Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Специализиран риболов Подледен риболовЛедена обстановка 2017-2018
Re: Ледена обстановка 2017-2018
Що се правите на умрели лисици, че не знаете в момента къде има лед от 25 см нагоре?
G.Petkov написа:От днес на Враждебна.
Лед има, но не и за риболов !
Това е от страната на р.Искър.
Възможно е от към летището да има по-дебел лед,
Но снега е дълбок и трябва по-висока кола да се влезе.
Да видим какво ще е до събота !
Откъм летището ще е по-дебел
-
- ще става разбирач
Здравейте, днес бяхме решили да закрием подледния риболов. Закрихме го.
Дестинацията беше яз.Алино, целия язовир беше замръзнал но ние решихме да морим рибите на устието от към прясната вода.Заходихме по брега и влезнахме чак от към устието, въже,дървета и други пособия
нахвърляхме на снега с цел безопастност.Първата дупка съответно втора и трета бяха с един и същи
сондаж. Киша около 10 см., нещо като лед около 5 см. и 10см. лед видимо добър.Пробихме първи дупки,
първи две три поклащания и реших да изям все още хладката баничка.В същия момен вуйчо чул за мойте
намерения и той захожда към багажа с неговата баничка и в тоз момент фрас и единя крак до долните
гащи във водата.Изскочи за секунда и хайде към вкъщи.Странното беше, че проверявайки дупката дето
вуйчо пропадна навсякъде около нея имаше видимо добър 10 см. лед., а в дупката плуваха две водни растения с корени.Та сега седя и се чудя, ледът ли бе лайно, газова дупка ли е това или някой беше отвори
по-голяма дупка да вади хируномус.Важното,че се отървахме леко.Да сме живи и здрави лед пак
ще има догодина.Ние тук закрихме
Дестинацията беше яз.Алино, целия язовир беше замръзнал но ние решихме да морим рибите на устието от към прясната вода.Заходихме по брега и влезнахме чак от към устието, въже,дървета и други пособия
нахвърляхме на снега с цел безопастност.Първата дупка съответно втора и трета бяха с един и същи
сондаж. Киша около 10 см., нещо като лед около 5 см. и 10см. лед видимо добър.Пробихме първи дупки,
първи две три поклащания и реших да изям все още хладката баничка.В същия момен вуйчо чул за мойте
намерения и той захожда към багажа с неговата баничка и в тоз момент фрас и единя крак до долните
гащи във водата.Изскочи за секунда и хайде към вкъщи.Странното беше, че проверявайки дупката дето
вуйчо пропадна навсякъде около нея имаше видимо добър 10 см. лед., а в дупката плуваха две водни растения с корени.Та сега седя и се чудя, ледът ли бе лайно, газова дупка ли е това или някой беше отвори
по-голяма дупка да вади хируномус.Важното,че се отървахме леко.Да сме живи и здрави лед пак
ще има догодина.Ние тук закрихме
Ако рибите бяха жени щях да ги ухажвам всеки
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
Там има доста газови дупки. Може и да е сечено с брадва, местните така правят дупките, за да ловят, те ледобуруте само ги миришат.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Ммммммммммммм, да,
Вариантите са два:
- газова дупка - има ги много на Алино;
-сечена дупка за пускане на цапало;
Аз съм пропадал в сечена дупка с голям размер на Панчарево и то до раменете.
Беше хванала коричка лед и засипана със сняг.
Доброто бе, че страниците са здрави и изкочих без проблем и без да ми помага никой.
Това са рисковете на мартенския лед !
Бих ги определил като МНОГО ВИСОКИ !
На Враждебна няма никакъв лед,
Само се разходих и ..... се прибрах !
Това беше !
Вариантите са два:
- газова дупка - има ги много на Алино;
-сечена дупка за пускане на цапало;
Аз съм пропадал в сечена дупка с голям размер на Панчарево и то до раменете.
Беше хванала коричка лед и засипана със сняг.
Доброто бе, че страниците са здрави и изкочих без проблем и без да ми помага никой.
Това са рисковете на мартенския лед !
Бих ги определил като МНОГО ВИСОКИ !
На Враждебна няма никакъв лед,
Само се разходих и ..... се прибрах !
Това беше !