Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняКак се дере костур ?
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
- Мнения: 899
- Регистриран на: Нед Юли 22, 2012 4:02 pm
- Местоположение: Благоевград
Re: Как се дере костур ?
Не, по вкусен е така.
Re: Как се дере костур ?
Ето още едно видео на един цар в чистенето на риби.Има много филми с него, за рзлични видове риба. http://www.youtube.com/watch?v=w56yEbRbWTU" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Как се дере костур ?
Причината да се дере костура е, че люспите му се чистят много трудно. Лошото е, че с кожата се маха и част от подкожната мазнина, което отнема от вкусовите качества. Пробвал съм да пека костура с кожата. Месото се задушава и вкуса е уникален. Подправям го със сол и лимон.nikilaaa написа:извинявам се за глупавия въпрос но защо се дере...за да сме сигурни че няма тении ли???
Re: Как се дере костур ?
Кожата на едрия костур е дебела и ако не се свали - при пържене става от вътре като варен (ако се пържи цял), ако се разреже надлъжно и се пържи пък месото му става по сухо. А когато се одере месото може да се панира, а кожата изпържена е по вкусна и от чипс.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
- Мнения: 3218
- Регистриран на: Пон Май 02, 2011 9:54 am
- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Как се дере костур ?
Аз ползвам едно стъргало за люспи от един стар кухненски комплект ,което представлява метален диск със много зъбчета.Нещо подобно на това http://solingen-burgas.com/images/riba.jpg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow.Само че костурчетата трябва да са едрички и да не са седели дълго време извън живарник .Първо минавам със стъргалото а после доостъргвам с ножа.Повечето люспи падат.По нататък е ясно.
Re: Как се дере костур ?
Ти защо махаш люспите на шарана...заради тенията ли
Re:
+1наблюдател написа:Само че на по-дребните костури, които може и да не се дерат.Поборников написа:От кожата става строхотен чипс като се изпържи.
А от филето на едър костур стават най-вкусните панирани хапки.
Наздраве!
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Re:
Кожичката, ама ако се препече отделно, освен това да не е от дърти костури. Поне според мен де.георги н. написа:Верно кожето е супер мезе . От два поредни излета драх костурите , псувах от мързел ама накрая на алкохолната вакханалия оставих аверите да папат месцето ама кожа за тех йок Само мъ е страх че ще стана кожодер , не знам дали бракониерската кожичка има такъви вкусови качества5кила написа:да,ама,пичове-кожицата дава фира пробвайте ведньж да си вземете по 15 бири,опитайте ми рецептата и тогава ще си говорим