Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Специализиран риболов Риболов на болонезеColmic SEVEN KEY S21
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Colmic SEVEN KEY S21
Привет на всички.Загледах се по въпросното боло,поизгледах някое друго видео за него(не че са много).За съжаление нямам възможност да го видя на живо и да преценя дали е моето боло.Та ще помоля колегите,които притежават(или са имали досег) до въпросното боло да кажат по някоя дума за него.Нещата,които ме интересуват са:1.при по продължителен риболов измаря ли ръката 2.поведение при засичане и изваждане на риба 3.качество на изработка спрямо цената си.Сигурно съм забравил нещо,но на първо четене е това.Много ще се радвам на всяко едно мнение,което би ми помогнало при избора ми.Благодаря живи и здрави на всички и много слука
-
- Модератор
Re: Colmic SEVEN KEY S21
Колега, мое мнение без да съм виждал болонезата, но сравнявайки с други.
Не е удачен вариант. Предвид цената й теглото е голямо, а теста на изхвърляне е 20 гр. - далеч над обичайното комфортно тегло.
Удобната за нашите условия болонеза е с тегло около 180 грама и тест на изхвърляне 5 - 15 грама. Намират се на цена на половината на тази.
Не е удачен вариант. Предвид цената й теглото е голямо, а теста на изхвърляне е 20 гр. - далеч над обичайното комфортно тегло.
Удобната за нашите условия болонеза е с тегло около 180 грама и тест на изхвърляне 5 - 15 грама. Намират се на цена на половината на тази.
Благодаря за включването.И мен ме притесняват тия 245гр на 5м ама съм гледал и трабукота от тоя ценови клас пак са долу горе тия грамажи един вид нещо като някакъв стандарт ще дойде?20гр не ми се виждат много от това което съм изчел и изгледал примерно на фона на популярната и предпочитана тика уондер 5-40гр.Кои марки и модели визираш за половин цена на Colmic SEVEN KEY S21 в момента 5м е на 210лева?Единствената за която се сещам в момента е Сивейда Омега.Един приятел я има не че е лоша за парите си,не че не е доволен от нея ама си е Сивейда + че имам един спининг на марката.Още се надявам някой колега,който я притежава или ловил с Колмика да се включи и да сподели това и онова!Поздрави
- itzo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Здравей колега. Много се радвам, че въпроса ти е относно конвенционален и не толкова модерен начин на риболов. Виж сега… никъде не си упоменал каква дължина на болото ти е нужна- направи го ! Колмика на 5м може и да е Ок, но за 6 ще натежава… 20гр акция е “златната среда” тъй че тук си се ориентирал добре. 15 е леко поизфинена, а 25 си отива към “кол” за големи риби…
успех на цялото рибарско воинство
Благодаря и на теб за мнението ти.Нарочно не съм споменал каква дължина ми трябва,защото по 1-а,2-а и 3-та ми питанка на каквато и ще дължина да се дадат отговори ми е достатъчно да си направя преценка за мене си По второто ми мнение вече очевидно си личи,че ме интересува 5-цата. И нещо за окото не е като да не ги дърпа за 20гр акция само,че стария модел без S21 https://www.youtube.com/watch?v=R6mLklFym3Yitzo написа: ↑Пет Окт 20, 2023 9:34 pm Здравей колега. Много се радвам, че въпроса ти е относно конвенционален и не толкова модерен начин на риболов. Виж сега… никъде не си упоменал каква дължина на болото ти е нужна- направи го ! Колмика на 5м може и да е Ок, но за 6 ще натежава… 20гр акция е “златната среда” тъй че тук си се ориентирал добре. 15 е леко поизфинена, а 25 си отива към “кол” за големи риби…
-
- Модератор
Това ме наведе на мисълта, че рибите, които търсим и условията на риболов са различни в страната.
По нашия край са дребни и течението на водата е слабо, та при Тика тази е по подходящата : https://nasluka-shop.com/boloneze-tica- ... o-5m-2-20g
С 150 грама тегло след 3-4 часа риболов няма умора в ръцете. Монтажа, който се презентира е лек до към 5 грама и се борави с лекота поради ниския тест на изхвърляне.
Като спомена Трабуко, от към показатели също е по-добра : https://nasluka-shop.com/boloneze-trabu ... ter-b-5-0m
Преди години в Бургас имаше магазин на Колмик - посещавал съм го. Видимо цените бяха, че купуваш име, марка с показатели и материали на доста от евтините китайчета, включая и Сивейда.
Имам въпрос към Вас - защо ви е висок тест на изхвърляне след като ще презентирате монтаж с тегло до към 5 грама ?
По правило теста на изхвърляне и големината на рибите, които търсим са различни неща.
А отговора на въпроса Ви към мен е - от години вече не робувам на марки. Минах и през Гарболино и Шимано и се убедих в това. Скоро, преди двадесетина дни гледах една 4 метрова болонеза на невзрачната бургаска марка Сей югъл - само за 70 лв. тест на изхвърляне 3 - 18 грама по спомен и лигите ми текнаха. Е, не я купих, защото имам твърде много пръчки вече.
