Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняРибен гювеч от уклей и друга дребна, дори морска риба
Модератор: sapuna
Re: Рибен гювеч от уклей и друга дребна, дори морска риба
Убаво ама как да я фана тая гад,ще хода при талянаджиите май
Re: Рибен гювеч от уклей и друга дребна, дори морска риба
Убаво стана с уклей и червеноперка, само дето има костици и не е за децата, ама за мен е тамън - благодарим за рецептата....а беше свършил дома кромида та го правих с праз....
Re: Рибен гювеч от уклей и друга дребна, дори морска риба
Абе, и с праз става, ама за праза знам една друга рецепта, дето я научих преди 40 години като бях войник в Бургас. Имаше един Бачо Кольо Старшината, цар на морския риболов, та ни направи паламуд с праз. После тая рецепта я кръстих "Голям праз" с паламуд и наскоро я пусках във вестника, в който работя, защото сега по магазините се появи приличен паламуд, а и праз има.mishkar написа:Убаво стана с уклей и червеноперка, само дето има костици и не е за децата, ама за мен е тамън - благодарим за рецептата....а беше свършил дома кромида та го правих с праз....
Ето ви я тук, за да не отварям нова тема:
„Голям праз” с паламуд на тиган
Продукти: 1 паламуд около килограм, 3 стръка праз/половин връзка/ , сол, лимон, чер пипер, 50 мл зехтин или царевично олио ,2 обелени леко кисели ябълки,1 ч.ч доматен сок, 1 щипка смлян розмарин.
Приготвяне: Почистеният паламуд нарязваме на филии с дебелина 2 см – мариноваме най.малко половин час с лимоновия сок, черен пипер и сол. През това време празът го изчистваме и нарязваме на колелца, а ябълките настъргваме на ренде, добавяме щипката смлян розмарин - разбъркваме и осоляваме. В тиган с капак слагаме 2 с.л зехтин и изсипваме половината от сместа. Върху нея нареждаме рибата и покриваме с останалата част от сместа и зехтина. Похлупваме с капака и задушаваме за около 2-3 минути на силен огън. Поливаме всичко с доматения сок, намаляме котлона и оставяме да се задушава за още 20 минути. Преди поднасяне се поръсва със смлян черен пипер и се гарнира с резен лимон.
Просто, ама вкусно, мааму стара
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: Рибен гювеч от уклей и друга дребна, дори морска риба
ОК Ники - това ще се пробва също.....
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА