Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Морски раздел Тактика Стръв и захранкаМорски Червей-Хубава работа...ама циганска !
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Морски Червей-Хубава работа...ама циганска !
хайде да почнем от ключа за бараката- по морето има около 150 риболовни магазина да допуснем ,че в слабия сезон /тоест сега/ всеки магазин консумира по около 100 дози на седмица ....това прави 15000 дози-по 1лв печалба - 15000 лева на седмица - чисто ,необлагаеми- но Бургазлии /митьовите момчета/ и те искат пай от парсата та затова е войната за червеите а и на магазинерите им писна да продават дози от 15-20 червея докато варненските мутри държаха монопола.сега клиентите им се топят с часове а и те работят през просото -не спазвайки никакви финансови закони и правила макар да имат концесия за вадене на червеи-скоро очакваме развръзка. а недялко е прав,първо ,червеите които той зарежда са в пъти по-добри от тези на красьо,а и като имаш концесия фактури нещо да дава за червея красьо,но доколкото се приказва из магазините данъчните го наблюдават яко и скоро ще има екшън - не може да имаш най-смешния магазин във Варна и да караш магазини в които влиза половин Варна да купуват морския от теб.те данъчните скоро ще ни светнат за що иде реч
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Да не говорим,че бялата мида е забранена.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Евала на Недялко значи от тебе че той кога е давал фактуриdartt написа:хайде да почнем от ключа за бараката- по морето има около 150 риболовни магазина да допуснем ,че в слабия сезон /тоест сега/ всеки магазин консумира по около 100 дози на седмица ....това прави 15000 дози-по 1лв печалба - 15000 лева на седмица - чисто ,необлагаеми- но Бургазлии /митьовите момчета/ и те искат пай от парсата та затова е войната за червеите а и на магазинерите им писна да продават дози от 15-20 червея докато варненските мутри държаха монопола.сега клиентите им се топят с часове а и те работят през просото -не спазвайки никакви финансови закони и правила макар да имат концесия за вадене на червеи-скоро очакваме развръзка. а недялко е прав,първо ,червеите които той зарежда са в пъти по-добри от тези на красьо,а и като имаш концесия фактури нещо да дава за червея красьо,но доколкото се приказва из магазините данъчните го наблюдават яко и скоро ще има екшън - не може да имаш най-смешния магазин във Варна и да караш магазини в които влиза половин Варна да купуват морския от теб.те данъчните скоро ще ни светнат за що иде реч
Клиента сам избира откъде ще си купи червейте и никой неможе да му наложи откъде
да купи
Пъти по хубавите червей са си от един и същи водоем
Когато има някакво наместване на нещата има и такива дето не им е угодно
Бати Киро аз доколкото знам забранената бяла
мида е пясъчна мида "Донакс”.
а тази която се продава по магазините е паразитна
тя живее в тинята !
тя живее в тинята !
- недялко радков
- ще става разбирач
Хайде да внесем малко яснота:
Първо,за червеите не се издават фактури,а документ за произход,който се къса от риболовния дневник и е официален.Изисква се единствено той,а фактурите и касовите бонове са грижа на търговците.
Второ не вкарвайте интриги,с Красьо сме приятели и неговите червеи са по-хубави,защото там,откъдето ги вадят ние не можем да отидем поради лиса на подходящо оборудване и ЕГН-то на "бригадата"-хората,с които почнахме тая работа преди всички останали и я продължаваме от проста спортна злоба!
Трето,момчетата,за които говорих не са "бригада",а "бакшиши"като мен(нищо,че аз вече не съм) и отиваха на палатки със семействата си на Шкорпиловци.В крайна сметка ги пратих другаде и те пак си извадиха.
А колкото до избора на магазин-правото винаги е било на клиента,а както казва Матьо-като не му харесва,има правото да копае!Имаше едно време един магазинер Цецо,който робуваше на клиентите и влизаше на 4 м. дълбочина с бутилки,издухваше по 2 бутилки на ден,сега иди го питай как е със здравето,а много малко го помнят.
Първо,за червеите не се издават фактури,а документ за произход,който се къса от риболовния дневник и е официален.Изисква се единствено той,а фактурите и касовите бонове са грижа на търговците.
Второ не вкарвайте интриги,с Красьо сме приятели и неговите червеи са по-хубави,защото там,откъдето ги вадят ние не можем да отидем поради лиса на подходящо оборудване и ЕГН-то на "бригадата"-хората,с които почнахме тая работа преди всички останали и я продължаваме от проста спортна злоба!
Трето,момчетата,за които говорих не са "бригада",а "бакшиши"като мен(нищо,че аз вече не съм) и отиваха на палатки със семействата си на Шкорпиловци.В крайна сметка ги пратих другаде и те пак си извадиха.
А колкото до избора на магазин-правото винаги е било на клиента,а както казва Матьо-като не му харесва,има правото да копае!Имаше едно време един магазинер Цецо,който робуваше на клиентите и влизаше на 4 м. дълбочина с бутилки,издухваше по 2 бутилки на ден,сега иди го питай как е със здравето,а много малко го помнят.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Не го знаех това,благодарско за инфото.srr.рибар написа:Бати Киро аз доколкото знам забранената бяла
тя живее в тинята !
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- orion30
- разбира нещата
Колегата Недялко Радков е много прав
Тия дето им викате "мутри" всъщност са мангали и бакшиши. Едните копат, другите разнасят. Навремето като работех в рибарски магазин индваше и един пенсионер да носи червеи, но за кратко. Умори се да копа пенсионерската "мутра". /без лоши чувства към пенсионерите/.
А Красьо и аз го помня наистина издухваше по две бутилки ама сега не се занимава доколкото знам.
Тия дето им викате "мутри" всъщност са мангали и бакшиши. Едните копат, другите разнасят. Навремето като работех в рибарски магазин индваше и един пенсионер да носи червеи, но за кратко. Умори се да копа пенсионерската "мутра". /без лоши чувства към пенсионерите/.
А Красьо и аз го помня наистина издухваше по две бутилки ама сега не се занимава доколкото знам.
вече и във Варна има алтернативен източник на морски червей, след като бургазлии започнаха да получават екстра качество време беше и Варна да си спомни какво е това качествена стръв.браво на Стефко,на Миро - дием фишинг,на Автогарата,че биха шута на мутреещите се палячовци които ни караха да купуваме всичко друго но не и червеи.задава се баир пред красьовци,матьовци,и техните господари
Последно кого помниш Красьо или Цецо(дето Недялко споменава за него)orion30 написа: А Красьо и аз го помня наистина издухваше по две бутилки ама сега не се занимава доколкото знам.
Що вкарвате интриги между хората и магазините???
Мутрите(и то наистина са си мутри,не пенсионери) ще продължават да си дърпат конците в този бранш,и така ще е докато падат пари,(кое куче се отказва от кокъл бре,кви ги говорите?)
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
dartt вижда се,че и ти имаш някакъв интерес кой от каде да си купува червеи ама хайде спри вече с тези твоите смешни коментарчета против хората
Необичам много да пиша ,но търпението си има граници,явно моята е дошла.Възмутен съм от качеството на морския червей който имах глупоста /на два пъти/ да купя от онова дюкянче което отваря към 5 часа сутринта срещу полиграфията,не червеи а иглички....то куката по дебела бе колеги....А девицата зад щанда направо изби рибата - след ката я попитах "а касов бон ще ми дадете ли...." отговорът беше"КО..."Няма ли колеги от съответните служби да напомнят на тея хорица "що е касов бон и има ли той почва у нас..." И.. един съвет към собственика - човече що се не разходиш до Владиславово / там откриха нов магазин / да видиш на какво се казва червеи ....а и да научат девойката " КО " е касов бон.
Те точно този собственик зарежда сигурно над половината град с червей (така съм чувал) а сега дебалък написа:един съвет към собственика - човече що се не разходиш до Владиславово / там откриха нов магазин / да видиш на какво се казва червеи ....а и да научат девойката " КО " е касов бон.
- orion30
- разбира нещата
Обърках имената Цецо помня. И продължавам да мисля че "мутри" няма в тая работа. Има предприемчиви хора. Ся тез дет връзват чепарета и продават и тях да ги омутрим. Които иска да е мутра :
1. Права лопата
2. Автомобилна вътрешна гума надута като спасителен пояс
3. Леген с подходящ диаметър спрямо гумата.
4. Ботуши или гащеризон
5. Кола на газ за разноса
6. Стари вестници или брошури от хипермаркети за опаковане
7. Желание за работа.
8. Лекарства от време на време кат ти настине кръста. Простатата и тя не обича да я киснеш в студена вода.
Факта че има толкова много дето преди копаха червеи и впоследствие се отказаха/а все още могат/, показва че никак не е лесно да си "мутра".
Мен ме мързи за себе си да изкопая няколко дози а ако трябва да правя бройка, да спазвам заявени количества, оле майко.
Ако във Владиславово тоя новия магазин е същия за който си мисля, собственикът му е бивш работник на друг рибарски магазин. Продава евтинджоси по 30-40лв. щото най вероятно няма капитал да засклади по манекенски неща. Абе изкарва една заплата момчето, да е жив и здрав.
1. Права лопата
2. Автомобилна вътрешна гума надута като спасителен пояс
3. Леген с подходящ диаметър спрямо гумата.
4. Ботуши или гащеризон
5. Кола на газ за разноса
6. Стари вестници или брошури от хипермаркети за опаковане
7. Желание за работа.
8. Лекарства от време на време кат ти настине кръста. Простатата и тя не обича да я киснеш в студена вода.
Факта че има толкова много дето преди копаха червеи и впоследствие се отказаха/а все още могат/, показва че никак не е лесно да си "мутра".
Мен ме мързи за себе си да изкопая няколко дози а ако трябва да правя бройка, да спазвам заявени количества, оле майко.
Ако във Владиславово тоя новия магазин е същия за който си мисля, собственикът му е бивш работник на друг рибарски магазин. Продава евтинджоси по 30-40лв. щото най вероятно няма капитал да засклади по манекенски неща. Абе изкарва една заплата момчето, да е жив и здрав.
Къде във Владиславово се намира магазина колега?
Грешно ти е мисленето ама карай,там си има бригади от името на темата ще се досетиш какви са и им се плаща на доза по 70ст. и правят дози по заявка от предния ден + някоя отгоре а дали има мутри сам се сети къде отива разликата отorion30 написа: И продължавам да мисля че "мутри" няма в тая работа. Има предприемчиви хора.
70ст. до достигането и продаването на магазините на 1,70лв. едва ли разносвача слага 1 кинта само за това че ги разнася това достатъчен довод ли ти е или е нужно да споменавам и кой стой зад цялата таз машинация