Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Направи си сам Как да си поправя или направя...?Счупен връх на карбонова пръчка?
Модератор: emo vasilev
Счупен връх на карбонова пръчка?
Наскоро ми се счупи върха точно в основата на карбоновата пръчка защото без да искам я праснах в едно дърво докато замятах. Прилагам снимки на счупения и извадения връх от пръчката, телескопче 3м на осако.
Снимка 1:
Снимка 2:
Снимка 3:
Снимка 4:
Въпросът ми е как мога да го поправя или от къде да си купя нов връх за телескопчето?
Снимка 1:
Снимка 2:
Снимка 3:
Снимка 4:
Въпросът ми е как мога да го поправя или от къде да си купя нов връх за телескопчето?
Re: Счупен връх на карбонова пръчка?
Може да нагрееш леко върха на предният водач със свещ или запалка.
Дръпни го да излезне.
Така поне ще си сложиш оригиналният водач на новият връх.
Ето ти линк с водачи и върхове.
Резервни части за риболовни пръчки http ... urn false;
Дръпни го да излезне.
Така поне ще си сложиш оригиналният водач на новият връх.
Ето ти линк с водачи и върхове.
Резервни части за риболовни пръчки http ... urn false;
- boresf
- новобранец
- Обратна връзка:
Аз съм си вземал върхове и от Булит (колегата по-горе е дал линка), и от тук http://www.fishingtime.bg/%D0%A0%D0%B5% ... e=1,b=1%29" onclick="window.open(this.href);return false;
Харесваш си връх, вземаш върхов водач и един-два подвижни водача, отвиваш тапата на дръжката на телескопа, вкарваш си върха, нанизваш подвижните водачи, после с лепило върховия и това е.
* На някой може да му се стори смешно, но аз за целта си взех един електронен шублер, че да си измеря моя връх колко е в основата и съответно долу-горе за 2-та подвижни водача на какво разстояние да са и какво фи да са...
Харесваш си връх, вземаш върхов водач и един-два подвижни водача, отвиваш тапата на дръжката на телескопа, вкарваш си върха, нанизваш подвижните водачи, после с лепило върховия и това е.
* На някой може да му се стори смешно, но аз за целта си взех един електронен шублер, че да си измеря моя връх колко е в основата и съответно долу-горе за 2-та подвижни водача на какво разстояние да са и какво фи да са...
-
- научил се да хвърля
И ако акцията и е пак същата с новия връх дето си купил ще е супер.
-
- вече хвърля и на тежко
Ако подрежеш счупените краища... и си намериш парче 7-9 см подходящ плътен връх, който да влезе в счупения..... си готов. Съвета ми е за хора, които при необходимост говорят по телефон, независимо от марката му! Щото има хора, които могат да говорят само по айфон-6.
Колега,направо си вземи нов карбонов връх!
Вижда ми се,че счупения връх е стъкло?!
8-10лв е карбонов
Вижда ми се,че счупения връх е стъкло?!
8-10лв е карбонов
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Счупения връх е карбонов колега.
Добре де , кое не е ясно - един карбонов връх струва 7-8 лв. - замерваш общата дължина и диаметър / в най-дебелата му част/ на твоя ,отиваш в магазина купуваш НОВ ,отвиваш тапата отдолу , вкарваш върха , нанизваш подвижните водач/и , нагряваш леко в основата върховия водач да се отлепи и го лепиш със секундно лепило на новия връх.LxD написа:Счупения връх е карбонов колега.
При закупен нов връх ,ремонта би отнел около ..................... 40 секунди.
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Колега,и аз виждам навивките на карбона!LxD написа:Счупения връх е карбонов колега.
Но,в основата на върха се вижда разлика(по-светъл края),карбона не избелява така а чернее,това направо кафенее като стъкло.
Карбоновите нишки върху стъклопласта,му придават твърдост и здравина,но % съдържание е много малко.
Според мен,това е композит,поне от снимката така се вижда.
Както е писал по-горе колегата,за 40сек си готов с нов връх.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Плътните върхове по-здрави ли са ?
- Vid
- кандидат преподавател
Бахти и въпроса, разбира се че плътното е по здраво от кухото.
Само, ме ако търсим чувствителност, звънкост на пръчката не е добре... Ама, при тези телескопи това кое споменах не е на първи план....
Само, ме ако търсим чувствителност, звънкост на пръчката не е добре... Ама, при тези телескопи това кое споменах не е на първи план....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Аз имам същия проблем счупен връх на телескопче ,,KAIDA SILVER HULK 3.80" и никъде по магазините немога да си открия заместител...и в интернет също немога да открия връхчето е с дълщина 64см в основата е 5.5мм
Моля за помощт БЛАГОДАРЯ!
Моля за помощт БЛАГОДАРЯ!
-
- новобранец
- Обратна връзка: