Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Специализиран риболов Риболов на фидерКакви поп ъп пелети ползвате за стръв
Модератор: Paublo_Eskobar
- kosatkata
- ще става разбирач
Какви поп ъп пелети ползвате за стръв
Нов съм в риболова с метод фидер хранилки. Изгледах доста клипчета , начини на монтаж и т. н.
Купих си и две кутийки с меки пелети 7мм на трапер. Едните жълти с аромат на мед , а другите червени с аромат вердевас. Сега ми се иска да взема и поп ъп такива малки пелети . Та ако споделите какво е добро и лови риби , ще съм благодарен. Пък и за останалите ще е интересно да се коментират тези неща.
Купих си и две кутийки с меки пелети 7мм на трапер. Едните жълти с аромат на мед , а другите червени с аромат вердевас. Сега ми се иска да взема и поп ъп такива малки пелети . Та ако споделите какво е добро и лови риби , ще съм благодарен. Пък и за останалите ще е интересно да се коментират тези неща.
- freako
- научил се да хвърля
Re: Какви поп ъп пелети ползвате за стръв
Carp Zoom Soft Pop Ups. Абе CZ предимно. 6-10мм да стават и за мача. За това лято съм заредил няколко модела вафтери да пробвам.
Мераклия да се научи на мач-риболов
Новите пелети на трапер са хубави халибут, чесън. За поп ъп на метод препоръчвам пуканки малките жълти и розови на Cukk, но не стават за косъм.
- freako
- научил се да хвърля
Аз друго да питам - как ги закрепвате: косъм, ластиче, пиронче или просто наденати на куката?
Мераклия да се научи на мач-риболов
Аз според случая.Меките на косъм или игла, дъмбелите ластиче, твърдите с дупка косъм, твърди без дупка ластиче.Ползвай малки ластичета 2 или 3 мм иначе често се изхлузва пелета при вадене на хранилката.Ползвам и метални и пластмасови игли, както дойде.
- Port_Royal
- разбира нещата
Аз предимно ползвам за метод фидер риболов 2мм.рибни пелети с пресичката и метод миксове,но определено имам повече успех с пелетите.На куката за стръв ползвам 8-10мм, пелети,дъмбели и Wafter на косъм и със силиконово рингче с различни аромати според сезона и условията в момента на излета.Предпочитам да използвам стръв на Carp Zoom / Dynamite Baits / Sensas / Sonubaits и Mainline различни аромати задължително.
Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!