Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Морски раздел Тактика Монтажи за риболовТакъм за попчета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Такъм за попчета
Не че не се практикува и това,
но само на плиткажа дето се вика.
Или,ако имаш прът 5-6м,може до 4-5м дълбочина да се практикува.
До 5-15см стръв от дъното,попа обикновенно атакува.
Но на по-високо не се качва лесно.
Обича да си е близо до къщата.
но само на плиткажа дето се вика.
Или,ако имаш прът 5-6м,може до 4-5м дълбочина да се практикува.
До 5-15см стръв от дъното,попа обикновенно атакува.
Но на по-високо не се качва лесно.
Обича да си е близо до къщата.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- новобранец
мерси колега, въпроса ми е как трябва да подредя линията, подвижна или фиксирана плувка, досега съм ловил само на дъно, плувките не са ми сила и ако може малко по-подробно
- Иван Байчев
- научил се да хвърля
Тука вече ще се опитам да ти помогна аз .Тъй като на някой хубави места които ползвам дъното е каменисто и ми се налага да ползвам плувка поради невъзможност за ползване на стандартния такъм.Ползвам подвижни плувки с грамаж от 15-16 до към 30-35гр. в зависимост от времето и далечината на която замятам.Куката с повода е около 25-30см. от оловото, тип маслина, като ,тежината на оловото (маслината) се съобразява с плувката която ползвам за момента.От тука нататък както при гьолския риболов . Мятане , прогонване на дълбочината. оловото е на дъното а повода си лежи до него със стръвта.Дори и да има леко вълнение стръвта винаги е на дъното . Досега никога не съм закачал и не съм късал когато ползвам плувка и съм вадил попове от места недостъпни за класически монтаж.Ако работиш на къса дистанция 5-10 метра може да се ползват и по леки плувки. Значи горе долу както при използването на ваглер за сладководен риболов но доста по грубо. Дано си ме разбрал . Ако не пак питай.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Радвам се че, всички така изчерпателно обясняват на хора като мен, как да си приготвим такъм за морски риболов.След всичко изчетено на мен ми остана само едно неясно, след като имаме приготвена майка с олово , намерили сме, местата за куките и ни е останало само да ги свържем, кой точно възел трябва да използваме?
Натъкнах се на това : http://ribar.hit.bg/tehniki/wuzelduno.html , но и от моят скромен опит знам че този възел не е практичен, тъй като позволява приплъзване.
Баща ми е морско чедо, и си приготвя поводите предварително.С 10-15 см дължина,задължително от твърда и права месина, с голямо сечение , като прави малък възел по дължината на повода на 1-2 см преди края. Свързва ги с основното и никога не му мърдат . 124 пъти го питам как го прави, обяснява ми и аз винаги не успявам.
Как го правите вие ?
Натъкнах се на това : http://ribar.hit.bg/tehniki/wuzelduno.html , но и от моят скромен опит знам че този възел не е практичен, тъй като позволява приплъзване.
Баща ми е морско чедо, и си приготвя поводите предварително.С 10-15 см дължина,задължително от твърда и права месина, с голямо сечение , като прави малък възел по дължината на повода на 1-2 см преди края. Свързва ги с основното и никога не му мърдат . 124 пъти го питам как го прави, обяснява ми и аз винаги не успявам.
Как го правите вие ?
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
-
- научил се да хвърля
Аз позлвам модифициран half blood knot и за сега съм много доволен. ако ще пробваш гледай да е добре затегнат и да не се прескачат намотките иначе се развързва. веднъж стегнат обаче проблеми няма.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ddw#t=479s
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ddw#t=479s
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
10x за бързият отговор!
Ще го изпробвам.
Ще го изпробвам.
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
-
- новобранец
Колеги относно стръвта да кажете няколко думи
Бяла мида, патешка или пилешка воденичка, скарида ....nikolaykia написа:Колеги относно стръвта да кажете няколко думи
Успех!
-
- новобранец
Варени или сурови е за предпочитане да са стръвчиците ?checho_58 написа:Бяла мида, патешка или пилешка воденичка, скарида ....nikolaykia написа:Колеги относно стръвта да кажете няколко думи
Успех!
Всичко е натюр (без всякаква обработка), в риболовните магазини се продават(без воденичките, де)!nikolaykia написа:Варени или сурови е за предпочитане да са стръвчиците ?checho_58 написа:Бяла мида, патешка или пилешка воденичка, скарида ....nikolaykia написа:Колеги относно стръвта да кажете няколко думи
Успех!
Успех!
рапани месо от лапини скариди белички
-
- новобранец
И на "мазния" блатен червей ходи.
- Иван Байчев
- научил се да хвърля
А вечер и на рак.
Аз лично не мисля ,че има някаква логика ,дънна риба да се лови на каквото и да било друго ,освен на дъно!