Аспровалта - Ставрос - Олимпиада
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Аспровалта - Ставрос - Олимпиада
Риболов по-скоро няма. Дребен зарган на бомбарда и някой друг октопод. Хищника го няма никакъв.
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Тези дни случайни добри заргани и дорадо .рибата я няма. Няма дори и спароси.Отоподите са по 200 гр. Пълна скръб.
Днес сутринта активно дорадо около килограм.
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Много тегав риболов миналата седмица по гръцко. Водата - топла, манджа - много и съответно хищника никакъв го нямаше. Децата се забавляваха с ловете на дребни заргани на бомбарда с бял червей. При повече настояване можеше да се направи приличен риболов.
Аз упорито търсех рибите на воблери и джигове, но не ги открих. Единствената по-читава риба, която хванах, беше 60-сантиметров зарган, ударил на воблер HOKKAIDO METSUKI 150.
До последно при ваденето си мислех, че е дребна баракуда, но се оказа, че заргана чинно се е зашил за долната челюст на средната тройка на воблера. През останалото време се забавлявах с тия дребосъци на ситни джигчета и клатушки.
След първите няколко дена, времето съвсем се скапа и риболова хептен го отняма. Еми, наблегнахме на тихите и не толкова тихи трапезни игри и тва беше.
п.п. Ако някой си познае улова, да отиде да си го прибере, че почва да мирише!
Аз упорито търсех рибите на воблери и джигове, но не ги открих. Единствената по-читава риба, която хванах, беше 60-сантиметров зарган, ударил на воблер HOKKAIDO METSUKI 150.
До последно при ваденето си мислех, че е дребна баракуда, но се оказа, че заргана чинно се е зашил за долната челюст на средната тройка на воблера. През останалото време се забавлявах с тия дребосъци на ситни джигчета и клатушки.
След първите няколко дена, времето съвсем се скапа и риболова хептен го отняма. Еми, наблегнахме на тихите и не толкова тихи трапезни игри и тва беше.
п.п. Ако някой си познае улова, да отиде да си го прибере, че почва да мирише!
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Здравейте колеги ! Намислил съм да се разходя в края на седмицата до Ставрос и околностите му. Видях на Гисметео , че водата е вече 18-19 градуса и мисля че рибата би трябвало да е активна.Ако някой е ходил тези дни в този район ,ще съм му благодарен за споделената информация!!
Здравей колега !Пристигнах следобяд в неделя .16.10 .Времето беше прекрасно , но риба нямаше.Сутринта бяха хванали не лош сафрид на бял , но малко. . Отложих нощния риболов за следващата вечер. На следващата сутрин по тъмно пробвах на чепаре -без пипане .Единични заргани не реагираха на бомбардата - Появи се и пасаж дорадо и тъкмо зареждах въдицата с една гопа /дорадото си взима гопата прекрасно/, дойдоха и ни изгониха . Пристигна огромен кораб ,тирове ,кранове и т.н. Другите места също бяха заети от рибарските кораби.След половин час задуха и много силен вятър от към морето дигнаха се и големи вълни.За риболов от плаж не можеше да става и дума, а на идване видях доста гърци по плажовете - излизала мурмура на момун. Ловихме с жената от страната на паркинга този ден и следващият до обяд .Стръв калмар и пилешко ,куки № 12,14. Пуснах и една въдица за дорадо . Резултат : около 3 кг. гопа и четири прилични заргана .Пробвах и сафрида ,но без резултат . Корабът не отплава . При тези обстоятелства резултата беше задоволителен.
- asenfisherman
- ще става разбирач
Вчера още си беше на пристана ,имаше и доста гондоли към него.Плажовете по Аспровалта бяха пълни с дънари,но не съм ги питал за резултата.На Стратони налових паламуди и някое и друго маятико,на Йерисо на пристанището събота вечер излезе баракуда и лефери ,неделя нищо.Пробвах външната страна но отново нищо.Да няма недоразумения говоря само за спининг и джигинг,на естествена стръв не съм пробвал.stiviti написа:З Корабът не отплава ..
Поздрави!
Здравейте,
На Аспровалта от плажа излизат редки кокалита, има и дребен зарган. На пристанището на Ставрос дребен сафрид на чепаре. Тази информация е от 24-26 май.
Наслука.
На Аспровалта от плажа излизат редки кокалита, има и дребен зарган. На пристанището на Ставрос дребен сафрид на чепаре. Тази информация е от 24-26 май.
Наслука.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Здравейте колеги,
На 23 и 24 май бяхме семейно на Ставрос. На пристанището имаше много хора и наши и местни. Товарните кораби ги нямаше.
На плувка на акровати и чат пат бял излезе много гопа и едно кокали. Местни на по твърда стръв извадиха литрини, ако съм разбрал правилно как се казва розовеещата рибка. Видях че от стената вадят кефал. В пристанщето се завъртя една морска костенурка. В засенчената част под стената мина много голям пасаж дребна рибка. Не съм я пробвал на чепаре.
На спининг нямам слука нито на пристанището нито по плажовете. Пробвах на джигове, воблери, силикон ама неще. На бомбарда на бял един зарган по плажовете.
На дъно на пристанището пак гопа. На сърфкастинг на по затънтени места нахраних рибата. Има мурмури, виждат се при плуване, но не се получи нещо. Май трябва да слагам плетеняк и на дънните.
Това е от мен, дано съм бил полезен.
На 23 и 24 май бяхме семейно на Ставрос. На пристанището имаше много хора и наши и местни. Товарните кораби ги нямаше.
На плувка на акровати и чат пат бял излезе много гопа и едно кокали. Местни на по твърда стръв извадиха литрини, ако съм разбрал правилно как се казва розовеещата рибка. Видях че от стената вадят кефал. В пристанщето се завъртя една морска костенурка. В засенчената част под стената мина много голям пасаж дребна рибка. Не съм я пробвал на чепаре.
На спининг нямам слука нито на пристанището нито по плажовете. Пробвах на джигове, воблери, силикон ама неще. На бомбарда на бял един зарган по плажовете.
На дъно на пристанището пак гопа. На сърфкастинг на по затънтени места нахраних рибата. Има мурмури, виждат се при плуване, но не се получи нещо. Май трябва да слагам плетеняк и на дънните.
Това е от мен, дано съм бил полезен.
В събота и неделя на пристанището на Ставрос през деня излизаше зарган на бомбарда и плувка, а понякога и дребен сафрид.
Водата в залива ми се видя доста мътна.
Водата в залива ми се видя доста мътна.
Към средата на септември мисля да се разходя до Аспровалта. Не знам какъв риболов ще върви по това време. Ако някой знае, нека да ми даде някакъв жокер.
Привет. Някой дали може да препоръча място за спане за сам човек в Ставрос или Милиес? Претенции нямам.
Поздрави
Поздрави