Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Специализиран риболов Спинингов риболовПлетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Плетено влакно - Брейд
Дуела по добре не. Не че е лошо, допреди 3-4 г. само него ползвах, но вече рядко се предлага и затова предполагам че вече не се произвежда и това което се предлага е старо. Много съм доволен от Gosen. Особенно от това което пуснаха минслата година ASC с новия материал Izanas, запазва си качествата и след година почти всекидневен риболов. Donpepe ASC четири нишково 150 м. идва от Япония за 10 дни за 30-на лева.plamen_shopov написа:Колеги, накой има ли мнения за DUEL Hardcore X8 EGING ? ......Или пък 8 нишковите влакна на Gosen?
Просто вече не знам какво да пробвам. Ловя постоянно и във всякакви условия. Поне два пъти седмично и зимата, ако няма лед.
-
- новобранец
А имат ли го в 8 нишков вариант. Мисля, че имаше. Просто 4 нишковете си шумят доста и за това ги избягвам.rap66 написа:Дуела по добре не. Не че е лошо, допреди 3-4 г. само него ползвах, но вече рядко се предлага и затова предполагам че вече не се произвежда и това което се предлага е старо. Много съм доволен от Gosen. Особенно от това което пуснаха минслата година ASC с новия материал Izanas, запазва си качествата и след година почти всекидневен риболов. Donpepe ASC четири нишково 150 м. идвффа от Япония за 10 дни за 30-на лева.plamen_shopov написа:Колеги, накой има ли мнения за DUEL Hardcore X8 EGING ? ......Или пък 8 нишковите влакна на Gosen?
Просто вече не знам какво да пробвам. Ловя постоянно и във всякакви условия. Поне два пъти седмично и зимата, ако няма лед.
Предпочитам по-финни и кръгли 8 нишкови влакна.
Може да го потърся и пробвам. Отромен минус според ме е, че този модел им е мултиколор, а аз харесвам ярки цветове (оранжево) или маслено зелени влакна.
- m65
- вече хвърля и на тежко
Ако не е някоя промоция, това няма как да стане, тъй като само доставката е около 30 лева.rap66 написа:Дуела по добре не. Не че е лошо, допреди 3-4 г. само него ползвах, но вече рядко се предлага и затова предполагам че вече не се произвежда и това което се предлага е старо. Много съм доволен от Gosen. Особенно от това което пуснаха минслата година ASC с новия материал Izanas, запазва си качествата и след година почти всекидневен риболов. Donpepe ASC четири нишково 150 м. идва от Япония за 10 дни за 30-на лева.plamen_shopov написа:Колеги, накой има ли мнения за DUEL Hardcore X8 EGING ? ......Или пък 8 нишковите влакна на Gosen?
Иначе аз също си пазарувам приоритетно от Япония, но само когато има безплатна доставка Примерно купувам си макара, и заедно с нея и други дреболийки.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
-
- новобранец
Днес минах през Бургас и си взех 8 нишков Gosen Casting.
Търсех DonPepe но нямаха 8 нишково от него, а само 4 и ми препоръчаха Casting. Момчето каза, че не е по-лошо от другия модел, та реших да го пробвам.
На пръв поглед изглежда доста гладко и тънко.
Дано само не гние бързо и да не пие много вода
Търсех DonPepe но нямаха 8 нишково от него, а само 4 и ми препоръчаха Casting. Момчето каза, че не е по-лошо от другия модел, та реших да го пробвам.
На пръв поглед изглежда доста гладко и тънко.
Дано само не гние бързо и да не пие много вода
Вече 2 години е 40%, както и Seaguard в Plat.m65 написа: Ако не е някоя промоция, това няма как да стане, тъй като само доставката е около 30 лева.
Та колко била доставката
rakuten.co.jp
[Rakuten Ichiba] shipping has been completed
От:釣具の三平
----------------------------------------------------------------------
このメールはお客様の注文に関する大切なメールです。
お取引が完了するまで保存してください。
---------------------------------------------------------------------
Thanks your order.
Sorry to keep you waiting.
shipping has been completed.
-------------------------------
shipping method:Small Package
Tracking number:RR851679694JP
----------------------------------
Thank you very much.
--------------------------------
[送付先] RUMEN ......様
〒9010 kv.Chaik........
[商品]
【40%OFF】ゴーセン(GOSEN) PEライン ドンペペ・ACS 150m GBN01507 0.7号(13LB) (船 ソルト)(NS2018)(4906365-175253)
価格 1296(円) x 1(個) = 1296(円) (税込、送料別)
----------------
【40%OFF】ゴーセン(GOSEN) PEライン ドンペペ・ACS 150m GBN01506 0.6号(12LB) (船 ソルト)(NS2018)(4906365-175246)
価格 1296(円) x 1(個) = 1296(円) (税込、送料別)
送付先件数 1(件)
合計商品数 2(個)
商品価格計(税込) 2592(円)
--------------------------------
小計(税込) 2592(円)
送料(税込) 740(円)
ポイント利用 -31(円)
----------------------------------------------------------------
合計(税込) 3301(円)
----------------------------------------------------------------
We look forward to you shopping with us again in the future. Thank You
- m65
- вече хвърля и на тежко
Точно това имах предвид, и точно това написах: ако не е някаква промоция.
А от кога е така нямам идея.
Специално в Plat правят по няколко пъти в годината намаления, и се възползвам от тях редовно. И да, доставката на две влакна е около 700-800 техни пари.
А от кога е така нямам идея.
Специално в Plat правят по няколко пъти в годината намаления, и се възползвам от тях редовно. И да, доставката на две влакна е около 700-800 техни пари.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
Здравейте, колеги. Започнах да събирам спининг оборудване и дойде ред на влакното. Оборудвах се с въдица 2.70 метра 10-30 и макара Заубер 3000. Ще се ползват клатушки, въртящи се блесни и воблери от брега. Насочил съм се към моделите на Lazer, заради по - ниската цена. Бихте ли ми препоръчали дебелина ? Ще търся бяла риба, щука и распер.
-
- вече хвърля и на тежко
Здравейте. Някой да е ползвал Mikado Nihonto Octa Braid ? Двоумя се между него и Shimano Kairiki , ако имате преки впечатления моля да споделите. Ще се използва на нашето море и от време на време по реките край Варна.
Благодаря на отговорилите.
Благодаря на отговорилите.
Колегите които са пазарували в Racuten, споделете повече ако е възможно. Аз се регистрирах и като реших да пробвам да пазаря се сблъсквам с проблем за въвеждане на адреса за доставка. В самия акаунт съм въвел адрес, при опит да направя поръчка пак иска адрес и там греда с въвеждането на пощенския код, не иска да го приеме. Пробвах по друг начин като не влизам в акаунта си в Racuten и там греда с друго нещо(преводача не го превежда добре). Споделете и плащате ли мито и ддс. Интересувах се от Gosen acs 0.4 и цените там са доста интересни, имаше го на цена 1700 йени +доставка малко под 700(но беше за Япония, не можах да разбера за чужбина) или цена около 40лв.Разбира се това е без да се слага мито и ддс. Ако се обложи цената ще доближи нашите тука но все пак ще е малко по-евтино, но по - важно по качествено. Тука не се знае от колко време залежава.
- m65
- вече хвърля и на тежко
Плетените влакна стареят така, че това стареене не представлява абсолютно никакъв проблем, относно крайното му използване.nkk81 написа:Колегите които са пазарували в Racuten, споделете повече ако е възможно. Аз се регистрирах и като реших да пробвам да пазаря се сблъсквам с проблем за въвеждане на адреса за доставка. В самия акаунт съм въвел адрес, при опит да направя поръчка пак иска адрес и там греда с въвеждането на пощенския код, не иска да го приеме. Пробвах по друг начин като не влизам в акаунта си в Racuten и там греда с друго нещо(преводача не го превежда добре). Споделете и плащате ли мито и ддс. Интересувах се от Gosen acs 0.4 и цените там са доста интересни, имаше го на цена 1700 йени +доставка малко под 700(но беше за Япония, не можах да разбера за чужбина) или цена около 40лв.Разбира се това е без да се слага мито и ддс. Ако се обложи цената ще доближи нашите тука но все пак ще е малко по-евтино, но по - важно по качествено. Тука не се знае от колко време залежава.
Това, че дадена пратка е от Ракутен, по никакъв начин не означава, че не трябва да се облага с данъци и налози под формата на ДДС, мито, и пощенски разходи.
Има не един и два случая вече, когато се спират пратки и от ЕС, като митничарчетата излизат с довода, че видите ли не било важно от къде идва пратката, а къде е произведена. Като си представим, че ОГРОМНА част от това което се произвежда на тази планета е произведено в Китай, ще достигнем до заключението, че почти всяка една стока е потенциален гост на митниците.
