Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Тактика Лодки и сонариПодлепяне на лодка,мнения???
Модератори: emo vasilev, Кърцата
-
- новобранец
Подлепяне на лодка,мнения???
Здравейте колеги,моля да ми помогнете,купих си лодка Bestway HYDRO-FORCE,много ми харесва,с ел. мотор HAIBO 34lb,за разпъване.Искам да я подсиля-дъното.Имам венил нов от реклама на борд.Незнам с какво да го залепя по цялото дъно за по-добра защита.С лепило или силикон????http://fishing-gear.pro/bg/Bestway-MarinePro-65044.html
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Подлепяне на лодка,мнения???
Не си вкарвай жокери сам.Винила е много слаб.А лодката е проектирана да издържи много години.Ако ти е меко дъното,може да сложиш вътре от куфражните платна.Едни като текстолитови са 8 мм.Изрязано точно по дъното.
Когато няма риба.......не кълве!
- prokop4o
- ще става разбирач
Колегата е прав за винила!
Но ако все още искаш да слагаш нещо от долу, поне ползвай брезент за тир.
Ето и лепила:
https://markita.net/bizon-lepilo-marato ... -50ml.html
https://markita.net/bizon-lepilo-vinil-25ml.html
Аз бих го направил с първото лепило.
Ако ти се вижда скъпо вземи си от четния силикон за стъклопакети.
Успех!
Но ако все още искаш да слагаш нещо от долу, поне ползвай брезент за тир.
Ето и лепила:
https://markita.net/bizon-lepilo-marato ... -50ml.html
https://markita.net/bizon-lepilo-vinil-25ml.html
Аз бих го направил с първото лепило.
Ако ти се вижда скъпо вземи си от четния силикон за стъклопакети.
Успех!
- Don4o_62
- учете се от него
доколкото разбрах, колегата иска отвън да подсили дъното за защита,затова е най добре впредвид голямото количество лепило,решението е силикона за стъклопакети,1 салам ще е достатъчен,но ще го разредиш с някакъв разредител да се маже с четка,почистваш хубаво двете повърхности с бензин или коресилин,мажеш тънко двете и бързо ги залепяш, после с някаква голяма плоскост която обхваща цялото дъно, ги притискаш с тежест отгоре,има шперплатови и т.н. и чакаш поне 1 ден да изсъхне,а накрая за по голяма сигурация си вземи лепило за меко пвц на Бизон и мини по ръба 2 - 3 мм. навътре да залепи 2 - те платна
играчка е цялата работа,но поне ще пази дъното от камъни и бодили
пп. сега се сетих,че тия лодки май са с надуваемо дъно,ако е така, по добре да е напомпена и като се обърне, по извивките на дъното да наложи парчето за подсилка
играчка е цялата работа,но поне ще пази дъното от камъни и бодили
пп. сега се сетих,че тия лодки май са с надуваемо дъно,ако е така, по добре да е напомпена и като се обърне, по извивките на дъното да наложи парчето за подсилка
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти
- ribarq
- сериозен играч
Не прави грешка да слагаш винил от реклама на борд!
- Don4o_62
- учете се от него
би ли пояснил защо да не го слага....не е ли вид меко пвц както и лодката и това е външно парче,което по никакъв начин не пречи и винаги може да го свалиribarq написа:Не прави грешка да слагаш винил от реклама на борд!
- ribarq
- сериозен играч
Не, не е вид меко пвц . По скоро е твърдо. Наскоро закупих 4 бр по 16 квадрата окантени с капси, уж нови.Don4o_62 написа:би ли пояснил защо да не го слага....не е ли вид меко пвц както и лодката и това е външно парче,което по никакъв начин не пречи и винаги може да го свалиribarq написа:Не прави грешка да слагаш винил от реклама на борд!
Исках да ги използвам да покрия един навес, бяха прилежно сгънати. Когато ги разгънах и сложих, по цялата дължина където има гънка от сгъването имаше ситни малки дупчици. Приеха ми рекламацията и ги замених с други... Още по зле бяха. Накрая си платих на едно място където правят специални платнища за тировете.
Материала е къде,къде по дебел,много по здрав и няма нищо общо с винила от рекламните бордове.
Личното ми наблюдения върху винила от рекламни бордове е , че са пълен фъш!
-
- новобранец
Благодаря колеги,притеснява ме тези силикони и лепила да не разядат дъното!
Колега ползвай си лодката и не се притеснявай.Вечна лодка няма!Имал съм 4 лодки,от които две и сега ползвам.С дъното проблеми не съм имал.Ако стане беля тогава ще я подлепиш.Успех!
- Don4o_62
- учете се от него
точно тоя силикон и лепило е най ефтиния варянт за твойта лодка,друго ефтино няма да хване,и нищо няма да разяде,бъди спокоенgrozev_sz написа:Благодаря колеги,притеснява ме тези силикони и лепила да не разядат дъното!
лепи го отдолу да ти е спокойно,че да я пробиеш - да не става де - на някое стъкло,камък или трън пак ще я лепиш и филма става по голям
на времето надув. лодка Зандер я дърпаме на брега и дъното се порна на един остър камък,а е доста дебело,та никой не е застрахован,затова слагаме платнище от билборд от брега във водата и по него си вадим лодките
-
- новобранец
И аз слагам плтнище като я вкарвам,ама все пак във водата опира по дъното и отделно ако има разни клончета,благодаря мисля,че темата е полезна не само за мен!Don4o_62 написа:точно тоя силикон и лепило е най ефтиния варянт за твойта лодка,друго ефтино няма да хване,и нищо няма да разяде,бъди спокоенgrozev_sz написа:Благодаря колеги,притеснява ме тези силикони и лепила да не разядат дъното!
лепи го отдолу да ти е спокойно,че да я пробиеш - да не става де - на някое стъкло,камък или трън пак ще я лепиш и филма става по голям
на времето надув. лодка Зандер я дърпаме на брега и дъното се порна на един остър камък,а е доста дебело,та никой не е застрахован,затова слагаме платнище от билборд от брега във водата и по него си вадим лодките
- Don4o_62
- учете се от него
другия варянт ако не ти се лепи и имаш малко по големо парче билборд е като го изрежеш по лодката до горния край на бордовете,отгоре навърваш едно въже от край до край и го пристягаш малко,вкарваш лодката вътре и помпиш,като се изпъне всичко си ляга и имаш лодка със защита отдолу и отстрани,когато искаш си го сваляш
правил съм го преди и става без проблем
правил съм го преди и става без проблем
-
- сериозен играч
Има готови калъфи,които се използват за лодките от ПВЦ.Имах такава лодка но не и помня марката.Имаше калъф в които се слагаше лодката и като я надуеш го изпъваше и даже не личеше .Нещо като калцуните в болницата приличаше.