Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!
Модератор: sapuna
Re: ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!
Бахара е силна подправка с него се променя истинския вкус на рибата.Морска риба се соли с морска сол.
Невероятно, но факт хванах я с ръце!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!
Тука ще пиша.
Не е по Гръцки,ама е по Кичевски.
С малко подсказване от Тони де.
Първо - осоляване.
Те така го правя.
това ми събира 2кг хамсия,и кило сол.
След като престои 4-6 дена,измивам рибата от солта,
и я поставям в сладка вода за 3 часа,нека леееко да тече отгоре чешмата.
После отделям филетата,и ги хвърлям в саламура.
Която е 4л вода,малко сол и 0.5л оцет.
Престоява около 10 часа.
Следва изцеждане на рибата.
Сега вече малко тарикътлъци.
Пресен копър,ама много.
Докато изстине олиото
си пригответе 3-4 листа дафинов лист,маалко девисил,20-тина зърна черен пипер.
Сипвате олиото в буркана,и нареждате като за мариноване.
Не жалете копъра,накрая отгоре те така
и изглед отстрани
След седмица ще има проби.
Аки ви остане малко,ей такива бързи номера стават.
Не е по Гръцки,ама е по Кичевски.
С малко подсказване от Тони де.
Първо - осоляване.
Те така го правя.
това ми събира 2кг хамсия,и кило сол.
След като престои 4-6 дена,измивам рибата от солта,
и я поставям в сладка вода за 3 часа,нека леееко да тече отгоре чешмата.
После отделям филетата,и ги хвърлям в саламура.
Която е 4л вода,малко сол и 0.5л оцет.
Престоява около 10 часа.
Следва изцеждане на рибата.
Сега вече малко тарикътлъци.
Пресен копър,ама много.
Докато изстине олиото
си пригответе 3-4 листа дафинов лист,маалко девисил,20-тина зърна черен пипер.
Сипвате олиото в буркана,и нареждате като за мариноване.
Не жалете копъра,накрая отгоре те така
и изглед отстрани
След седмица ще има проби.
Аки ви остане малко,ей такива бързи номера стават.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- stoned
- научил се да хвърля
- Мнения: 110
- Регистриран на: Нед Юли 03, 2005 9:59 am
- Местоположение: Варна
Re: ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!
Да попитам, докато я осоляваш трябва ли да стои в хладилник(на хладно) ? Иначе и аз слагам копър на маринованата риба и парченце лимон, става по-свежо.
ЗАРИБЕН
Re: ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!
Аз я държа 24 часа в сол в хладилника, после около 12 в оцет (понякога и 6 часа, може и 24 часа, зави си кога съм свободен) и накрая с олиото, малко чер пипер на зърна, кори от лимон и дафинов лист.
След седмица я почвам.
Та така ми издържа близо година в хладилника. Естествено свършва преди това. Докато се покажат белите топченца.
Издържа и да не е в хладилник, но в къщи е много горещо целогодишно и не рискувам.
След седмица я почвам.
Та така ми издържа близо година в хладилника. Естествено свършва преди това. Докато се покажат белите топченца.
Издържа и да не е в хладилник, но в къщи е много горещо целогодишно и не рискувам.
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!
Хамсията я държа няколко месеца в солта,да узрее добре,не че и след седмица не става,stoned написа:Да попитам, докато я осоляваш трябва ли да стои в хладилник(на хладно) ? Иначе и аз слагам копър на маринованата риба и парченце лимон, става по-свежо.
ама говоря как е най-доброто.
Държа си я в мазата,една 8кг кофичка от сирене.
Като завее някой ден,почвам със буркачетата да се бъзикам.
Копър има във фризера вече.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Re: ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!
... защото гРЪците са взели рецептата от кичевциКИРО написа:Тука ще пиша.
Не е по Гръцки,ама е по Кичевски.
....
Пак си с жълтата фланелка Кире, голям кеф е да те чете човек, а и много полезни неща научава от теб
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!
Не ве,в морския един колега искаше рецепта,ама не беше редно директно там да я пускам.checho_58 написа:... защото гРЪците са взели рецептата от кичевци.......КИРО написа:Тука ще пиша.
Не е по Гръцки,ама е по Кичевски.
....
Има и доста други рецепти - време няма за фотки и коментари,ама като се сетя ще пиша.
Само да знаете,хамсията е чудесна риба за такива изпълнения,както и
да я направиш,спазиш ли началото - другото се получава на шест.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Re: ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!
Прияде ми се, та си взех една кутийка маринована цаца. Тя пък дори не изчистена. Махнати само глави и опашки, а тумбака пълен.
Не бях виждал такава до сега.
Не бях виждал такава до сега.
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net