Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов за начинаещи Риболовен билет и документиОбявиха забраната за 2014 година!
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Re: Обявиха забраната за 2014 година!
В крайна сметка от 1.05 е разрешен Риболова на Распер и Щука а от 15.05 Бяла Риба Дано да няма проблеми с служители на Иара които не са запознати с приложение 1
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
И да не са запознати , проблема си е единствено техен
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Ами ще ги запознаем с приложение 1 ...като им изперем униформите във водоемаKrasi-ribata написа:В крайна сметка от 1.05 е разрешен Риболова на Распер и Щука а от 15.05 Бяла Риба Дано да няма проблеми с служители на Иара които не са запознати с приложение 1
Има си ЗРА,има си заповед от министерството-това,че не са запознати (цитат)...СИ Е ТЕХЕН ПРОБЛЕМ !
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Запознати са повечето, друг е въпроса че ако видом нещо нередно трябва да сигнализираме мигновенно. Нали за това искаме да има присъствие на водоема, да намалим изтребването на риба!
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.
[url]http://maximo.bg/url]
-
- ще става разбирач
Да от 1.05, нека да сме на водоемите и да няма Бракониери:)))))
Нещо не ми звучи убедително тая теза > " Ние сме железни, ще ловим само от разрешените риби и ще пазим водоемите от браковците".
Последните 2-3 години, имам поне 1 излет на седмица-две и нито веднъж не съм бил свидетел на разправия между съвестен рибар и бракониер ( не казвам, че не се е случвало, а че аз не съм виждал).
Вчера бях на платено близо до яз.Искър и си взех 5-6 каракуди.Хайвера е мноого далеч от хвърляне, поне 40 дни му трябват. По случай изборите, всеки който обича хайвер, законно ще може да наблажи...
Последните 2-3 години, имам поне 1 излет на седмица-две и нито веднъж не съм бил свидетел на разправия между съвестен рибар и бракониер ( не казвам, че не се е случвало, а че аз не съм виждал).
Вчера бях на платено близо до яз.Искър и си взех 5-6 каракуди.Хайвера е мноого далеч от хвърляне, поне 40 дни му трябват. По случай изборите, всеки който обича хайвер, законно ще може да наблажи...
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Насе, поне мрежарите малко ще се оттеглят, пък и не ми се вярва чак да има такава месарщина. Малко по малко почвам да забелязвам съвест у рибарите. Виждат хората на къде вървят нещата и се замислят. А ако покрай мене се мерне някой тарикат ще разберете
-
- научил се да хвърля
При забрана има ли човек на язовира-мрежар или бракониер. Мисля,че лесно се вижда като се обхожда язовира от контролните органи. Така или иначе мрежарите не работят през ден,-рано сутрин или вечер. Лично мое мнение,че сега контролът ще е по-труден. Относно съвестта-надежда всяка тука оставете. Масово ще се сурне неразрешена риба,стига да се хваща. Нагледах се колега Граховски...
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Позволи ми да не се съглася. Защо? Защото колкото и да ти се струва малоумно това твърдение, през забраната контрола е същия даже и по-малко, щото от ИАРА са спокойни че хората са със съвест и няма да ходят у забраненото. И е така, ама мрежарите също са спокойни и си пускат мрежи посред бял ден. Сега контрола ше е много по-лесен защото ще има хора които трябва да бъдат наблюдавани и измежду тях ще се хващат и пресръпилите закона. Докато в другия случай трябва да стрелят напосоко за да уцелят къда са мрежарите, щото па и инспекторите са с ограничен бюджет.
А ако видиш някои несъвестен просто звънни на ИАРА или му направи забележка.
А ако видиш някои несъвестен просто звънни на ИАРА или му направи забележка.
-
- научил се да хвърля
Никъде не съм каззвал,че твоето мнение е малоумно. Разсъждаваме си,на практика само работещи в Иара могат да кажат кое как е. Практическия опит. За обажданията на ИАРА-трудна работа. Да се жалваш по телефона,че някой хубавец дърпа бели риби в забраната или че някой е дръпнал малко повече риба за мен ще има много съмнителен ефект. Нямат възможности да реагират на всеки подобен сигнал. Замислял ли си се,че мрежаро може да звъни и да се кълне,че се пуска мрежа на водоем Х ,а те през това време да въртят мрежата на съвсем различно място. Докато не се вкарат сериозни пари в хора и оборудване оправия няма да има. По няколко патрулни двойки на водоем,на практика да не остава без охрана. На българина чатала на врата иначе сме-майката си трака.
-
- ще става разбирач
Бтв каза вече Темата е ясна от 1,05 Щука 0т 15,05 Бяла Риба Бтв край на споровете:))))
Е...щом БТВ каза...Krasi-ribata написа:Бтв каза вече Темата е ясна от 1,05 Щука 0т 15,05 Бяла Риба Бтв край на споровете:))))
-
- ще става разбирач
Гласи се Боев )))
колеги дочух че ще отложат откриването за 01.06.2014 а не на 23.05.2014 заради изборите , затова ако някои знае нещо да сподели
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
По - добре ти кажи от къде си го чул,защото за сега официалната забрана е до 23.май!