Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Излети Водоеми и рекиНе ходете на Безден!!!
Модератор: sapuna
- balky
- научил се да хвърля
Не ходете на Безден!!!
Здравейте, искам да искажа менение за един от платените водоеми близки до София.Та в събота с голямо желение се вдигнахме с тъст ми и ходихме до Безден.Впечатленията ми от миналата година бяха доста добри, но уви.Тази събота не беше така !!! В момента водоема го източват и пак сутрин преди да се напълни с рибари хранят рибата от лодка с чували с пелети??? Пробвахме си късмета от 07,00h до 17,30h, но нищо..Иначе през целия ден имаше кълване, но това бяха дребосъци с размерите на стръвта, която ползвахме:))).От начало си мислехме, че понеже ние сме каръци и не чак толкова опитни за това не става, но и около нас никой нищо не хвана..Миналато лято, на едно от ходенията за около 1,5 час имах около килограм каракуди и един шаран 1,5кг.Този път нищо и ми стана още по-дразнещото когато си тръгвахме, пред кафенето на водоема имаше трима "чичковци" които приготвяха доста голяма мрежа ????? Като изпускат водоема и "дерат" рибата с мрежи защо лъжат хората да си плащат такса и да висят за нищо..
Моето мнение е, НЕ ХОДЕТЕ НА БЕЗДЕН само ви взимат такса, а риба няма !!!!!!!!!!!
Моето мнение е, НЕ ХОДЕТЕ НА БЕЗДЕН само ви взимат такса, а риба няма !!!!!!!!!!!
-
- ще става разбирач
Re: Не ходете на Безден!!!
На Безден са язовира е така,колега.Източва го по това време за Никулден продава рибата и след това пак го зарибява и чака да порастнат малко рибите и пак го пуска и мога да ти кажа ,че в околноста в този има нй-много риба и е най-добре поддържан другите гола вода изключая пъстървите говоря ти това защото имаме вила в Опицвет и знаеме всички околни гъолове и гъолчета.Късмет следващия път няма да се отчайваш !
колега аз пък ходих миналата седмица и сам доволен от водоема биах на стената и си хванах за 3 часа 3 шарана единиа сам го снимал даже кам 2.700 кила е маи ниакаде а другите биаха кам 1.500 кила
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
В Безден язовирите са два, нека първо уточним, за кой става дума пък после да се оплакваме.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- ninastefanina
- сериозен играч
И на мен не ми харесва на Безден.На Белопопци е по-яко и повече риба има.
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Предполагам става въпрос за този от двата!
Там винаги си е било така,хранят си рибата на хранилките цяла година всеки ден освен неделя,като наближи никулден почват да го източват.Изгребват рибата и на пазара,после почистват от дребосъци и наново зарибяват и така.Аз не се оплаквам от гьола тази година го посетих 3-4 пъти винаги съм си хващал по някоя риба,просто си оцелил кофти момент момент.
Там винаги си е било така,хранят си рибата на хранилките цяла година всеки ден освен неделя,като наближи никулден почват да го източват.Изгребват рибата и на пазара,после почистват от дребосъци и наново зарибяват и така.Аз не се оплаквам от гьола тази година го посетих 3-4 пъти винаги съм си хващал по някоя риба,просто си оцелил кофти момент момент.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- TRAP
- ще става разбирач
Миналата година положението беше същото започва доволно да се лови шарана и тия арендаторите като изсипят пелетите да ги хранят и с риболова се приключва до там.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
При сутрешното хранене водата завира, това доказва че има много риба.
Шараните и амурите са по 1-2-3-5-7-11 килограма, това че рибите са различен калибър, доказва че го зарибяват редовно всяка година.
Пред очите ми извадиха и пуснаха шаран 10,700 кг., това са майките които снасят хайвера.
Хващал съм много шаранчета с големина 4-5 сантиметра, което значи че освен зарибяването с отраснали риби, хайвера също дава потомство.
Виждал съм колеги да ловят амурчета по 200 грама и да ги взимат защото мислят че са кефалчета, а други колеги да ловят амури по 3-4 килограма.
Язовира трябва да се изпуска и чисти, защото при това хранене, бързо се развиват популации от каракуда, бабушка, кубинки и тн. плевели.
Плевелите пречат на риболова на шарани, но могат да се ловят целенасочено, при това безплатно, пълнил съм по живарник с прилични бабушки.
Тъй като хранят рибата само с едни и същи рибни гранули, тя е привикнала към тях и никакви други захранки не работят.
Гранулите се продават на място, на 3 лева килото, бил съм 3 пъти капо преди да започна да ги ползвам. След леко овлжняване са перфектни, работят и на други водоеми.
Това че водоема е платен и рибите са много, не значи че активността им е константа. Тя е променлива както и на свободните водоеми.
Безден е мястото, на което съм виждал най-голямото, колективно мега капо, може би 100 души, без едно кълване за целия ден.
Безден е и място на което съм пълнил по една щайга с шарани за 5 часа.
В единия случай рибата е била пасивна в другия активна, има си моменти и моменти, обикновенно е активна само рано сутрин до 9-10 часа.