-
- разбира нещата
Още веднъж благодаря на всички за включванията по темата макар и малко по странично от нея,но се получава дебат от който за мен има смисъл,евентуално може да помогне и на други колеги.Веднага отговарям на въпроса:до 20гр.(на въпросния Колмик води се медиум стронг) за мен лично не ми се вижда висок тест на изхвърляна за нашите джулнгли.Донякъде акцията определя и силата(жилавостта) на въдицата според мен(може и да греша).За Трабукото,което си посочил съм съгласен,че на хартия има по добри параметри в действителност може и да не е така.Бях се замислил и за Трабуко обаче попрочетох някои неща и се отказах.Конкретно гледах серията им Селения,това което ме отказа е че на различни сайтове им дават различна тежина,която се разминава от дадената им в каталога им.Друго,което ме отказа по чужди форуми четох че били крехки каквото и да значи това + че на по бюджетните им модели Виксия,Селения и т.н няма почти никакви видеа поне човек да може да се орентира малко.150гр,които даваш за пример са добре ама темата ако беше примерно за Фиуме или Енергия на Трабуко.dantho.mihov написа: ↑Съб Окт 21, 2023 11:42 amТова ме наведе на мисълта, че рибите, които търсим и условията на риболов са различни в страната.
По нашия край са дребни и течението на водата е слабо, та при Тика тази е по подходящата : https://nasluka-shop.com/boloneze-tica- ... o-5m-2-20g
С 150 грама тегло след 3-4 часа риболов няма умора в ръцете. Монтажа, който се презентира е лек до към 5 грама и се борави с лекота поради ниския тест на изхвърляне.
Като спомена Трабуко, от към показатели също е по-добра : https://nasluka-shop.com/boloneze-trabu ... ter-b-5-0m
Преди години в Бургас имаше магазин на Колмик - посещавал съм го. Видимо цените бяха, че купуваш име, марка с показатели и материали на доста от евтините китайчета, включая и Сивейда.
Имам въпрос към Вас - защо ви е висок тест на изхвърляне след като ще презентирате монтаж с тегло до към 5 грама ?
По правило теста на изхвърляне и големината на рибите, които търсим са различни неща.
А отговора на въпроса Ви към мен е - от години вече не робувам на марки. Минах и през Гарболино и Шимано и се убедих в това. Скоро, преди двадесетина дни гледах една 4 метрова болонеза на невзрачната бургаска марка Сей югъл - само за 70 лв. тест на изхвърляне 3 - 18 грама по спомен и лигите ми текнаха. Е, не я купих, защото имам твърде много пръчки вече.
На марки не робувам и аз,попитах за марка и модел да мога да видя(намеря) въпросното боло на половин цена!Удобната за нашите условия болонеза е с тегло около 180 грама и тест на изхвърляне 5 - 15 грама. Намират се на цена на половината на тази.
Относно споменаването на Sea Eagle в тая тема не смятам да го коментирам
Здраве и много риби очаквам още мнения,че сезона наближава
-
- Модератор
Колега, извинявам се за късното ми включване - работа.
Когато написах "на половин цена", не бях погледнал цената на модела. Само ТТ данните.
Изненадан съм, че е само 210 лв. като зная, че Колмик предлага болонезите си за по и над 400 лв. В тази връзка думите ми в конкретния случай са грешни и моля за прошка.
Съжалявам, че не мога да отговоря на конкретните ви въпроси в първия Ви пост. Вероятно модела попада в средния клас.
Сполуки Ви желая и в хобито и извън него !
Няма проблеми винаги може да се случи я недоглеждане,я неще друго,аз не виждам какво си направил,че да давам прошка много здраве и само едри
Не е зле,ама като видях късите водачи към върха и ме загуби!Иначе за въпросното Тубертини гледах един клип на един италиянец като поведение при риболов ми хареса ама с тия водачи откъм върха не.Предпочитам 40-50гр. по-тежка ама да не е примерно с къси водачи или да е някоя трошлива .Все пак благодаря,покрай предложението ти порових малко,погледах,което лично за мен не е никак излишно.Ще поизчакам до другата седмица евентуално за още някое включване и ще стрелям,че вече работата отива към полудяванеionko_terziev написа: ↑Съб Окт 21, 2023 11:42 am https://www.vidrax-fishing.com/shop/ind ... t_id=18658
-
- Модератор
Тъй като не е ясно от кой район си, та в опит да помогна ето линк на магазините на Колмик в страната : https://www.colmic.bg/dealers/
Не я познавам тази болонеза, но ако е 245 g на 5 м. е твърде много. Според ме н за тази дължина не повече от 180-190 g макс. Друго над това тегло не бих дори погледнал. Тя дори и Siweida-та май беше 180 g, макар и да е крива като макарон ... Tica tech не ти ли харесва? Верно, че са и възкъсички водачите, но иначе е лека и много добре балансирана.
Колмика е поръчан.От магазина им ми казаха,че е последна бройка и че се продавали.За жалост тук не писа нито един притежател на болото,ама каквото такова!Смятам получи се добра тема като изводите за мен са следните:240гр са доста за хората в темата явно имат дълбоки джобове или са прекалено изфинени (не го казвам с лошо,даже завиждам).На няколко пъти се спомена Тика(няма лошо и тука),потвърждава се че е обичана марка в България.Обосновката ми че избрах Колмика макар и по картинки и видея:1.Марката 2.Цена 3.Качество(надявам се) 4.Визия.Не знам дали ще ми пасне,ама първо нека да пристигне без произшествия.Благодаря на всички включили се по темата ще откроя dantho.mihov,който беше най-активен живи и здрави,пък другото каквото дойде
Скромно да споделя Colmic SEVEN KEY S21 за 3-4 риболова хареса ми,ще го видя за в бъдеще как ще е.Слагам и две скромни снимки:
-
- Модератор