Ква е тая риба ?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Ква е тая риба ?
Минокоп е,главуняка си слагам
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Рибата е МИНОКОП!
На снимката е морска врана.
http://tuthon.snimka.bg/sports/podvoden ... 870902.big
На снимката е морска врана.
http://tuthon.snimka.bg/sports/podvoden ... 870902.big
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Въпреки, че по-снимката /не е добра/ малко трудно може да се установи, все пак и аз мисля, че е минокоп.
Никоя риба не е по - важна от живота !
В събота на централния плаж в Бургас имаше изхвърлена риба. В първия момент си помислих че е делфин НОООО останах учуден. Не можах да кача снимките затова прилагам линк http://picasaweb.google.com/savovstojan/kekIFB# . Според мен е шаран
Благодаря ти за инфото пич , утре ще потърся баба и ....там някъде
На снимката на krasii рибата е Минокоп, знам го от личен опит .
Отпред под долната устна имат характерен израстък по който просто няма как да я сбъркаш.
Вижте в галерията снимката увеличена.
Невероятна вкусотия!!!!!!!
Дай боже и на харпун да имаме късмет да я вземем!
Отпред под долната устна имат характерен израстък по който просто няма как да я сбъркаш.
Вижте в галерията снимката увеличена.
Невероятна вкусотия!!!!!!!
Дай боже и на харпун да имаме късмет да я вземем!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Да минокоп е имам желание да имам слуката да мерна поне един под водата
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
- sundy
- новобранец
- Обратна връзка:
Тъкмо да пусна нова тема и видях, че вече има подобна Ето и моята въпросителна - що е тва, дето извадихме вчера от брега в Царево (целта бяха платерини - следователно такъма и стръвта са платерински)??? Преглеждах темите във форума и ми заприлича на вид гръцка риба, нещо като ципура ама май не съвсем... Разчитам на вас за разбулване на загадката - каква е тая риба и има ли почва/вода у нас или случайно е "отскочила" (имаше цял пасаж вероятно от тези риби по-навътре - подскачаха и определено не бяха платерини
P.s. Сори за забавянето - не иска да ми прикачи файла на снимката и се наложи да я кача в снимка.бг - ето я въпросната риба:
P.s. Сори за забавянето - не иска да ми прикачи файла на снимката и се наложи да я кача в снимка.бг - ето я въпросната риба:
Надпис в каубойски бар:"Моля, не стреляйте по пианиста - свири колкото може!"
-
- сериозен играч
Много еднакви ми излеждат от това семейство рибите.Май само Петър или някой друг с тренирано око ще каже със сигурност но на мен на ципура ми прилича
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- Jack Daniels
- разбира нещата
с това златисто-жълто между очите няма как да не е ципура....и какъв калибър е че нещо ти липсва мащаба
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
- sundy
- новобранец
- Обратна връзка:
10х за бързия отговор - и на мен ми заприлича, ама май не е съвсем (аз и не съм виждала жива ципура - само тая от магазина преди да отскочи към скарата...) - то и снимката е от телефон на тротоарна плочка (май са около 30см) привечер но все пак дава някаква представа. Рибока определено ни ошашави, защото не сме очаквали такова нещо - обикаляхме южното черноморие, търсейки спокойно място без плажуващи идиоти скачащи върху въдиците с опищяващи орталъка дебилчета и минавайки от Дюни през Синеморец и Резово стигнахме обратно в Царево, паркирахме се на единственото що-годе спокойно място (обитавано от един афро-българин с чаавето и няколко пръчки ) и въпреки деликатния полъх на странни аромати разпънахме катуна, за да опразним тежката хладилна чанта от съдържание... Ей така, между другото извадихме няколко средни платерини и.... това чудо Обещах да питам що е то и ако се видим черпя бира за инфото
Надпис в каубойски бар:"Моля, не стреляйте по пианиста - свири колкото може!"
Спари или Спарос мисля че така се казваше,и със сигурнос ги има по южното Черноморие
Последно промяна от Тошето на Чет Юли 08, 2010 8:34 pm, променено общо 1 път.
За да поискаш, трябва да дадеш
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
И Тошето е прав,
ама поколението на дядо Киро им викат ЗМАРИД.
Не е ново за нашето море,просто през последните 2-3г пак се връща
Чудесна риба е,на сафридено чепаре се лови много добре
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Тоше , те тва е спари от Мириус :
а онуй си е змарид или нещо друго , има разлика
Да си личи повече.КИРО
а онуй си е змарид или нещо друго , има разлика
Да си личи повече.КИРО
- Jack Daniels
- разбира нещата
ами то за едно и също говорим щото латинското име на Ципурата е Sparus aurata, но от гърци съм чувал че характерното за ципурата е златно -жълтото петно между очите а сега погледнах и в уикпедията така пише /доколкото може да и се вярва все пак/ и муцуните им са по-тъпи от тези на класическото спари
Последно промяна от Jack Daniels на Вто Юли 13, 2010 9:12 am, променено общо 2 пъти.
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад