Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Тактика Лодки и сонариЗа знаещите и сонарите
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Re: За знаещите и сонарите
Колега честито!!!
Ако си го купил от САЩ мерните еденици са : мили/час , футове,
фаренхай. Промяна забрави! Промяна на софтуера фирмата
Humminbird не разрешава, но се свиква с това. Аз имам
Humminbird 788ci ,GPS, Combo закупен от САЩ и го ползвам
с трилъчева сонда.Много съм доволен от избора. Има и с много
по-големи възможности за повече мъни
_
_
Ако си го купил от САЩ мерните еденици са : мили/час , футове,
фаренхай. Промяна забрави! Промяна на софтуера фирмата
Позволява колега, стига да намериш софтуера и да можеш да го качиш. Някъде по форумите имаше тема, ама не се сещам къде го четох. Трябва много ровене. Но има начин да се смени софтуера. Ако сонарът е за USA и Канада, софтуерът е един. Ако е за "останалия свят", софтуера е друг, но трябва да се смени от човек, който разбира. Има начин, но не се сещам в момента за линк, къде го четох. Беше обяснено много подробно. Ако се сетя, ще пусна линк. (беше преди 2 години ).
_
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Точно там е проблема, че от Humminbird ми отговориха:за закупени сонари от САЩ
не дават софтуер за Европа,а инсталирането не е проблем. Това е сигурно по искане
на търговците от Европа за да не им се подбива цената и
те да диктуват цените в Европа. Мойт съм закупил за $450 , а в България е около
2000лв., така че това е проблема Ако има някой софтуера готов съм
да го закупя
не дават софтуер за Европа,а инсталирането не е проблем. Това е сигурно по искане
на търговците от Европа за да не им се подбива цената и
те да диктуват цените в Европа. Мойт съм закупил за $450 , а в България е около
2000лв., така че това е проблема Ако има някой софтуера готов съм
да го закупя
Не мога да намеря сайта с инфото. Чел съм го и беше описано, но рових, рових и не мога да го открия. Като съвет: Пробвай в сервиза дали нямат възможност за подмяна на софтуера. Връзка за сервиза имаше пак в една от темите тук, ама много време мина и не помня в коя тема беше. Ровичкай по темите. Има начин. Важното е да намериш софтуера. Ако отидеш в сервиза, попитай, дали няма възможност да се използва ъпгрейд версия за съответния сонар, но за Европа. Ако се сетя нещо, ще пиша в темата. Знам, че може, но не помня как ставаше.
п.п.: Нещо ми се върти из главата, че замяната на софтуера ставаше в сервиз. Имаше някаква врътка и с езиците, които се инсталират за Европа. А бе, не помня как беше.
п.п.: Нещо ми се върти из главата, че замяната на софтуера ставаше в сервиз. Имаше някаква врътка и с езиците, които се инсталират за Европа. А бе, не помня как беше.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Благодара Ви за желанието да ми помогнете!!!
Ако нещо намерите по въпроса ще съм много доволен.
Още един път благодаря!!!!!
Ако нещо намерите по въпроса ще съм много доволен.
Още един път благодаря!!!!!
-
- разбира нещата
Тъй както линка вече е невалиден, прибавям новcucko написа:Ето всичките упътвания на български език за всичките модели на Humminbird
1.Цъкнете върху Humminbird
2.Пишете цифровия код от картинката и натиснете Скачать
3.Разхивирайте файла Humminbird.rar в папка
4.Файловете се отварят с Microsoft Word
http://dox.bg/files/dw?a=1d7baa44b5
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
- ivo24m
- вече хвърля и на тежко
Колеги за риболов на шаран с корабче за захранка този сонар върши ли работа?
http://sonar-za-ribolov.pazaruvaj.com/c ... 100768767/
или този;
http://sonar-za-ribolov.pazaruvaj.com/p ... 101093141/
и този.
http://www.pluvka.com/sonari-fishfinder ... 5khz-.html
Някой може ли да помогне? благодаря предварително.
http://sonar-za-ribolov.pazaruvaj.com/c ... 100768767/
или този;
http://sonar-za-ribolov.pazaruvaj.com/p ... 101093141/
и този.
http://www.pluvka.com/sonari-fishfinder ... 5khz-.html
Някой може ли да помогне? благодаря предварително.
Здравейте, колеги!
От скоро имам сонар на каяка, но при първия ми риболов с него, който беше преди 2 дни се получи проблем с GPS-а. Нямам опит със сонари и тепърва го изучавам, но на водоема на който бях излязъл да риболовствам, не можах да хвана никакъв сигнал на GPS-a, следователно и част от фукнкциите зависещи от него не работиха? Отделно и незнам дали има нещо общо, но температурата на водата също не ми се показа по време на излета .. Водоемът се намира в близост до река Дунав и румънската граница, а сонара е Simrad GO7 XSE. Някой ако може да помогне със съвет или мнение, дали проблема е в настройките ?
От скоро имам сонар на каяка, но при първия ми риболов с него, който беше преди 2 дни се получи проблем с GPS-а. Нямам опит със сонари и тепърва го изучавам, но на водоема на който бях излязъл да риболовствам, не можах да хвана никакъв сигнал на GPS-a, следователно и част от фукнкциите зависещи от него не работиха? Отделно и незнам дали има нещо общо, но температурата на водата също не ми се показа по време на излета .. Водоемът се намира в близост до река Дунав и румънската граница, а сонара е Simrad GO7 XSE. Някой ако може да помогне със съвет или мнение, дали проблема е в настройките ?
-
- научил се да хвърля
Здравейте,
имам едно запитване. Нямам опит със сонари и за това искам да помоля за съвет. До сега сонар не съм ползвал, или ако съм ползвал то е било ако някой с който съм за риба има. Сега съм решен да си взема и искам да попитам какъв... сонара ще се използва само за риболов на шаран.. тук ми изниква следния въпрос. харесал съм 2 сонара. единия е fishfinder, другия е dsi. разбирам разликата между двата, но за шарански риболов кой от двата е по-подходящ? от това, което съм изчел смятам че е dsi,защото дава ясна представа за дъното, но искам мнение от компетентни лица по въпроса. благодаря.
имам едно запитване. Нямам опит със сонари и за това искам да помоля за съвет. До сега сонар не съм ползвал, или ако съм ползвал то е било ако някой с който съм за риба има. Сега съм решен да си взема и искам да попитам какъв... сонара ще се използва само за риболов на шаран.. тук ми изниква следния въпрос. харесал съм 2 сонара. единия е fishfinder, другия е dsi. разбирам разликата между двата, но за шарански риболов кой от двата е по-подходящ? от това, което съм изчел смятам че е dsi,защото дава ясна представа за дъното, но искам мнение от компетентни лица по въпроса. благодаря.
Здравей те колеги.След като се разделих с Garmin fishfinder 250 Си купих Елит 5 CHiRP.И сега идва въпроса.Как да го настроя за да го ползвам предимно за тролинг.На кой CHIRP да влача или на 83 или на 200 килохерцовата.И DSI-то как се използва.Благодаря колеги ако знае някой да напише че ми е много куц тоя сонар. Сондата ако има значение е HDI 83/200/455/800.
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)