Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов за начинаещи Риболовен билет и документиПроект за забрана 2016
Модератор: sapuna
Re: Проект за забрана 2016
vasko8008 написа:Никъде в заповедта не пише че се забранява водовмът като цяло. В точка 1 пише: Забранявам риболова на РИБА през ПЕРИОДА НА НЕЙНОТО РАЗМНОЖАВАНЕ в рибостопанските обекти. В точка 4 пише: ПРОЛЕТНО-ЛЯТНО РАЗМНОЖАВАЩИТЕ СЕ РИБИ в зависимост от надморската височина. С голями букви съм написал какво се забранява. Бялата риба и щуката не се резмножават по това време и не са пролетно-лятно размножаващи се риби.azareus написа:Според мен често колегите грешно тълкуват закона и смятат, че на забранен водоем можеш да ловиш разрешена риба! Няма такова нещо! Ако водоема не е изрично упоменат в заповедта на министъра, то няма значение за бяла, зелен или розова риба си отишъл! Защото, ако такова нещо се допусне нали се сещате какви циркове ще са по забранените водоеми ...vasko8008 написа: Колега на 16-ти май колкото и да е надморската височина е забранено. Обаче забраната за риболов на бяла риба е до 15-ти май без значение от надморската височина. И така се получава че хем бялата е разрешена хем е забранена
Следователно могат да се ловят. Ето какво още пише в саита на ИАРА. обърни внимание на точка 5 и 6
Срокове на забрани за улов на риба и други водни организми през периода на размножаване
А. Зимно и пролетно размножаващи се пъстървови и други студенолюбиви риби
1. Речна (балканска) пъстърва, сивен, сиг, пелед и езерна сьомга - от 1 октомври до 31 януари
2. Липан от 1 януари до 31 март
3. Щука от 15 февруари до 30 април
4. Распер от 1 март до 30 април
Б. Пролетно-лятно размножаващи се шаранови, сомови и други топлолюбиви риби
5. Пролетно-лятно размножаващи се риби - ---- забранена съгласно надморската височина и сроковете, определени в точка Г
6. Бяла риба----забранена от 15 март до 15 май
7. Есетрови риби във водите на река Дунав и Черно море в съответствие с международните договори за риболова в реката 60 дни
Аз не съм юрист и така тълкувам написаното в закона.
Абсолютно си прав за съжаление.
Този закон е написан от некадърници и това не е Германия хората да се снимат и пускат рибата.
Никой не спазва законите и без това ще дам линк да прочетете как правят консерви в забранени водоеми.
Забраната трябва да е за половин година навсякъде и за всички риби.
И примерно 6-12 месец да се разрешава. Така риболова на частните водоеми ще се увеличава плавно и завинаги.
Ето линка с консервите на забранени места и как допускането на рибари на водоема води до обезрибяване.
Пример ловя си кефали,сомове и при липса на проверяващи стават на мезета.
Иначе съм за щука по време на забраната до 500 метра пък от реката изчезнаха някои други видове изведнъж. Защо ли- защото трябва пълна забрана на достъп до водоема от 1-7 месец .
И през това време да се зарибява ама здраво с камиони.
Глей как Бай Ганя спазва закона у нас !
[urlЕто я забраната за 2016 г.!
http://bigfish.bg/news/novini/Eto-ya-za ... 016-g.html][/url]
А в чужбина се спазват законите от българи,цигани,турци,гърци,помаци и тн.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Дяково ще е забранен!3mba7a написа:Дали съм разбрал правилно че за яз.Дяково няма да има забрана и ще може да се лови когато пожелаем.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
На въпрос към иара за свободни язовири през забраната ,ето отговора
Идиотска работаУважаеми г-н ,
Информация за разрешените за любителски риболов водни обекти по време на забраната, свързана с размножителния период на рибите ще има след публикуването на Заповед от министъра на земеделието. Това ще стане най-рано след 10-ти април.
Хубав ден!
Аз там съм пораснал...
- Батко Емо
- разбира нещата
Абе така както го пише Дяково излиза,че ще е разрешен през забраната!
-
- научил се да хвърля
Язовир Сопот е разрешен по време на забраната с едно изключение , което нищо не ми говори.
Как да го разбираме това , колеги? Не съм сигурен къде точно на язовира би трябвало да е разрешен риболова.....ОБЛАСТ ЛОВЕЧ
- яз. "Сопот" с изключение на зоните за естествено размножаване на риба и други водни организми и експлоатационната зона, определени със Заповед +249/09.06.2003 г. на Изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури
Да направиш нещо тъпо със стил - на това му викам изкуство!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Тази година в района на Бургас вече втора седмица таранка, червеноперка и бряна хвърлят хайвера. Днес вече рядко има риба с остатъчен хайвер.
Но в темата влизам с въпрос. Носят се слухове, че всички водоеми ще стават под аренда с платен риболов- Мандра, Жребчево, Копринка, Порой, Малко Шарково, Тича....... някой знае ли истината?
Но в темата влизам с въпрос. Носят се слухове, че всички водоеми ще стават под аренда с платен риболов- Мандра, Жребчево, Копринка, Порой, Малко Шарково, Тича....... някой знае ли истината?
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колеги има ли вече заповед за забрана на риболова от 15 април -говорих с ИАРА-Габрово до този момент няма заповед!
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Няма такива работи,утре сме нарибаБожидар написа:Колеги има ли вече заповед за забрана на риболова от 15 април -говорих с ИАРА-Габрово до този момент няма заповед!
Аз там съм пораснал...
-
- вече хвърля и на тежко
Довечера в 18:00 ще излезе,сега е рано още,много са заети с работа и няма кой да я публикува.Божидар написа:Колеги има ли вече заповед за забрана на риболова от 15 април -говорих с ИАРА-Габрово до този момент няма заповед!
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ако не излезе- събота бегом наrokooo76 написа:Довечера в 18:00 ще излезе,сега е рано още,много са заети с работа и няма кой да я публикува.Божидар написа:Колеги има ли вече заповед за забрана на риболова от 15 април -говорих с ИАРА-Габрово до този момент няма заповед!
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
-
- вече хвърля и на тежко
Не знам за заповед, но на официалната страница на ИАРА има "Уведомление, че от 15.04.2016 г започва забраната.... четете:
http://iara.government.bg/?p=18244
http://iara.government.bg/?p=18244
- Martin Mihailov
- учете се от него
Стана ли вече ясно откога и каде почва забраната
Още не е публикувана. Най-вероятно утре по някое време , както беше и миналата година. От скромните ми впечатления за съдебната система, термини като ЩЕ УВЕДОМЯ, ЧЕСТНА ДУМА, ОБЕЩАВАМ и т.н. много, много не се нравят на съдийте. Та крайно време е ИАРА да обърне внимание на малките камъчета които обръщат каруцата
- Martin Mihailov
- учете се от него
Преди малко говорих с колега.Забраната вече е излезнала.От 15 до 500 метра надморска височина а от 1 над 500 метра
От преди 1 минута - http://iara.government.bg/?page_id=15460, още я няма. Не знам от къде колегата е видял Форумите са страшна сила за фантасмагории Ма тва не е хич лошо де