Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняЗа Чревоугодници
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 135
- Регистриран на: Пет Дек 03, 2010 3:41 pm
- Местоположение: Vancouver
- Обратна връзка:
Re: За Чревоугодници
За това пиле ли става въпрос?:))))
Ние бяхме на свински ребърца с барбекю сос, картофи и гъби;))))
Честита Баба Марта!
пропуснах поничките за закуска, ей!
Ние бяхме на свински ребърца с барбекю сос, картофи и гъби;))))
Честита Баба Марта!
пропуснах поничките за закуска, ей!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: За Чревоугодници
2 бързи въпроса:
1. Пилето върху шише бира....трябва ли да има бира в шишето? ....или просто се ползва за стойка?
2. Светле, тия понички.....ала "Дънкин донат'с" ли са....и ако да - дай рецепта за тестото.
1. Пилето върху шише бира....трябва ли да има бира в шишето? ....или просто се ползва за стойка?
2. Светле, тия понички.....ала "Дънкин донат'с" ли са....и ако да - дай рецепта за тестото.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 196
- Регистриран на: Пон Сеп 13, 2010 11:37 am
- Местоположение: Варна
Re: За Чревоугодници
Чи как без бира Аз слагам малко бурканче , но не пълно до горе с бира и оп у пилетооо По удобно е да сложиш бурканче отколкото цяло шише ..GODzillata написа:2 бързи въпроса:
1. Пилето върху шише бира....трябва ли да има бира в шишето? ....или просто се ползва за стойка?
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 135
- Регистриран на: Пет Дек 03, 2010 3:41 pm
- Местоположение: Vancouver
- Обратна връзка:
Re: За Чревоугодници
GODzillata написа:2 бързи въпроса:
1. Пилето върху шише бира....трябва ли да има бира в шишето? ....или просто се ползва за стойка?
2. Светле, тия понички.....ала "Дънкин донат'с" ли са....и ако да - дай рецепта за тестото.
и аз слагам пилето в/у бурканче, пълно с бира,че и дафинов лист и зърна бахар в бирата
чувала съм,че идеята била в бирата да се сложи и краве масло и когато заври да тръгне да облива пилето отвън, затова бутилката е за предпочитане-гърлото и ще изнича от шията на пилето....да, ама не-на мен ми беше по-удобно да го застопоря на бурканче
поничките се наричат понички "Бисмарк"
намерих ги в друг форум
Аз ги направих с 5 жълтъка на екстраголеми яйца и сложих екстракт ванилия и захарна ванилия в пудрата захар, с която ги поръсих.Може да се сложи и канела. Много бързо се пържат, затова нарежи поничките предварително и се подготви с готварска щипка, за да можеш да ги обръщаш и вадиш по-лесно. Предполагам, че във фритюрник ще е най-лесно пърженето. Приличат много на Дънкин Донътс, вкусни са пухкави и меки, могат и да се напълнят със сладко или баварски крем.Рецептата я имам от 2000-2001 г. (там някъде). Иван Звездев я представи в едно от първите предавания на "Бон Апети". Според него, поничките се наричат така, защото са били любими на Железният канцлер - Ото фон Бисмарк (1815-1898).
Продукти: 1 1/2 ч.ч. прясно мляко, 4 с.л. размекнато краве масло, 4 с.л. захар, 1 пакетче суха мая, 8 жълтъка, 4 ч.ч. брашно, олио (за пържене), пудра захар за поръсване
Приготвяне: Млякото се стопля, а в него се прибавя маята и 1 с.л. захар. Жълтъците се разбиват отделно с останалата захар. Замесва се тесто с брашното, млякото, жълтъците и маслото. Оставя се да втаса на топло около 40-50 мин. Разточва се на кора с дебелина 1 см. С чаена чаша се изрязват поничките, а в средата на всяка още едно малко кръгче (аз го изрязвам с капачка на бутилка олио). Пържат се до златисто, стават много бързо, за това трябва постоянно да се обръщат. След изваждане (върху хартия), се подреждат в голяма чиния и се поръсват с пудра захар (моята беше с ванилия, такава просто купих).
Съвет от мен: Излизат страшно много, за това направете по-малка доза. Аз днес например замесих с 3 жълтъка, 3/4 ч.ч. мляко, половин пакетче суха мая, 2 с.л. захар и 2 с.л. масло и ми излязоха 42 броя понички.
