Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Морски раздел Внимание! Въпроси свързани с морския риболов.Непозната риба
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- hris47
- ще става разбирач
Re: Непозната риба
https://www.youtube.com/watch?v=y-hfL7yphCY -това е свети петрова риба,колега или ,както казват тук "христопсаро" ,става на хубава супа ,а тази риба е или врана или хиена.за мен са почти едно и също,много близки спарови риби,не блестят с някакви особенни качества.но ако са по-големи пасажи са в състояние да ти провалят риболова.
Някой Мнооооого се бърка, ..... но както и да е ...Днес е Никулден,много слука и късмет на Всички !!!
- тони котев
- научил се да хвърля
Рибата е Скатари, така я наричат гърците. Много вкусна на скара. Най-добре се лови на калмар на дъно.
- hris47
- ще става разбирач
[quote="тони котев"]Рибата е Скатари, така я наричат гърците. Много вкусна на скара. Най-добре се лови на калмар на дъно.[/quote
това е скатари,колега,колкото довкусови качества--имаш право -превъзходна е на скара,превъзхожда дори агриа(дива)ципура.Както казваш най-добре се лови на мустак от калмар-залага се с игла като червей Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
От Ската ... ли иде по Местномум... ?!?! Дейба Тъз Врана ...?!?!? Весели праЗници !!!
- hris47
- ще става разбирач
[image][/image]
Брей ма..а му,знаеш ли ...не се бях замислял...ама май имаш право Абе врана ли е,гарга ли е???...знам само че пие много бяло вино(студено) Аде--Ямас ке игия и да има повече СКАТАрита на куките през новата годинаlozzy.68 написа: От Ската ... ли иде по Местномум... ?!?! Дейба Тъз Врана ...?!?!? Весели праЗници !!!
Много Здраве и Слука !!!...Както казваха Там ....Стин Поли(Я) Хроня !!!
- hris47
- ще става разбирач
Поразрових доста архивите ми и открих те тия'' рибета''-по местному им викат ''сикьос'',по научному-Sciaena Umbra a по български--май че морска гарга или май че по-правилно ''врана'' да беше ама като не съм сигурен дали съм сигурен???? А па тия морски таранки ---бе много кокаляци бе да му се не види ама с повечко винтяга....прокарват се. ...и ако има желаещи да ''отстреляме'' някоя и друга'' врана'' да ме търси на лични от края на март нататък...тука ги има доста.hris47 написа:[image][/image]Брей ма..а му,знаеш ли ...не се бях замислял...ама май имаш право Абе врана ли е,гарга ли е???...знам само че пие много бяло вино(студено) Аде--Ямас ке игия и да има повече СКАТАрита на куките през новата годинаlozzy.68 написа: От Ската ... ли иде по Местномум... ?!?! Дейба Тъз Врана ...?!?!? Весели праЗници !!!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Желая на Теб и цялото ти семейство,Весели Коледни праЗници и Подобаващо посрещане на Новата ...!!!Много слука и адреналин през годината !!!
- hris47
- ще става разбирач
БЛАГОДАРЯ,да ти се връща подобаващо!!! НАЗДРАВЕ И КЪСМЕТ.lozzy.68 написа: Желая на Теб и цялото ти семейство,Весели Коледни праЗници и Подобаващо посрещане на Новата ...!!!Много слука и адреналин през годината !!!
-
- новобранец
Здравейте ,колеги бихте ли ми казали каква е тази риба? Хванах я в Албания в Саранде
- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко
Лица! Ядлива е и на мен ми е вкусна. Става и печена и пържена! Trachinotus ovatusmitkozarkov написа:Здравейте ,колеги бихте ли ми казали каква е тази риба? Хванах я в Албания в Саранде
- ludiqdoctor
- научил се да хвърля
Здравейте колеги. Днес купих на малкия малко пресен гюмюш и вътре е попаднала тази гад. Някой да има представа какво е? Люспите са цели плочки от гърба към корема. Всички преки са снабдени с остри назъбени шипове, а коремната директно си е видоизменена в костно острие. Помислих че е малкото на някоя, но отворих една и е пълна с узрял хайвер.
Антистрес терапия - с въдица в ръка!
https://www.google.com/search?q=триигла ... aqs=chrome. ..... и преди, сме писали за нея ,наблизо има вливащи се сладки води ... Не е отровна ,ядлива е ,но неприятна на вид !
- ludiqdoctor
- научил се да хвърля