Все пак живеем в държавата на абсурдите, която пък държава е данъчна такава, сиреч - издържа се от данъци мита и налози.
Чалганизацията и циганизацията само търпят някакво стабилно развитие в наш'та мила родина. Всичко останало е мижем - да те лажем, и "усвояване" на Европейски фондове, без някакво съществено производство.
Колкото до въпросното влакно: Ами лично аз нямам забележки.
Винаги можеш да си го поръчаш от където искаш, и ако е от държава извън ЕС, винаги има вероятност да мине, или да не мине митница. Предвид това, че ако си поръчаш само въпросното влакно, пратката ще бъде лека, и с не голям обем, и това може и да е един плюс, относно това да не бъде спряна на митница.
-
- вече хвърля и на тежко
При оформяне на поръчката ( order) се избира опцията Overseas , a пощенския код се пише в полето за адрес.
В резултат поръчката МУ ще изглежда така : ( подчертаното се пише като адрес)
[Delivery Address]
Baj Huj
0000000 Bulgaria , <street_number>, <street_name>, 1000 Bankya , Bulgaria
(TEL) 003592MATAHARI
...примерно.
В резултат поръчката МУ ще изглежда така : ( подчертаното се пише като адрес)
[Delivery Address]
Baj Huj
0000000 Bulgaria , <street_number>, <street_name>, 1000 Bankya , Bulgaria
(TEL) 003592MATAHARI
...примерно.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
m65 написа:...Има не един и два случая вече, когато се спират пратки и от ЕС, като митничарчетата излизат с довода, че видите ли не било важно от къде идва пратката, а къде е произведена....
В такъв случай спокойно можеш да препоръчаш на митничарчето родило тази гениална мисъл от трите пръста средния .
Няма база на която да поддържа такъв "довод" , отнася си го като бръмбар сламка за злоупотреба със служебно положение
пп - в интерес на истината за първи път чувам , че някой се е пробвал с такъв "довод" .
пп2 - при пазаруване от Racuten бих препоръчал да се погледне дали стоката се предлага с начисленото за експорт японско ддс или ще бъде начислено такова последствие .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- m65
- вече хвърля и на тежко
Павел Иванов написа:m65 написа:...Има не един и два случая вече, когато се спират пратки и от ЕС, като митничарчетата излизат с довода, че видите ли не било важно от къде идва пратката, а къде е произведена....
В такъв случай спокойно можеш да препоръчаш на митничарчето родило тази гениална мисъл от трите пръста средния .
Няма база на която да поддържа такъв "довод" , отнася си го като бръмбар сламка за злоупотреба със служебно положение
пп - в интерес на истината за първи път чувам , че някой се е пробвал с такъв "довод" .
пп2 - при пазаруване от Racuten бих препоръчал да се погледне дали стоката се предлага с начисленото за експорт японско ддс или ще бъде начислено такова последствие .
Аз платих ДДС и пощенски разходи за видеорегистратор на
Xiaomi, който беше поръчан от Алиекспрес, и бе изпратен от Полша. Не се занимавах с оспорване, основно поради фактът, че дори и с платеното ДДС и пощенски разходи, крайната цена пак бе по-изгодна от тази в България. Вторият случай за който знам със сигурност за този казус, е отново със стока закупена от Алиекспрес, в случая охранителни камери изпратени от склад в Испания.
Има една фейсбук група за стоки от Алиекспрес, и там на няколко пъти срещах подобни случаи, в които стоки са били изпратени от складове от ЕС, и са им били начислявали ДДС.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ами в такъв случай ти си си виновен но щом така си си преценил , твоя воля .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- m65
- вече хвърля и на тежко
По скоро избрах от двете злини по-малката, от гледна точка на това, да не си хабя нервите.Павел Иванов написа:Ами в такъв случай ти си си виновен но щом така си си преценил , твоя воля .
Видеорегистраторът струваше 73$, и не смятам, че за 22-23 лева си струват похабените нерви с тая изключително отвратителна държавна институция.
България, държавата на абсурдите, е данъчна държава, следствие рестрикциите, ако мога така да се изразя, които ни сполетяха след като пристигна дълго очакваната и мечтана "свободата" и "демокрацията".
Просто тук, почти не се произвежда продукция, от която можем да печелим, и бюджетът се "връзва" от данъци, мита и налози.