Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Излети Къде и какво кълве в момента.Яз. Огняново до Елин Пелин
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Яз. Огняново до Елин Пелин
Здравейте на всички любители на Огняново... малко по-официално , че се явявам откриващия темата за 2018та
На 16ти април посетих язовира с ясното намерение да търся каракуда...
Бидейки оборудван с двуколесното ми МПС , без да се замислям се насочих към любимия ми залив:
Ситуацията не е сходна на миналогодишната , поради +1м ниво... И все пак в залива имаше каракуди , периодично скачаше по някоя и друга риба. С голяма доза късмет , успях да прилъжа една каракуда 300-400гр , но за час и нещо мъки , реших че е време да се преместя в устието на язовира , където имаше рибарско присъствие:
И там с голями мъки (все пак съм с малката ми въдица , побираща се в раницата) , успях да извадя една каракуда от плиткото през тревите. Риболовците , които се виждат на снимката имаха по-дашни места - маалко по-дълбоко и хранещи се риби . Рибите им излизаха измежду подрастващите клонки върби , отвъд течението на реката. От високо се виждаше , че има сравнително голям пасаж каракуди , отвъд върбовите клонки , но се движеха интензивно на посоки , сякаш нещо ги притеснява - рибешка му работа .
Риболова вървеше само на торен червей .
П.П. Една снимка на каракудите ми , уви недостойна за визуализация във форумния интерфейс... домързя ме да ги снимам "на вода"
На 16ти април посетих язовира с ясното намерение да търся каракуда...
Бидейки оборудван с двуколесното ми МПС , без да се замислям се насочих към любимия ми залив:
Ситуацията не е сходна на миналогодишната , поради +1м ниво... И все пак в залива имаше каракуди , периодично скачаше по някоя и друга риба. С голяма доза късмет , успях да прилъжа една каракуда 300-400гр , но за час и нещо мъки , реших че е време да се преместя в устието на язовира , където имаше рибарско присъствие:
И там с голями мъки (все пак съм с малката ми въдица , побираща се в раницата) , успях да извадя една каракуда от плиткото през тревите. Риболовците , които се виждат на снимката имаха по-дашни места - маалко по-дълбоко и хранещи се риби . Рибите им излизаха измежду подрастващите клонки върби , отвъд течението на реката. От високо се виждаше , че има сравнително голям пасаж каракуди , отвъд върбовите клонки , но се движеха интензивно на посоки , сякаш нещо ги притеснява - рибешка му работа .
Риболова вървеше само на торен червей .
П.П. Една снимка на каракудите ми , уви недостойна за визуализация във форумния интерфейс... домързя ме да ги снимам "на вода"
Браво за споделения излет. Много хубав язовир, а скоро никой не е писал за него.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Благодаря и аз за споделянето! Любимо за мен място
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- новобранец
Колеги знае ли някой Огняново от кога е забранен за риболов.
Поздрави
Поздрави
От 1-ви май до15-ти юни.
Здравейте колеги. Скоро вземам книжка и ми се ходи за риба. Какво ще кажете за водоема през лятото?
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Здравейте колеги,
Тозо уикенд смятам да посетя водоема. Някой някакви съвети може ли да даде как върви риболова там.
Тозо уикенд смятам да посетя водоема. Някой някакви съвети може ли да даде как върви риболова там.
Здравейте!
Не съм ходил на язовира от....срам ме е да кажа. Понеже ми изникнаха едни хубави спомени за октомврийски риболов там, а и имам работа в района, та съм си наумил да направя един излет.
Интересувам се дали черния път, който върви вляво от стената е отворен? В гугъл виждам, че има няква бариера, но снимките там са стари. Ще се радвам, ако някой помогне, ако не на място ще проверя
Живи и здрави!
Не съм ходил на язовира от....срам ме е да кажа. Понеже ми изникнаха едни хубави спомени за октомврийски риболов там, а и имам работа в района, та съм си наумил да направя един излет.
Интересувам се дали черния път, който върви вляво от стената е отворен? В гугъл виждам, че има няква бариера, но снимките там са стари. Ще се радвам, ако някой помогне, ако не на място ще проверя
Живи и здрави!
Месец юли прекарах една седмица на гости в караваните вдясно от стената. Бариера има и пътят е затворен.
Благодаря за отговора, макар и да не ми харесва. А иначе позволено ли е да се мине пеша?
Не мисля че някой ще ти прави проблем. Има и друга възможност за левия бряг до стената - черен път, който започва от първия завой към Раковица. Преди 3 години съм слизал по него с голф 3 комби, но не знам какво му е състоянието в момента. Май беше доста обрасъл.
Има ли колеги на язовира?
- thebigtourist
- новобранец
Днес бях с детето на язовира, но в топлите часове на деня. Около 14 хиляди слънчевки на всякакъв вид червей по плиткажите. Едно нереализирано поемане на рибка навътре. И един уви нахален тип с джет, който нашари целия язовир от катуна си.
Има ли някой съвет ако се иде рано или привечер къде има риболов на костур в момента на язовира?
Има ли някой съвет ако се иде рано или привечер къде има риболов на костур в момента на язовира?
В кой рай на язовира беше?
- thebigtourist
- новобранец
Северната страна след кулата.indzaghi написа:В кой рай на язовира беше?