Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Специализиран риболов Риболов на кльонкМонтаж за кльонк
Модератор: bobopeli
- Don4o_62
- учете се от него
Re: Монтаж за кльонк
сега да поясня,вирбел е задължително,че риба за стръв над педя,особено едър клен като вземе да се върти се усуква повода,отива чак над оловото и става...нищо не става,повода защо е 50 - 80 см. ами от ранните г. така е навлезнало и така си остана,но оловото и до ченгела да е, не пречи,даже с изкуствените октоподи дето слагат,ги дават плътно всичко
на дъното не се пуска никога,нали затова е кльона да го дигне от дъното,на дълбочина 40 - 70 м. как ще стане да се пусне до дъното,къде е логиката,стръвта се пуска под лодката от 3 до 8 м.като има изключения и някой ги свалят на 18 - 22 м. зависи от язовира,но основно ако има сом и няма много кльонкажий,се пуска на по горната дълбочина дето казах
някой беше споменал че бил от старите кльонкажий ,аз съм от още по старите,но никога не съм парадирал и на много градски съм помогнал с въпроси,но лафа ще си остане верен,Отваряш им очите,после не можеш им затвориш устите
на дъното не се пуска никога,нали затова е кльона да го дигне от дъното,на дълбочина 40 - 70 м. как ще стане да се пусне до дъното,къде е логиката,стръвта се пуска под лодката от 3 до 8 м.като има изключения и някой ги свалят на 18 - 22 м. зависи от язовира,но основно ако има сом и няма много кльонкажий,се пуска на по горната дълбочина дето казах
някой беше споменал че бил от старите кльонкажий ,аз съм от още по старите,но никога не съм парадирал и на много градски съм помогнал с въпроси,но лафа ще си остане верен,Отваряш им очите,после не можеш им затвориш устите
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти
Ок - Учитилю !Don4o_62 написа:сега да поясня,вирбел е задължително,че риба за стръв над педя,особено едър клен като вземе да се върти се усуква повода,отива чак над оловото и става...нищо не става,повода защо е 50 - 80 см. ами от ранните г. така е навлезнало и така си остана,но оловото и до ченгела да е, не пречи,даже с изкуствените октоподи дето слагат,ги дават плътно всичко
Но както на всички е известно възлите отслабват линията и за това се използва един по-стар метод - "на копче" - но ти си по млад от мен и за това не го споменаваш - или не го знаеш
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
- Don4o_62
- учете се от него
Ок - Учитилю !
Но както на всички е известно възлите отслабват линията и за това се използва един по-стар метод - "на копче" - но ти си по млад от мен и за това не го споменаваш - или не го знаеш [/quote]
ха ха,това с копчетата беше актуално преди 90 - те г. и като ме питаха що го слагам,и като им кажа че да се върти рибата по основното,почваха да гледат с ......интерес
като говорим сега за вирбели,говорим за вирбели за сом,не някви путкини закопчалки ,аз от Краставицата в Бургас бях си взел едни морски още от преди,но сега има всичко навсякъде
Но както на всички е известно възлите отслабват линията и за това се използва един по-стар метод - "на копче" - но ти си по млад от мен и за това не го споменаваш - или не го знаеш [/quote]
ха ха,това с копчетата беше актуално преди 90 - те г. и като ме питаха що го слагам,и като им кажа че да се върти рибата по основното,почваха да гледат с ......интерес
като говорим сега за вирбели,говорим за вирбели за сом,не някви путкини закопчалки ,аз от Краставицата в Бургас бях си взел едни морски още от преди,но сега има всичко навсякъде
Както казваше Amogo-то в един древноразвиващт се край .....Няма не работещ монтаж , има НЕкомпетентни хора работещи с него.....колко е прав бил чиляка
Гринго, я ни пусни едно дунавско монтажче, ама класическо от едно време, без октоподи и агнешки черва...
при зор тука ша е срещата. ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Път викам на ,,УЧИТЕЛЯ,, да даем първо той знае и може всичко наща партия така ни е училаyco написа:Гринго, я ни пусни едно дунавско монтажче, ама класическо от едно време, без октоподи и агнешки черва...
