Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Морски раздел Излети Морски риболовни излети.Черноморец??? .... за риба?
Модератори: emo vasilev, alekst
- Fisherman66
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Черноморец??? .... за риба?
Уважаеми морски колеги, ...
таз година ще почивам на Черноморец и ми се ще да знам дали е възможно да си топна въдиците (с някакъв резултат, разбира се ) у моренцето? .... дайте некакви идеи, плийз!
таз година ще почивам на Черноморец и ми се ще да знам дали е възможно да си топна въдиците (с някакъв резултат, разбира се ) у моренцето? .... дайте некакви идеи, плийз!
- Fisherman66
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Heminguej, благодаря за фаст-отговора!
Става въпрос за южно-от-Бургаския Черноморец. А очите на летовниците съм събирал доста (първите ми спомени са от 12 год. възраст .... еееееех!... от един як риболов на кефал от закотвено РК на Созополското пристанище..... ... дори едно леферче се закачи (около 600 гр.), което хвърли в изумление дори местните рибари ...
Така че .... аз по принцип не тръгвам на почивка без тоягите ... докато каката се пържи на плажа .... (в интерес на истината и тя е запалена по риболовенето.... ).
Обаче на Черноморец не съм ловилл и не знам местата....
Става въпрос за южно-от-Бургаския Черноморец. А очите на летовниците съм събирал доста (първите ми спомени са от 12 год. възраст .... еееееех!... от един як риболов на кефал от закотвено РК на Созополското пристанище..... ... дори едно леферче се закачи (около 600 гр.), което хвърли в изумление дори местните рибари ...
Така че .... аз по принцип не тръгвам на почивка без тоягите ... докато каката се пържи на плажа .... (в интерес на истината и тя е запалена по риболовенето.... ).
Обаче на Черноморец не съм ловилл и не знам местата....
- HEMINGUEI
- ще става разбирач
Щом говорим за Черноморец на юг от Бургас попадаш в юрисдикцията на Бат Милен ! Той ще ти бъде от полза с най - достоверна и точна информация. Това което знам за мястото е че брега държи добри запаси кефалови риби/ кефал, платерина, илария/. Наблизо от бреговите съоражения може да пробваш и за сафрид / край Варна периодично се появява/ . Най - точна информация ще ти дадат местните / разграничавай ги от летуващите рибари /. Вярвам че след почевката ще има с какво да се похвалиш. Наслука!
Който може хваща!
- Fisherman66
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
-
- новобранец
Re: Черноморец??? .... за риба?
Здравейте колеги,
Края на юли тази година съм на почивка на Черноморец (Бургаско).
Моля ви за малко инфо за местата за риболов около това приказно място.
Благодаря ви предварително
Края на юли тази година съм на почивка на Черноморец (Бургаско).
Моля ви за малко инфо за местата за риболов около това приказно място.
Благодаря ви предварително
Ако си с лодка...места мноого,ако ще ловиш от брега е друго!Най добре ,ще се ориентираш на място!Основно на тетраподите ! Местните,биха ти казали.... ,ако ли не ,ставаш рано и наблюдаваш,къде има рибари и какво се лови !!! Наслука !!!
-
- новобранец
Много благодаря
За съжаление нямам лодка и ще ловя от брега....или поне ще се опитам
За съжаление нямам лодка и ще ловя от брега....или поне ще се опитам
- stareca
- ще става разбирач
В този момент около черноморец има доста платерина това на плажа преди селото който е до главния път.Може през селото да се стигне до там за 5минути две пръчки на дъно с две дози морски чирвеи .Гарантирано поне 20броики различни по размер мястото е известно и като залива вромос сигурно си го виждал върху шоколадови бонбони черноморец.Малко по на юг 15-на километра обаче е кал от сафрид мястото е Агалин борун до преди 5дена голяма сеч на сафрид по 7-8 кила на човек от брега на чепаре не е зле да имаш повечко чепаренцаче като не знаеш местата ще късаш често но пък удоволствието ще е на макс,хубавите места на Агалина се заемат още в 4часа а по някога и въобще цяла нощ не се освобождават така че прави си сметката кога ще ходиш.От мен това е успех и наслука колега.
-
- новобранец
Здравейте колеги,
За близо 5ч. 7-8 попчета и две много добри платерини
Трябва да сте там рано....примерно аз бях към 04:15-20 до към 09....
Доволно...като за начинаещ, начешах си крастата..
Мястото е от където хвърлях е бетонния кей, не ходете на понтонните кейове защото е забранено и ще ви изгонят......
Другото място, по моя преценка е, като тръгнете от плажа на бившия къмпинг Черноморец в посока Созопол по плажната ивица ...първите или вторите издадени скали навътре в морето, ходих на разузнаване и там беше чисто....дали ще имате късмет вече е друга тема
Преди близо 30год. с баща ми ходихме на въпросните скали и ловяхме много попчета, сафрид, змиорки и кучета......но сега е различно...предполагам, нямах време да отида и да пробвам това място....
Днес видях едно момче, което се беше запътило към въпросните скали с две въдици....дали е имал късмет не мога да кажа
Стръвта за платерини от кея е блатен червей, а за попчета е скарида на първо място или в краен случай мида.
Стръвта може да се закупи от магазин намиращ се в центъра.
Това е от мен
За близо 5ч. 7-8 попчета и две много добри платерини
Трябва да сте там рано....примерно аз бях към 04:15-20 до към 09....
Доволно...като за начинаещ, начешах си крастата..
Мястото е от където хвърлях е бетонния кей, не ходете на понтонните кейове защото е забранено и ще ви изгонят......
Другото място, по моя преценка е, като тръгнете от плажа на бившия къмпинг Черноморец в посока Созопол по плажната ивица ...първите или вторите издадени скали навътре в морето, ходих на разузнаване и там беше чисто....дали ще имате късмет вече е друга тема
Преди близо 30год. с баща ми ходихме на въпросните скали и ловяхме много попчета, сафрид, змиорки и кучета......но сега е различно...предполагам, нямах време да отида и да пробвам това място....
Днес видях едно момче, което се беше запътило към въпросните скали с две въдици....дали е имал късмет не мога да кажа
Стръвта за платерини от кея е блатен червей, а за попчета е скарида на първо място или в краен случай мида.
Стръвта може да се закупи от магазин намиращ се в центъра.
Това е от мен
Ето видяли,нещата се получават!!! Един съвет ,докато пържиш улова,сложи,, ефеса,, в камерата за около 20 минути !!!