Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Специализиран риболов Риболов на хищнициРИБОЛОВ НА ШИШЕ
Модератор: sapuna
Re: РИБОЛОВ НА ШИШЕ
Колега,много насериозно си приел нещата!? Въпросното клипче бе само повод да се върнем в годините назад,когато действително имаше"макари"-тип"Панагюрски мичел".Колегата chirusa_bg правилно каза : Гледайте на нещата с повече усмивка, помагаRachkov написа:....Не веднъж съм виждал как тук ,във форума ,се толерират хора които нарушават правилата за риболов .
Жалко но факт .
Даже във въпросната тема сме на път да осъществим патентоване на метод,който ще остане и за поколенията,все още е в процес на обсъждане!!!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- ivan.g.andonov
- фен клуб-скобар
някой се прави на по праведен от папата.защо да е противозаконен ааааа
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Чируза ме разби с тази модификация на шише-фидер !
- marto951005
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
А ето това е от братята руснаци,
но тук е спининг
http://vbox7.com/play:6574926d
метода е изпробван и е дори по ефикасен от колкото с пръчко и макара и мисля, че дори
не се смята за бракониерство
но тук е спининг
http://vbox7.com/play:6574926d
метода е изпробван и е дори по ефикасен от колкото с пръчко и макара и мисля, че дори
не се смята за бракониерство
-
- кандидат преподавател
В Русия винаги е било по-различно,но в интерес на истината и в момента в България използването на шише вместо пръчка,не е бракониерство,ако се използват най-много две куки на тази въдица.
Навремето по реката Искър се правеха шишета-текове им казваха старците от квартала,ловеха се рачета от при лагото и на една тройка се зашиваха с игла и ги мятаха у вира-сам клена да се хване,като го забрави цяла нощ-ходи хвани на другия ден.Клена се обесва на тройката и цяла нощ бошува-плаши всичко.Но вече нема клен по реката. повече от половинка свърши, отдавна над язовира.По Дунава сигура го ползват за нощен риболов-с ластик за брега,лови се и сом и мрена
Мир любов и щастие за всички
Риболовци.
Риболовци.
- koda33
- разбира нещата
Само дето не разбрах защо тая система се казва Панагюрски мичел))) верно е че като бяхме малки съм виждал тия "мичели" по язовирите)))) ама не знаех че патента е наш))))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Хаха супер тема,мноу се лови на тоя метоТ...
Шишето под 15 градуса нагоре (посока водата),много премерени движения в киткатата,пълна концентарация.Не е за всеки,но с времето се изграждат навици и опит,които могат да се предават поколения напред.Най добрите може да забележът,как с палец се придържа влакното в момента на изхвърляне за по голяма точност ...
Шишето под 15 градуса нагоре (посока водата),много премерени движения в киткатата,пълна концентарация.Не е за всеки,но с времето се изграждат навици и опит,които могат да се предават поколения напред.Най добрите може да забележът,как с палец се придържа влакното в момента на изхвърляне за по голяма точност ...
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Тук виждам опит за включване към екипа,който кандидатства за получаване на лиценз,но не знам дали не е с комерсиална цел ?Paublo_Eskobar написа:Хаха супер тема,мноу се лови на тоя метоТ...
Шишето под 15 градуса нагоре (посока водата),много премерени движения в киткатата,пълна концентарация..........
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Може би отговорът се крие ето в това мнение,написано от колегата Вальо в един друг форум от далечната 2006 година :koda33 написа:Само дето не разбрах защо тая система се казва Панагюрски мичел))) верно е че като бяхме малки съм виждал тия "мичели" по язовирите)))) ама не знаех че патента е наш))))
Може би от бездействие,може и от старческо оглупяване ама напоследък яко ме налягат спомени.Седемдесетте години ,аз 12-13годишен отивам в смесения магазин на нащо село,където има всичко включително и два вида влакна ,два номера куки и един вид плувки всичко ВG,тежести нямаше ама имаше гайки.После с дядо ми бог да го прости през ден два на селския язовир,той реже папур за кошници а аз наблизо ловя риба.Бях оборудван по последна мода 2.50 леснова пръчка/сега му викат директен телескоп/ и замбок по нашенски/по известен като панагюрски мичел/захранката беше хляб.Риба всякаква каракудки,червеноперки,тук там шаранчета и много много кротушка, говореше се и за яки сомове ама аз така и не видях по онова време.Първият шаран който хванах на коричка до папура ще да е бил около кило/един детски лакът/ но бях на седмото небе. Накарах дядо ми да го провеси на литрата на каруцата и така минахме през цялото село.Младите няма да повярват но тогава нямаше парашути,мрежи,бомби и ИАРА даже нямаше,най голямото бракониерство беше със сляп кош,а риба имаше навсякъде където и да метнеш все нещо ще хванеш.Такива мисли ме навестяват напоследък, сигурно е заради зимата и невъзможноста за хубав риболов ама остана малко няма и месец
- nikolai montana
- новобранец
"Макарата" е антика !Продава се само на търг! Повече информация можеш да намериш ето ТУК!!!stefanotis написа:....Колко струва тази макара ? Продава ли се? ХИ...ХИ...ХИ....
Pylsar написа:"Макарата" е антика !Продава се само на търг! Повече информация можеш да намериш ето ТУК!!!stefanotis написа:....Колко струва тази макара ? Продава ли се? ХИ...ХИ...ХИ....
-
- научил се да хвърля
Още си пазя два дезодоранта ИНПУЛС на които сменям жилката от време на време. На времето на блатата покрай Плевен ловях щука само на шишета. Имах един бамбук за плувка и една сива руска пръчка с делфин 8 за дъно останалата артилерия бяха шишета. Беше си веселия
- marto951005
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
а дали клатушките ще летят на шише