Единственият им недостатък е, че бързо изсъхват, ...ако останат, де
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 196
- Регистриран на: Пон Сеп 13, 2010 11:37 am
- Местоположение: Варна
Re: За Чревоугодници
Е, да ама като излезе бирата и картофките стават горчивиMargatyna написа: чувала съм,че идеята била в бирата да се сложи и краве масло и когато заври да тръгне да облива пилето отвън, затова бутилката е за предпочитане-гърлото и ще изнича от шията на пилето....да, ама не-на мен ми беше по-удобно да го застопоря на бурканче
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: За Чревоугодници
Винаги ми е било чудно това пълнене как става?Margatyna написа:...могат и да се напълнят със сладко или баварски крем.
Преди пърженето ли или след това?....ако е преди....ъъъ...не излиза ли пълнежа и да стане мазало?
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 135
- Регистриран на: Пет Дек 03, 2010 3:41 pm
- Местоположение: Vancouver
- Обратна връзка:
Re: За Чревоугодници
Пълненето с крем или сладко става след пърженето с шприцGODzillata написа:Винаги ми е било чудно това пълнене как става?Margatyna написа:...могат и да се напълнят със сладко или баварски крем.
Преди пърженето ли или след това?....ако е преди....ъъъ...не излиза ли пълнежа и да стане мазало?
Последно промяна от Margatyna на Чет Мар 03, 2011 4:49 am, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 135
- Регистриран на: Пет Дек 03, 2010 3:41 pm
- Местоположение: Vancouver
- Обратна връзка:
Re: За Чревоугодници
идеята е да се направи пилето, но без картофките:))))) това,че ние слагаме картофки е тема за друга бира;)Георги Вутов написа:Е, да ама като излезе бирата и картофките стават горчивиMargatyna написа: чувала съм,че идеята била в бирата да се сложи и краве масло и когато заври да тръгне да облива пилето отвън, затова бутилката е за предпочитане-гърлото и ще изнича от шията на пилето....да, ама не-на мен ми беше по-удобно да го застопоря на бурканче
освен това зависи от бирата има по-горчиви има и не толкова ...в краен случай пилето се пече с бирата и се прави картофено пюре;))))
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: За Чревоугодници
Така няма ли да остане дупка?Margatyna написа:
Пълненето с крем или сладко става след пърженето с шприц
Едва ли всички сладкарски цехове шприцоват след пърженето...
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 135
- Регистриран на: Пет Дек 03, 2010 3:41 pm
- Местоположение: Vancouver
- Обратна връзка:
Re: За Чревоугодници
Кире, няма начин да не остане дупка;)))))-девствена поничка му се прияло! не знам как е във всички сладкарски цехове,виж как е в този: http://www.youtube.com/watch?v=tmcpXc12 ... re=relatedGODzillata написа:Така няма ли да остане дупка?Margatyna написа:
Пълненето с крем или сладко става след пърженето с шприц
Едва ли всички сладкарски цехове шприцоват след пърженето...
намерих и още един клип http://www.youtube.com/watch?v=UHv53TJA ... re=related
- Кузмич
- dreamer
- Мнения: 885
- Регистриран на: Пет Май 29, 2009 3:51 pm
- Местоположение: Пловдив Петър Василев
Re: За Чревоугодници
Киро във всеки сладкарски цех има шприц.
Влизал съм в 2-3 цехчета за кроасани там шприцовете са тройни даже.
Огледай някой кроасан и ще видиш три отвора на разстояние горе долу 20-30 мм един от друг.
От там ръгат шоколада и другите пълнежи.
Влизал съм в 2-3 цехчета за кроасани там шприцовете са тройни даже.
Огледай някой кроасан и ще видиш три отвора на разстояние горе долу 20-30 мм един от друг.
От там ръгат шоколада и другите пълнежи.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Re: За Чревоугодници
Абе днес нали Празник та...... реших си проблема с мезето едно свинско шкембенце
Доспатските пъстърви са за довечера
леко сварено в скороварката и запечено в масълце и бяло винце
па вече и на работната маса
Доспатските пъстърви са за довечера
леко сварено в скороварката и запечено в масълце и бяло винце
па вече и на работната маса
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: За Чревоугодници
A, така!
Пък после що си имал проблеми с холестерола и кръвното!
Пък после що си имал проблеми с холестерола и кръвното!
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
Re: За Чревоугодници
Страшни сте с тия ястия, вече почвам да следя темата !
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- учете се от него
- Мнения: 5343
- Регистриран на: Чет Юли 27, 2006 4:26 pm
- Местоположение: Иван Котаков - Бургас
Re: За Чревоугодници
Аз пък спирам да я чета, нямате ли жал бе мискини таквиз
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.