Мойте са юрдечки дали ще станат ,,УЧИТЕЛЮ,,Don4o_62 написа:Нека да знае,няма само едни да фащат,други да гледат .Колега не ги слушай тия.Страх ги е да не им фанеш сомовете .Последния коз,който ще ти кажа е най уловист.Правиш шамандури от стиропор-35 на 45см.Правиш си различни поводи по дължина(по горе ти казах какви),като за тежест използваш плосък камък,средна големина.Но трябва да е от язовира,иначе сома усеща разликата,и почва нещо да се услушва и неще да яде.А стръвта която сома обожава е младо пиле(домашно) около 300-500гр.,но прясно и кървящо.Зареждането става,като си ги носиш в един кашон с теб и на място късаш главата на пилето,като му раздърпваш задника,за по голяма миризма.Надяваш ченгела, който трябва да стърчи от задника на пилето ,че сома атакува винаги откъм задника. Шамандурите ги мяташ от брега надвечер,но не по рано от 20ч.,след което залягаш някъде и чакаш.Гаранция след няколко часа ще си хванал .
При наличие на толкова пилета, няма да сляза ич до язовира....
Откъде го изкопа това.....
Откъде го изкопа това.....
при зор тука ша е срещата. ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
- Don4o_62
- учете се от него
Ристе,Ристе,много сте назад с матряла с оня дунавски мамалигар но ти не си виновен че малко късно тръгна за сом,пък мравката дето лази дебелото дърво.....мен де какво ти се сята,както изпълзяло червейче от дупка за глътка въздух,така се и прибира завалията ,но ти ако почерпиш на вилата на мраморната маса ,а мамалигара ако ми целуне ръка а може и още нещо.....ще ви пратя записки по българския улов на сом едно време
Дедка Аз акъл от бракувани коне НЕ ми требе
Иди направи на селския поп една усна забележка от кръста надолу ....ако се дърпа го цунай подмишницата и да та опеее с тия твойте записки и пилета от татово време
Дедка окъпи се изрежи си ноктите ,избрасни старата вуняща вълна , смени си чорапите нарани кокошките ,магарето и прасето , и си отвори една бира под навеса .......и ще видиш ,че света е по друг към тебе
п.п и не ми отговори мойте юрдечки стават ли ? на два месеца и 3 дена са
Дърто а доно ...но нада ли всичките ти риби си ги хванал така...скрий се и повече не се оригвай на темата сом щот съм сигорен че си ги ловил повечето така.
Иди направи на селския поп една усна забележка от кръста надолу ....ако се дърпа го цунай подмишницата и да та опеее с тия твойте записки и пилета от татово време
Дедка окъпи се изрежи си ноктите ,избрасни старата вуняща вълна , смени си чорапите нарани кокошките ,магарето и прасето , и си отвори една бира под навеса .......и ще видиш ,че света е по друг към тебе
п.п и не ми отговори мойте юрдечки стават ли ? на два месеца и 3 дена са
Дърто а доно ...но нада ли всичките ти риби си ги хванал така...скрий се и повече не се оригвай на темата сом щот съм сигорен че си ги ловил повечето така.
п.п да не говорим,че начина който описва си е живо бракониерство(на тек,тапа или гирим)!Не мерси колега,дано всичките му риби не са хванати по този начин(което ме съмнява)-хвалиго тоя Don4o_62 и неговите риби на друг!
- Don4o_62
- учете се от него
абе дунавски шмиргел,щом се връзваш на тия неща дето съм ги писал и ти си за 4 - та глуха,но не си виновен,манталитета ти е толко айде марширувай на някъде и изобщо не занимавай масовката с интриги
хората четат и между шегата се пише и истина, ама на такива задръстени власи като теб, иди им наливай акъл в тиквите
досега от теб освен интриги и плюене,нищо друго не видяхме,казах ти,скрий се в дупката откъдето изпълзя
Ристето ти каза да покажеш монтаж,ха ха,ти обувките не можеш да си вържеш,камо ли монтаж,като ти гледам мисленето
хората четат и между шегата се пише и истина, ама на такива задръстени власи като теб, иди им наливай акъл в тиквите
досега от теб освен интриги и плюене,нищо друго не видяхме,казах ти,скрий се в дупката откъдето изпълзя
Ристето ти каза да покажеш монтаж,ха ха,ти обувките не можеш да си вържеш,камо ли монтаж,като ти гледам мисленето
Ко речи тапата 35 на 40 и повече яйца от юрдечка във фрикасето щот го папка чичо сом ...казах ти ти акъл нема даваш ...комоли да ми казваш къде да си ям баничката.
Арееееее че снесоха мандъчетата
Арееееее че снесоха мандъчетата