Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Морски раздел Специализиран риболов Риболов от лодкаМеста за пускане на гумени лодки във Варна
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Места за пускане на гумени лодки във Варна
Здравейте колеги. Преди да си задам въпроса искам да изкажа благодарност на всички за супер форума, който сте направили. Информацията е супер полезна, пожелавам да го развиваме още и още.
Сега на въпроса: често чета форума но чак сега се регистрирах. От Варна съм и ходя за риба доста често...от малко дете така да се каже. Лодка си купих миналата година(Барк 3.30м. + двигател Геново 15к.с. 2Т.) Основният въпрос е откъде си пускате лодките. Питам защото слип за безплатно ползване има само на траката и под моста доколкото знам а пускането от плажа(Ной например) е доста неудобно с оглед на плажуващите. Сутрин в 5-6 няма проблем да, но на прибиране около обяд е пълна лудница от хора. Имаше слип и на карантината но преди 10дни минах от там и са започнали обновяване и там отпада.
Давайте идеи откъде да пускам лодката, откъде пускате вашите и т.н.? Колесар нямам, нося си я на място с колата.
Относно мотора и лодката ако някой се интересува мога да кажа, че съм доволен и от двете, независимо, че не са някаква марка и съм на мнение, че едно нещо било то и немарково ако човек си го стопанисва добре и си го гледа, проблема намалят драстично.
Ако модераторите сметнат, че темата не е за тук, нека я преместят.
Благодаря, поздрави.
Сега на въпроса: често чета форума но чак сега се регистрирах. От Варна съм и ходя за риба доста често...от малко дете така да се каже. Лодка си купих миналата година(Барк 3.30м. + двигател Геново 15к.с. 2Т.) Основният въпрос е откъде си пускате лодките. Питам защото слип за безплатно ползване има само на траката и под моста доколкото знам а пускането от плажа(Ной например) е доста неудобно с оглед на плажуващите. Сутрин в 5-6 няма проблем да, но на прибиране около обяд е пълна лудница от хора. Имаше слип и на карантината но преди 10дни минах от там и са започнали обновяване и там отпада.
Давайте идеи откъде да пускам лодката, откъде пускате вашите и т.н.? Колесар нямам, нося си я на място с колата.
Относно мотора и лодката ако някой се интересува мога да кажа, че съм доволен и от двете, независимо, че не са някаква марка и съм на мнение, че едно нещо било то и немарково ако човек си го стопанисва добре и си го гледа, проблема намалят драстично.
Ако модераторите сметнат, че темата не е за тук, нека я преместят.
Благодаря, поздрави.
- Ribar
- ще става разбирач
Re: Места за пускане на гумени лодки във Варна
Здрасти, колега! Аз съм съвсем новобранец в риболова от лодка, затова предложението ми е по-скоро въпрос и се извинявам за него - на Ной от вътрешната страна на буната има някакви съоръжения за пускане на лодки, не съм ги ползвал лично, не съм и виждал някой даа ги ползва, но съм влизал от там, но бяхме двама, пускахме заедно лодката във водата, единия държи лодката, другия се качва, после той държи и така..преди месец и нещо бях на ръба да опитам сам да го направя, но се отказах, видя ми се трудно за сам, а излизането ми се стори направо невъзможно, но тези съображения може и да могат да се ползват безплатно и ако вършат работа...
Друг вариант е 4та буна в ъгъла, откъм страната на плажа, там обикновено няма плажуващи, понеже са повече камъни, но не е правило, разбира се. Влизал съм от там няколко пъти и съм излизал без проблем с хората на плажа.
Успех!
Друг вариант е 4та буна в ъгъла, откъм страната на плажа, там обикновено няма плажуващи, понеже са повече камъни, но не е правило, разбира се. Влизал съм от там няколко пъти и съм излизал без проблем с хората на плажа.
Успех!
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
Крановете на Ной се ползват и са заключени, някой някога е решил,че е негов и е забил колчето(катинара).
Друг вариант е от плажа на Аспарухово до буната(малко се върви повече) или пак от там покрай рибарите на другия край.
Друг вариант е от плажа на Аспарухово до буната(малко се върви повече) или пак от там покрай рибарите на другия край.
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Добре де, в такъв случай неможе ли и ние да се съберем няколко ентусиаста и да си сложим едно малко кранче? Не мисля, че всички/кранове/ там имат разрешение така или иначе? Или пък да си изградим импровизиран слип на НОЙ /в самото начало до буната/ имам предвид? Говоря за нещо примитивно, което хем да не изисква многи средства, хем да е удобно на хората с по-малки лодки? Мисля, че ако се напънем все ще измислим нещо бюджетно.