Какъв тиган да си взема ?

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2588
Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
Местоположение: софия

Re: Какъв тиган да си взема ?

Мнение от Диканаров »

Имам прадядо, който у станал медик в Киев в края на 1899г. Оженил се за дъщерята на хазаите си и дошъл в България с нея. Назначили го за гарнизонен лекар в Самоков- по това време е бил пограничен град! Пра баба ми Надя бе пристигнала с пълен набор фини чугунени емайлирани тенджери, тигани, купи, гърнета и т.н. Тези съдове и до сега се ползват от семействата на роднините ми. Те са като фетиш у наследниците им! У дома имам една средна тенджера и едно гърне, в които готвим при празници! Ястията стават съвсем различни от тези в сегашните съдове! Децата ми ще имат по един съд, като си отида. Та приказката ми е за :-КАЧЕСТВЕНИТЕ съдове, независимо кога са произведени, а е много важно и как се ползват и съхраняват! Имаше и дълбок чугунен тиган, който е у братовчеди, та у него да запържиш зеленчуци или да ги задушиш е нещо съвсем различно от това по ресторантите!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Петър Недев
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 590
Регистриран на: Сря Май 04, 2005 10:01 am
Местоположение: Кърджали
Обратна връзка:

Re: Какъв тиган да си взема ?

Мнение от Петър Недев »

Истински тежък чугунен тиган. Яко загрят и добре намазнен. Не го мий с препарат докато е горещ. Тефлон и алуминий ,не си взимай.
Когато няма риба.......не кълве!
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 377
Регистриран на: Съб Май 08, 2010 12:57 pm
Местоположение: ЯМБОЛ

Re: Какъв тиган да си взема ?

Мнение от gamon »

Петър Недев написа:Истински тежък чугунен тиган. Яко загрят и добре намазнен. Не го мий с препарат докато е горещ. Тефлон и алуминий ,не си взимай.
Напълно те подкрепям. Имал съм всякакви - евтини и скъпи, леки и тежки, с тефлоново и разни други покрития. Евтиния / а той обикновенно е и лек / ако само веднъж го прегрееш и трябва да го изхвърлиш. А той много лесно се прегрява. И кво става - трябва да си купиш друг и пак няма да имаш хубав тиган. Единственния ми тефлонов тиган от който съм доволен, първо не е лек и второ не е купуван от БГ. Има и трето - винаги внимавам да не го прегрея.
Моя извод е: купуваш си евтин и лек и никога нямаш хубав тиган. Купуваш си тежък и скъп и винаги имаш хубав тиган. Но разбира се най-важното е винаги да има какво да пържиш в него. :D
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2122
Регистриран на: Пон Ное 24, 2008 8:59 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Какъв тиган да си взема ?

Мнение от баш_майстора »

Вие хубаво ги пишете тия работи, ама давате ли си сметка, че дедото с чугунената глава, оставил няколко ОЦУ на предната страница, ще ви прочете писанията и ще пометне. Да си стиснем ръцете, че алумин с тефлоново/керамично покритие от 20 лв. е най-доброто и да се свършва таа драма. Как викат србете, ово е стандарт - пражиш и фръгаш! :lol: :lol: :lol:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”