Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Рибите За рибите по света и у насДунавска скумрия
Модератор: emo vasilev
- Моряка
- кандидат преподавател
Re: Дунавска скумрия
Може що не,аз не практикувам,ма Патер с пилкер имаше успехGODzillata написа:А на спининг рипат ли? - блесни и воблери?
А сега де?
-
- ще става разбирач
Аха! Поздрави!Моряка написа:При нас има и на подвижна тапа,да държи средна вода и да не потъва до дъното,където са закачките.Продълговато морско олово,отгоре примерно 3 куки с пера и ламе,стопер,на майката вече се движи тапа с малка дупчица,примерно 2-3 метра,в зависимост от дълбочините ви.Над нея е стопер и евентуално възел(да не се увеличава 2-3 метровото разстояние) излизащ лесно от водачите.Тапата е достатъчно голяма да стои стабилно на повърхноста и при това положение чепарето стои почти отвесно.При дърпане и отпускане имитира бягащи нагоре и спускащи се към дъното рибкиGODzillata написа: дай малко морска тактика.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Чепаретата с които ловяха миналата пролет циганката в района на с.Ясен са построени така :
Най отдолу - олово 300-400 гр. ,въже 150см.на което в края напречно има тръбичка 3-4см. / за захващане между пръстите и замятане/ ,вирбел , следва - основно влакно 5-6 метра от тръбичката с дебелина 0,70мм,първа тапа , 5 бр. куки с пера от токачка и червен конец през 0,50 см. и поводи за куките с дължина 0.20 см от влакно 0,40мм . втора тапа и т.н. Общо 25 куки през всеки 5 - тапа .Замята се перпендикулярно на 50 -70 метра. На брага се забива колче , линията се опъва , като за индикация се монтира шпула /от влакната в химията / или ПВЦ тръбичка с олово в нея 300-400гр. Ми , това е с което видях ,как ловят Циганката на Дунав .Май е малко бракониерско , знам ли ? ,но положително дава резултат .
Най отдолу - олово 300-400 гр. ,въже 150см.на което в края напречно има тръбичка 3-4см. / за захващане между пръстите и замятане/ ,вирбел , следва - основно влакно 5-6 метра от тръбичката с дебелина 0,70мм,първа тапа , 5 бр. куки с пера от токачка и червен конец през 0,50 см. и поводи за куките с дължина 0.20 см от влакно 0,40мм . втора тапа и т.н. Общо 25 куки през всеки 5 - тапа .Замята се перпендикулярно на 50 -70 метра. На брага се забива колче , линията се опъва , като за индикация се монтира шпула /от влакната в химията / или ПВЦ тръбичка с олово в нея 300-400гр. Ми , това е с което видях ,как ловят Циганката на Дунав .Май е малко бракониерско , знам ли ? ,но положително дава резултат .
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Точно така,като за сафрид.GODzillata написа: А ти говориш за улов като за сафрид? Мяткаш, въртиш и прибираш?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- GODzillata
Адаш, 400 гр. олово на 70 метра да се метне? Да не би да разпъват с лодка?kirovd написа:...олово 300-400 гр. ,...Замята се на 50 -70 метра...
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
-
- ще става разбирач
Нема лодки Кире то това си е майсторлък Един даже ми викаше че хвърля 400 г на 150 метра навътре ама май направо си ме хвърли мене в музиката
Този монтаж дали ще върши работа за Скумрия
Този монтаж дали ще върши работа за Скумрия
- GODzillata
Бискоооооо, народа прибива шарана, а ние чакаме скумрията!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Как е скумриата по Дунав ,колеги?
- явор филипов
- научил се да хвърля
Вчера бях на едно крайдунавско заведение в Силистра и видях че тамушните рибари вадеха по някоя бройка.С мрежи разбира се.Нали от 15.05 и разрешиха риболова.Днес пак ще пътувам на там и мисля даже да я пробвам (на вкус).
- GODzillata
Тцъ! Мноооого кости!явор филипов написа:и мисля даже да я пробвам (на вкус).
Опитай я колега! Лично по мой вкус количеството кости никога не са били предпоставка да харесвам дадена риба повече или по-малко, а конкретно тази - обожавам
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
-
- новобранец
Re:
Колега да ти кажа, че не само на мрежа се лови тая риба. Аз лично съм хващал на въдица. Бяхме с един приятел на Дунава и той като видя че хващам на другия ден дойде с менkriki написа:Стефко, честно да ти кажа и на мен ми е супер интересно щото всички приказват за нея а досега не съм я виждал наживо никога тая риба !!! А преди нямах почивен ден по дунава все пак - и това с години. Имам чувството, че само с мрежи се лови, въпреки, че пишат за чипарета и т.н.
-
- новобранец
Това което казвате за дунавската скумрия, че не се лови на въдица е чиста измама. Лично аз съм хващал тази риба на въдица и то тази година. Когато един приятел видя как го ловя на другия ден отидохме двамата и отново се ловеше на въдица.
Kолеги дунавската скумрия се лови отлично на чепаре за сафрид.Mиналата година хванах доста на кея на с.Остров,беше веднага след забраната,но бяхя само мъжки те са по дребни
женските се бяха оттеглили май мъжките остават малко повече за да оплодят хайвера