Тази година беше много активна през Юни, Юли и Август, в най-големите жеги, а през най-шаранджийския месец - Септември (явно и през Октомври) беше пасивна.
Забелязах че тази сезонна аномалия се наблюдава и на Панчарево, платеното на Суходол и други места, спомнете си колко активна беше рибата на Панчарево през Юни примерно.
На Безден има Лин. Пред мен извадиха един към 6-700 грама, но собственика им каза да го пуснат, щото 4 години го бил гледал и пазил и догодина щял да хвърля хайвер.
Шараните и амурите са по 1-2-3-5-7-11 килограма, това че рибите са различен калибър, доказва че го зарибяват редовно всяка година.
Пред очите ми извадиха и пуснаха шаран 10,700 кг., това са майките които снасят хайвера.
Хващал съм много шаранчета с големина 4-5 сантиметра, което значи че освен зарибяването с отраснали риби, хайвера също дава потомство.
Виждал съм колеги да ловят амурчета по 200 грама и да ги взимат защото мислят че са кефалчета, а други колеги да ловят амури по 3-4 килограма.
Язовира трябва да се изпуска и чисти, защото при това хранене, бързо се развиват популации от каракуда, бабушка, кубинки и тн. плевели.
Плевелите пречат на риболова на шарани, но могат да се ловят целенасочено, при това безплатно, пълнил съм по живарник с прилични бабушки.
Тъй като хранят рибата само с едни и същи рибни гранули, тя е привикнала към тях и никакви други захранки не работят.
Гранулите се продават на място, на 3 лева килото, бил съм 3 пъти капо преди да започна да ги ползвам. След леко овлжняване са перфектни, работят и на други водоеми.
Това че водоема е платен и рибите са много, не значи че активността им е константа. Тя е променлива както и на свободните водоеми.
Безден е мястото, на което съм виждал най-голямото, колективно мега капо, може би 100 души, без едно кълване за целия ден.
Безден е и място на което съм пълнил по една щайга с шарани за 5 часа.
В единия случай рибата е била пасивна в другия активна, има си моменти и моменти, обикновенно е активна само рано сутрин до 9-10 часа.
Тази година беше много активна през Юни, Юли и Август, в най-големите жеги, а през най-шаранджийския месец - Септември (явно и през Октомври) беше пасивна.
Забелязах че тази сезонна аномалия се наблюдава и на Панчарево, платеното на Суходол и други места, спомнете си колко активна беше рибата на Панчарево през Юни примерно.
На Безден има Лин. Пред мен извадиха един към 6-700 грама, но собственика им каза да го пуснат, щото 4 години го бил гледал и пазил и догодина щял да хвърля хайвер.
нямам живарник
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Продължавам си мисълта в този пост, че форума нещо се бъгва от дълги постове.
Не бързайте да го задрасквате на картата този водоем. Риба има повече от всякога, но много се вляе от атмосферни условия, налягане и тн. Колкото и риби да има във водоема, ако не искат да се хранят, нищо не можем да направим. Спомнете си също че на Безден първи започнаха да излизат шарани рано през пролетта и някой пусна темата "100 кила шарани".
Ето една щайга, успех!
Не бързайте да го задрасквате на картата този водоем. Риба има повече от всякога, но много се вляе от атмосферни условия, налягане и тн. Колкото и риби да има във водоема, ако не искат да се хранят, нищо не можем да направим. Спомнете си също че на Безден първи започнаха да излизат шарани рано през пролетта и някой пусна темата "100 кила шарани".
Ето една щайга, успех!
нямам живарник
Колеги,как се заплаща там? на Човек ли?,на прьчка ли или на килограм? .Просто не сьм ходил никога там и незнам.Благодаря ви предварително
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Понеже Ицо е много, ама много прав, че не бива да се дават крайни мнения, още повече от един излет и понеже искам да се похваля
Една снимка и от мен
Една снимка и от мен
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
Напълно подкрепям казаното по горе Преди една седмица със качествена манджа на MWDE имах три шарана до към три часа след обяд.За сметка натова баща и син до мене не можеха да смогнат на две дънарки На пружината основно гранули+малко накъква захранка за плътностhristotihov написа:Тъй като хранят рибата само с едни и същи рибни гранули, тя е привикнала към тях и никакви други захранки не работят.
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
здравеите на всички ,кажете нещо за Безден към днешна дата че не съм ходил до сега,благодарско предварително
- leeds
- вече хвърля и на тежко
И аз мислех да прескоча до там тези дни ,но инфо от колега няма риба само ти вземат парите а другия с шараните още не е пуснат.cecinco написа:здравеите на всички ,кажете нещо за Безден към днешна дата че не съм ходил до сега,благодарско предварително
ДА ХВАНЕШ РИБА Е УДОВОЛСТВИЕ,НО ДА И ДАРИШ ЖИВОТА....Е ТОВА НЕ СЕ ОПИСВА С ДУМИ.
ПУСНИ ДНЕС ЗА ДА ХВАНЕШ УТРЕ!!
ПУСНИ ДНЕС ЗА ДА ХВАНЕШ УТРЕ!!