е по-мудна от към хранене и налита повече на него.Не ми се качват снимки на риби със стръвта в устата ,хванати на не присъщи примамки и стръв.
-
- кандидат преподавател
Ицо, точно това имах предвид. Забелязал съм, че зимно време когато не ще на нищо друго, вердеваса много често спасява хавата. Аз лично когато ловя на фуил, слагам и едно малко червено стъклено манисто, или златно лъскаво, и по този начин се подсилва ефекта. Пак казвам - говоря за зимата!butnik написа:В Пловдив цената му е 2лв.Дозата е предостатъчна за интензивен риболов.sploty написа:каква му е цената ?
Симо,вердеваса и в двете му форми не е сезонна стръв Лови се целогодишно,но зимата рибата е по-мудна от към хранене и налита повече на него.Не ми се качват снимки на риби със стръвта в устата ,хванати на не присъщи примамки и стръв.
Върл Shimano фен!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Позната ми е вашата школа и много поздрави на стария рокер-г-н Янакиев.
-
- кандидат преподавател
С тебе лично не се познаваме, макар че многократно сме се засичали на различни. Баче Насе ще го поздравя непременно. А пък с теб се надявам да се запознаем в най-скоро време.
Върл Shimano фен!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
И аз се надявам,все ще научим нещо ново,а и едно ново запознанство носи само положителни емоции.
Аз съм пробвал с малкия вердевас на Баркли,като го нанизвам по стеблото до лопатката на куката и оставям острието и контрата открити.Там слагам една пинка за да мърда силикона и да лъже,че е жив.simo72 написа: Аз лично когато ловя на фуил, слагам и едно малко червено стъклено манисто, или златно лъскаво, и по този начин се подсилва ефекта!
Above us only sky
-
- кандидат преподавател
Да, това сие стара изпитана тактика, която оваче работи на затворени водоеми!lfc_boy написа:Аз съм пробвал с малкия вердевас на Баркли,като го нанизвам по стеблото до лопатката на куката и оставям острието и контрата открити.Там слагам една пинка за да мърда силикона и да лъже,че е жив.simo72 написа: Аз лично когато ловя на фуил, слагам и едно малко червено стъклено манисто, или златно лъскаво, и по този начин се подсилва ефекта!
Върл Shimano фен!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Koлеги,нека споделяме за истинския живия хирономус.Ако искате да споделите опит със силиконовия нека да е в отделна тема или автора да добави и за него в заглавието,ако чете изобщо темата.
-
- вече хвърля и на тежко
Колега благодаря за изчерпателните отговори, чета темата всеки ден просто няма какво да добавя.
Четох доста за хирономуса ,и днес реших да го потърся в естествената му среда .Открих го на две места ,под падналите във водата листа и под потънали във водата дървета.
Интересното обаче е че е много по-малък от този в магазините и на практика почти няма как да го ползвам,явно има нещо което ми убягва и се надявам някой да сподели опит
по въпроса с намирането и големината на хирономуса
Интересното обаче е че е много по-малък от този в магазините и на практика почти няма как да го ползвам,явно има нещо което ми убягва и се надявам някой да сподели опит
по въпроса с намирането и големината на хирономуса