Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Специализиран риболов Риболов на хищнициПо кое време на денонощието кълве щуката?
Модератор: sapuna
- maranzika
- сериозен играч
Re: По кое време на денонощието кълве щуката?
Последните ми 3 щуки са хванати на спининг сутрин между 7,00 и 7,30ч.
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Бях на място което ври от щука ( естествено няма да го спомена за да го запазя от мрежи и др, подобни посегателства ) през ноща нямах нито един удар.
Чак сега видях темата. Ето това пишат по книгите "Според ихтиолозите щуката има превъзходно зрение, като едновременно вижда напред, нагоре и встрани. Тя забелязва всичко близо до ловното си леговище, още повече че като костура и тя е типичен дневен хищник." Аз мога да свидетелствам за хванат шаран на блесна, но от това едва ли ще стигнете до извода че нормалното поведение на шарана е да гони блесните и ще тръгнете да го търсите на блесна. Единичните случай на хваната щука през нощта са изключенията, а не правилото.
-
- вече хвърля и на тежко
Да така е но в жегите измества своя ловен заход, малко преди залез, към малко след този момент. Това е изключително рядко но е факт, иначе съм за това, че щуката е типично дневен хищник. Плюс изключенията.
-
- разбира нещата
и аз съм на мнение ,че щуката кълве денем,целогодишно,и разчита основно на зрението си.май затва са и такива големи очите.може и да има нощтни удари,но са изключение според мен.наслука на всички зарибени по щуката .утре мисля да я пробвам щот се поразхлади вече
- maranzika
- сериозен играч
Абе колега,къде се поразхлади бре?Ние тука ще изпукаме вече. ,пък той за щуки си мисли.
според моя кратък опит кълве най - усилено от 10 до 14 през деня
- snejeco
- новобранец
- Обратна връзка:
От както се занимавам предимно с риболов на щука и наистина не ми се е случвало да хващам през ноща , а са доста години вече. Хващал съм само дневни и наблюденията ми са , че основно кълве рано сутрин , късен следобяд и в най-голямата жега по обяд.
-
- ще става разбирач
Тази риба според мен е една от най непредсказуемите така че който каквото и да каже ще е прав.Аз лично съм хващал по всяко време на денонощието.Това ми е любимата риба.
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
- zapalen_92
- разбира нещата
През лятото предимно рано сутрин и късно вечер.А през есента и когато е студ по цял ден.Така знам де.
По мои наблюдения през лятото щуката е най-активна привечер ,сутрешно време не съм имал никаква щука извадена,нито на тапа нито на клатушка.На Стрелци на язовирчето едрата щука излиза на тапа на блесни излиза дребосък до килограм
-
- сериозен играч
Абе щуката си кълве кога требе да яде.Нема значение нощ ли е ден ли е.
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Напълно съгласен с Лово ! Хващал съм много щуки в най-голямата жега на обяд които разпределени в съотношение с тези сутрин или вечер си идат на кантар без видимо превъзходство на некои от часовият пояс сутрин , обед , вечер !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- учете се от него
Според мен , щуката определено е хищник който се храни само в светлата част на денонощието. Другото което мисля че е от голямо значение е осветеноста на водата ,а ако е слънчево- ъгъла под който слънчевите лъчи осветяват водата , така че щуката или да не "фърля" , сянка въобще или ако фърля- сянката и да е максимално малка
Разбира ти щуката от сенки -как пък не.
( айде направи си кефа пак сапуне ...дялкай).
Защо ?- защото казвам, че щуката не разбира от собствената си сянка.Не е толкоз разумно същество та да си наблюдава собствената сянка като човека ,да я осмисля и да си коригира собствената локация..егати щучия мозък.
Ей от такива и като тебе плачеше онзи kaloyan.
( айде направи си кефа пак сапуне ...дялкай).
Защо ?- защото казвам, че щуката не разбира от собствената си сянка.Не е толкоз разумно същество та да си наблюдава собствената сянка като човека ,да я осмисля и да си коригира собствената локация..егати щучия мозък.
Ей от такива и като тебе плачеше онзи kaloyan.