Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Морски раздел Специализиран риболов Риболов от лодкаС лодка в морето -безопасност
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Re: С лодка в морето -безопасност
Аз не съм каякар, но пък съм търсач Та ако напишеш в гуугле "kayak stabilizers" ще ти излезе много нещо.Ribar написа:Та, въпроса ми е, имате ли някакво предложение/идея за монтиране на допълнителни стабилизатори отстрани, които да предпазят (доколкото е възможно) от евентуално преобръщане.
Ето как да си ги направиш сам ....
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
Не заблуждавайте,колегата ,,Ribar,,!!! Този ,,каяк,, не само ,че не е за Море ,но не е и за дълбоки сладководни водоеми !!!Той е за забавление с деца .на плитко !!! Има си каяци за Море,Океан и т .н. !!!Има и такава тема !Не се шегувайте със сигурността и Живота си !!!
- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Прав си, аз въобще не погледнах задълбочено снимката. Сега виждам, че е дюшек с друга форма. Става само за плажни забавления при зелен фкагlozzy.68 написа:Не заблуждавайте,колегата ,,Ribar,,!!!
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
- rikitikitavi
- разбира нещата
Аз виждам нещата така. При това без да се бъзикам.Ribar написа:Колеги, здравейте. Наскоро се сдобих с каяк Intex Challenger K1, знам, че не е много подходящ за морски риболов, но ще опитам да компенсирам недостатъците му с предпазливост. Та, въпроса ми е, имате ли някакво предложение/идея за монтиране на допълнителни стабилизатори отстрани, които да предпазят (доколкото е възможно) от евентуално преобръщане.
Благодаря предварително за вниманието.
Това е той:
Отиваш в накой магазин за яхтено оборудване. Купуваш си осем броя кранци продълговати. Едни такива дълги неща дето висят отстрани на яхтите. Имат си уши и са почти непотопяеми. Закрепваш ги от двете страни на двата борда ЗДРАВО и то по дължина. Така че да допират водата. При тази ситуация за 200 допълнителни левчета ще разшириш ширината на каяка и ще имаш нещо непотопяемо при авария.
Единствения минус е ч, ще ти правят съпротивление при гребане ама ти и без това навътре няма да ходиш.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- st_beer
- ще става разбирач
С морето шега не бива да си прави човек. Не се отдалечавай много с тоя каяк от брега и не влизай с него в силен вятър и когато има вълни. Видях ги на джъмбо и наистина това си е дюшек от всякъде с друга форма.Ribar написа:Колеги, здравейте. Наскоро се сдобих с каяк Intex Challenger K1, знам, че не е много подходящ за морски риболов, но ще опитам да компенсирам недостатъците му с предпазливост. Та, въпроса ми е, имате ли някакво предложение/идея за монтиране на допълнителни стабилизатори отстрани, които да предпазят (доколкото е възможно) от евентуално преобръщане.
Благодаря предварително за вниманието.
Това е той:
Ако хванеш някоя бодлива риба от рода на дракон и падне вътре си го пробил без проблем,а да не забравяме ,че въдиците имат куки.Аз ловя с каяк от доста години и мога да ти кажа ,че риболова с каяк не е от най-удобните . Пази се колега и не поемай излишни рискове за живота си заради някое кило риба.
Hobie Mirage Outback
- Ribar
- ще става разбирач
Благодаря за съветите и информацията, колеги! Разбира се, безопасността е на първо място и с този дюшек, както се изразявате вие, само в най-най-най-благоприятното време и на разумна дистанция от брега с всички обезопасителни мерки
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
Колеги, нямам плаваща котва за моята надуваема 3,3м.Гледам , че дават диаметър около 50см за този размер по сайтовете, но и по други форуми пишат, че е по-добре да е по голям диаметър.Някой има ли опит .Евентуално да препоръчате размер(екипаж 2ма с багажа, двигателя, лодката и рибата да речем300кг)
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
- fishermann2
- вече хвърля и на тежко
Това 50 см. е смешен размер.Аз, на 4 м. лодка ,ползвам за 12 м. такава,за да върши работа.
Другото е разходи за тоя дето духа.
Благодаря колега, ще се насоча към метър и нагоре.fishermann2 написа:Това 50 см. е смешен размер.Аз, на 4 м. лодка ,ползвам за 12 м. такава,за да върши работа.
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Интересна тема,и много сериозна.Личното ми мнение оформено от над 30 години моряшки стаж по океана и риболуване по нашето море е че дори и с Титаник да излизате за риба не сте застраховани.Никой не е по голям от природата.Нито може да се разчита на 100% на прогнозите за време.Риск винаги си има от нас зависи да го сведем да някъкъв приемлив минимум.
Малко червейче пита майка си: - Мамо къде е татко? Майката: - Отиде за риба.
.
.
-
- новобранец
Какъв е реда или традицията при спасителна акция от колеги? Става въпрос за разплащане то на разходите. Може да е глупав въпроса но се извинявам.
- joromercedes
- научил се да хвърля
В морето ,при нужда ПОМАГАШ винаги и веднага !!!Nikolay Dimov73ooo написа:Какъв е реда или традицията при спасителна акция от колеги? Става въпрос за разплащане то на разходите. Може да е глупав въпроса но се извинявам.
Разплащането -- вече имаш нови приятели!!
Това е най важно .....
-
- ще става разбирач
отказване на помощ в морето е подсъдимо ,но винаги се отзовава някой ,те спасяват теб ,а на практика стават собственици на имуществото ,което са спасили !!!
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана
-
- новобранец
Направо ме обърка. Моля за разяснение.El Pescador написа:отказване на помощ в морето е подсъдимо ,но винаги се отзовава някой ,те спасяват теб ,а на практика стават собственици на имуществото ,което са спасили !!!
-
- ще става разбирач
по международните морски закони (конвенции ) ,при подаден зов за помощ ,всеки е длъжен да се притече,от близко намиращите се до бедстващият ,при не оказана помощ това е подсъдимо !Но всеки би се притекъл ,защото те спасяват твоят живот или на бедстващият ,безвъзмездно ,но плавателното средство с всичко което е на борда става собственост на оказалият помощ !!!Nikolay Dimov73ooo написа:Направо ме обърка. Моля за разяснение.El Pescador написа:отказване на помощ в морето е подсъдимо ,но винаги се отзовава някой ,те спасяват теб ,а на практика стават собственици на имуществото ,което са спасили !!!
моята риба никой не може да я хване ,