Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Морски раздел Тактика Монтажи за риболовСъвет за тежести?
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Съвет за тежести?
Колеги, искам да си излея малко тежести. Сдобих се с част от заводска слитка олово и го излях на пръчки върху парче винкел - да ми е по-лесно после при леенето. Обаче ми прави впечатление, че мнооого е меко. Явно от това тежести няма да мога да лея, поне не в този му вид. Сигурно трябва да се смесва с нещо. Някой може ли да ми каже какво, по колко, и от къде мога да си го набавя. Не съм го теглил парчето, ама сигурно е около 10 кг. Благодаря ви отсега.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
не с есмесва с нищо отливай смело само гледаи да е на проветриво място и да не го прегряваш. Изпаренията са много опасни и веднъж влезли в организма се изхвърлят с години.
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
Колега Runner ,след като отлееш тежестите и когато фазата премине от течна в твърда ,просто охлади тежестите в студена вода.Друг начин е като добавиш малко сяра в оловната стопилка ,ама това отива вече към алхимията.Пробвай със студената вода.Внимавай при потапяне във водата може да изпръска пара или вряла вода и да се изгориш.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз последния път,когато лях,се надишах жестоко.Не смесвай с нищо друго.Аз лея в чаени лъжички,следно стават по 45гр оловцата,но мога и по-малки да ги правя.Ако искаш по-тежко от 45-голяма супена лъжица.Аз имам електронна везна,която ми помага да съм точен.Лея малките парченца в едно канче,или кутия от пастет и изливам в лъжичката колкото искам да е голямо и тежко оловото.Когато е току-що излято в лъжичката и е още почти течно и горещо-топвам го внимателно в студена вода,но внимателно само дъното на лъжичката,щото иначе ако се топне изведнъж,резултатите са подскачащо из стаята олово.Отделянето от лъжицата е супер лесно,от самосебе си.
Предимството на оловцата от лъжица са,че като се захлупят на дъното-мърдане няма,още повече,че летят доста далеч без да се въртят,защото центъра на тежеста е в предната част.
Предимството на оловцата от лъжица са,че като се захлупят на дъното-мърдане няма,още повече,че летят доста далеч без да се въртят,защото центъра на тежеста е в предната част.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
ако направиш фуниики от вестник и ги забиеш в пясък и изливаш в тях пак става но грамажа не е еднакъв но поне ще имаш избор. летят като куршуми , а и по-малко се закачат по дъното
Колкото по-добър джип караш,
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И това е добра идея.Аз да си лея тежестите се научих от баща ми,който под черницата на село на огнището стопяваше две-три парчета от оловни тръби и лееше в калъпи от итонг.Намира се едно блокче и с дрелка,или винтоверт,както и с отвертка на ръка става,издълбаваш в блокчето няколко формички за оловото,после изливаш в тях,когато изстине-трошиш итонга и изваждаш тежестите. Дупки се правят с дрелката с много тънко свредло,или самонарязващ дълъг винт без глава.keymaker написа:ако направиш фуниики от вестник и ги забиеш в пясък и изливаш в тях пак става но грамажа не е еднакъв но поне ще имаш избор. летят като куршуми , а и по-малко се закачат по дъното
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пръчките са 3.60м. длжина,акция 50-120гр.,телескопи с шаранджийски захват.Преди време с подобни мятах олова по 100гр. и ги плюех на 15-20 метра от брега,докато накрая не счупих единия при по-яко напъване.С по-леките олова достигам добри дистанции,след това с триста зора опъвам линията.Евтини прътове не искам да гърча с големи тежести.
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Моряка
- кандидат преподавател
Ами такива дето на калкана викат калк калк калк..... Много ми трябватsoleno написа:Събираш ти - да не ги къртиш ей - щи дърпам ушите!Камбата написа:... събирам баланси за джанти на коли.....
Калъпите са обещани!!! А такива олова интересуват ли те?
- някога преди "междусъюзническата война" бях купил първо, после правих и аз такива олова , после пак купувах от тях към 30на бройки има - взех ги по молба на един човек, който не се обади и не пита за тях.
Над 3 кила олово е май.
- мислех всичките да ги претопявам за дънни такъми на илария, попчета и за чепарета, но си останаха.
Ако ти харесват обади се! Имам ги в бяло, червено, синьо, зелено и жълто - за топчетата става въпрос, ама има и такива с ролчици. Изложените на снимката са купешките - мойте са с чиптунинг и викат на рибата - кът-кът-кът
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко