Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Специализиран риболов Риболов на мачСито.Какъв размер?
Модератор: Paublo_Eskobar
Сито.Какъв размер?
Колеги, какъв размер сито ще ми препоръчате за пресяване на захранка. До сега никога не съм пресявал. Интересува ме размера на мрежата( дупките). Колко mm. ? Благодаря
Животът е кратък, изкуството — вечно.........
- azareus
- ще става разбирач
- Мнения: 529
- Регистриран на: Пет Сеп 27, 2013 9:08 pm
- Местоположение: Видин
Re: Сито.Какъв размер?
Колега, въпросът ти няма конкретен отговор. По-скоро може да се каже, че е добре да имаш няколко размера сита и според конкретните условия и място за риболов, ползваш подходящото. За пример, аз ползвам 3 размера сита: 2мм, 4мм и 6мм. Ситото от 2мм. го ползвам основно при работа с червей, глини и в зимнните месеци, когато искам максимално финна смес. Ситото от 4мм. го ползвам за пресяване на захранката в летните месеци на затоврени водоеми с цел добре да разбия сместа и да вкарам въздух в нея ( да стане пухкава). Ситото от 6мм. го ползвам единствено и само на река - целогодишно. Дано съм ти бил полезен.
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Re: Сито.Какъв размер?
За захранка ползвам само 6 мм. С по-ситните мъката е голяма.
Re: Сито.Какъв размер?
Благодаря за отговорите колеги.
Животът е кратък, изкуството — вечно.........
Re: Сито.Какъв размер?
Този отговор изчерпва всичко.azareus написа:Колега, въпросът ти няма конкретен отговор. По-скоро може да се каже, че е добре да имаш няколко размера сита и според конкретните условия и място за риболов, ползваш подходящото. За пример, аз ползвам 3 размера сита: 2мм, 4мм и 6мм. Ситото от 2мм. го ползвам основно при работа с червей, глини и в зимнните месеци, когато искам максимално финна смес. Ситото от 4мм. го ползвам за пресяване на захранката в летните месеци на затоврени водоеми с цел добре да разбия сместа и да вкарам въздух в нея ( да стане пухкава). Ситото от 6мм. го ползвам единствено и само на река - целогодишно. Дано съм ти бил полезен.
Мога само да добавя за улеснение когато искаш да направиш фина храна да ги прекараш от 6мм. до 2мм.
на сухо!!!! (запази си отделилите се едри частици за друг риболов) после си добавяш аромати и вода.
Тогава става направо............трепач.
То зависи и каква риба ще ловиш де ама.............
Успех.