Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Излети Къде и какво кълве в момента.Язовир Огоста
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Язовир Огоста
Искам да благодаря на колегата mario67, за информацията и упътването, които ми даде и въпреки, че не се съобразихме много с тях, за което малко съжалявам, си прекарахме добре.
Нивото на язовира изключително високо, аз така не съм го виждал, обикновено ходим от към Гаганица, но ми бяха подали информация, че е непроходимо, което не бе така но вече се бяхме настанили от към Благово, под помпената станция. Изелета ни трая от петък вечер, до неделя, на дъно шаро не се обади нито веднъж, местен дядо ни каза че риба тука няма да хванем и май така стана. На плувка, червеноперки, костурчета и платички, един скобар около 600гр. на дънните. Времето против нас, дъж, вятър, вълни като на морето, по половин метър, направо ужас. Реванш по- натам, но на друго място, от към Гаганица, там са шарковците.
Нивото на язовира изключително високо, аз така не съм го виждал, обикновено ходим от към Гаганица, но ми бяха подали информация, че е непроходимо, което не бе така но вече се бяхме настанили от към Благово, под помпената станция. Изелета ни трая от петък вечер, до неделя, на дъно шаро не се обади нито веднъж, местен дядо ни каза че риба тука няма да хванем и май така стана. На плувка, червеноперки, костурчета и платички, един скобар около 600гр. на дънните. Времето против нас, дъж, вятър, вълни като на морето, по половин метър, направо ужас. Реванш по- натам, но на друго място, от към Гаганица, там са шарковците.
- Прикачени файлове
-
- DSC_0101.JPG (271.34 KiB) Преглеждано 5033 пъти
-
- DSC_0091.JPG (192.98 KiB) Преглеждано 5033 пъти
-
- DSC_0099.JPG (282.71 KiB) Преглеждано 5033 пъти
-
- DSC_0098.JPG (260.71 KiB) Преглеждано 5033 пъти
-
- DSC_0096.JPG (224 KiB) Преглеждано 5033 пъти
-
- DSC_0095.JPG (230.12 KiB) Преглеждано 5033 пъти
-
- DSC_0086.JPG (1.83 MiB) Преглеждано 5033 пъти
Здравейте колеги,почивните дни мисля да се поразходя до Монтана.
Има ли някакъв риболов на язовира и къде по точно?
Ако някой има информация ще съм много благодарен,къде,на какво и колко.
Благодаря предварително.
Има ли някакъв риболов на язовира и къде по точно?
Ако някой има информация ще съм много благодарен,къде,на какво и колко.
Благодаря предварително.
- jasonsmith
- разбира нещата
Благодаря колега за инфото и снимките, ще е от полза на доста хора!lsimeonov написа:..
Здравейте,някой има ли прясна информация за язовира.
Тази събота и неделя бях на полуострова, но на обратната страна на гребната база. Вода има, жега също. Риба кълве само в дълбокото от лодка. От брега три дребни червеноперко неделя около изгрева. Плитко и закачки от клони и храстчета останали когато е било ниско нивото.
някой да е ходил тези дни на язовира от към Благово...
Здравейте. Имам седното питане - по това време на годината има ли риболов на ивицата, до която се стига по асфслтовия път за потопените села?
http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Вчера в района на драгата, мноооого уклей. В петък минах на разузнаване, колегите се оплакваха, че играе, но не кълве. В събота сутринта се настаних на перспективно място . Малко захранка, прашка червеи, кука 18, повод 0.08 и стръв пинка. Еми... нямах празно хвърляне. В 9 вече ми беше омръзнало. След кратка почивка се амбицирах да направя количество .
Уклейките са предимно дребни, но излизат и прилични. Отново хванах няколко риби кръстоска между бабушка и платика. Приличат на морунажи, но устата им е различна
Още десетина дни и чакаме каракудите и платиките. Наслука!
Уклейките са предимно дребни, но излизат и прилични. Отново хванах няколко риби кръстоска между бабушка и платика. Приличат на морунажи, но устата им е различна
Още десетина дни и чакаме каракудите и платиките. Наслука!
Колеги, някво инфо? Нивото високо ли е или го изпускат? Тръгна ли каракудата? Въобще, всякаква информация ще е от полза! Живи и здрави!
- emo vasilev
- сериозен играч
Здравейте юнаци , някой мисли ли да ходи събота / неделя на язовира , че нищо си мисля да откривам там .......
Аз ще съм там. Утре, рано-рано (към 4 часа) заминавам за двудневна палатка. Групата вече са там, и ловят бели риби на тролинг (5 парчета имат от сутринта), аз ще съм на брега (плувкар и кандиадт-фидерист съм, к'во да правиш) . Ние сме на носа откъм Расник, голяма група, така че заповядай да пием по ракия, имам много добра домашнярка
- emo vasilev
- сериозен играч
И аз мисля живи и здрави утре сутрин да тръгна като съм се насочил някъде под Горно Церовене .... ма може да променя мястото ! Ще атакувам плувката и фидера ....Предполагам ,че мястото за което казваш се намира от дясно на носа ,така че ще гледам да мина и да се видим .Прати ми на ЛС някакъв тел да се чуем като пристигна !
-
- новобранец
Колеги за първи път ще ходя на язовира може ли да ми дадете малко инфо.На палатка ще съм и ще ловя от брега на фидер и плувка.Мисля от коментарите дето прочетох да отида от към с.Благово.Какво бихте ме посъветвали?В момента къде е най добре да се застане и да няма много закаякк,ще ми се някое шаранче или хищник да хвана.Ще се радвам на всякаква информация.Наслука!
- emo vasilev
- сериозен играч
Колега , като излезеш от дясно на стената и караш по пътя има една табела " Расника " .Свиваш на ляво и караш докато не стигнеш едно отклонение на ляво , продължаваш малко напред и ще видиш в дясно черен път , който отива от лявата страна на полуострова .Преди години съм ловил на това място и нямам спомен да е имало закачки , но пък и водата бе доста по ниско .Другото място , което се сещам - подминаваш това отклонение и се оглеждаш за следващото само че от дясно - този път води от дясната страна на полуострова.За шаранче може и да имаш късмет , от хищника най вероятно костур или някоя бяла.Основно се нагласи за платика ...много платика ....и само платика !