Кога тръгват различните морски риби?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Кога тръгват различните морски риби?
понеже често обикалям бургаските пристанища служебно,тия дни забелязах ,че ловят кефал и много дребна платерина на засечка.това е на Източно пристанище там където се паркират влекачите.абе пълнят торбичките общо взето.а на Западно и по-точно на 21-во място (за тези които са наясно) дядковците вече са наизкачали със 7 метровите телескопи и със чепаретата от по 30+ куки и клатят в несвяст като отвреме на време дърпат по някой друг блеч.разказват също,че сутрин излизал и приличен карагьоз но рядко.това е от мен.поздрави от Бургас!
http://www.chepare.com/" onclick="window.open(this.href);return false; Качествени чепарета Borkata
колега ,нали се сещаш ,че тоя риболов - на засечка си е живо бракониерство и един уважаващ себе си рибар не би споменавал „хващат на засечка“ защото те не хващат А С( РИСК ДА МЕ БАННАТ)- ЕБАВАТ МАЙКАТА НА РИБАТА. затова понякога се хващат риби с белези от търмък - БЯЛ ДЕН ДА НЕ ВИДЯТ ТЪРМЪКЧИИТЕ ..
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Лефи,никой няма те банне,
ама и аз го прочетох това,малко преди да се освободя от работа,
затова сега отговарям.
То търкмъкчиите скоро няма да свършат,
но интересното в мнението на Борката е,
за блеча / хариба /.
Рядкост е по това време да се лови на чепаре.
Май тая година,морето пак ще ни поднася непознати изненади.
ама и аз го прочетох това,малко преди да се освободя от работа,
затова сега отговарям.
То търкмъкчиите скоро няма да свършат,
но интересното в мнението на Борката е,
за блеча / хариба /.
Рядкост е по това време да се лови на чепаре.
Май тая година,морето пак ще ни поднася непознати изненади.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- новобранец
неска бях на морска гара в Варна на чепаре и на куките бели червеи лових и излизаше миджит и попчета и няколко каи
Относно миджита аз още преди 10-12 дена го набарах на морска гара.Мятах навътре с каяджийски такъм на стръв рибка и бял червей.Докато метна и веднага започваха ударите.Но тъй като досега не съм хващал,незнаех дали е нормално или не да се хваща по това време.
Зарганолог
За информация - от няколко дни мрежарите в приморско вадят прилични количества сафрид. На въдица не знам да е пробвал някой
Лихнуса е тръгнал,но е в дълбокото,събирайте хайвера,че като него мезе няма!
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Лефи,и аз не съм привърженик на тоя спорт но това е положението.Само констатирах.
http://www.chepare.com/" onclick="window.open(this.href);return false; Качествени чепарета Borkata
Кога, коя риба кълве по морето !
Теми много в тоя форум, но не виждам една систематизирана, която да отговаря на посочения по-горе въпрос.
Надявам се, с Ваша помощ да изясним през кои месеци в годината за каква риба можем да си точим зъбите и куките.
Надявам се, с Ваша помощ да изясним през кои месеци в годината за каква риба можем да си точим зъбите и куките.
Първо чета, после питам !
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Кога, коя риба кълве по морето !
Колега ако си направиш труда да се разходиш из (Морски риболов) мисля, че всичко ше ти се изясни. Ве...и празници
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
колега, разхождал съм се многократно и съм изчел доста. Създадох темата единствено, за да обобщим информацията в няколко ценни реда, за да избегнем така нареченото ровене из форума.adventurebg написа:Колега ако си направиш труда да се разходиш из (Морски риболов) мисля, че всичко ше ти се изясни. Ве...и празници
Все пак, доколкото аз знам идеята е да си помагаме. Има специализирани теми за всеки вид риба и пр. , но това е за хората които имат време да се ровят там, а моята идея е друга.
Заргана - Лови се предимно през есента - Септември, Октомври и Ноември на бомбарда, булдо и на плувка. По мои лични наблюдения тази година заргана имаше дори и през декември.
Първо чета, после питам !
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=2&t=12876
Не си разгледал добре колега.
Не си разгледал добре колега.
Зарганолог
През зимата се лови основно попче,галя,писия,калкан,а само мрежите набарват карагьоз и цаца.По топлото почти всяка се лови без студенолюбивите-калкан,писия меджид.Наесен паламуд и лефер.А който не е чел надали някой ще му обяснява нашироко.Не се коси колега,весели празници.
На Бъдни вечер, вътре в пристанището - КАЛ от хамсия. Движи се горе, много бавно, върви на облак и се събираше сякаш повече в светлите места. Водата бистра и на 2-3 м отдолу с тях се въртеше и нещо по-голямко, но и то бавно, не гони.
Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Дали ще взема на чипаре?runner написа:На Бъдни вечер, вътре в пристанището - КАЛ от хамсия. Движи се горе, много бавно, върви на облак и се събираше сякаш повече в светлите места. Водата бистра и на 2-3 м отдолу с тях се въртеше и нещо по-голямко, но и то бавно, не гони.
Зарганолог