Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняПриготвяне на костур за ядене!
Модератор: sapuna
Re: Приготвяне на костур за ядене!
Червейчетата са кожни паразити и не са опасни, въпросът е рибата да няма тения. Безопасно е за ядене след термична обработка. Затова преди всичко трябва да се знае произхода на рибата и да е прясна!
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Пържиш с червеите и ядеш смелооо! Протеинец, баце
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Значи от както се завъдиха червиите в месото не съм кусал костур освен ако не е ловен на М.Шарково защото там е чист , но това ми се случва веднъж на 2-3 години.
А иначе за рецептата за рибна кайма , аз сега ползвам филе от таранка.На 3кг. филе от таранка слагам 1-1,5кг. свински гърди ( става въпрос за чисто тегло без кост) мелиш всичко в машинката като прекарваш два пъти каймата през машинката , овкусяваш с подправки каквито слагаш на обикновената кайма и мяташ на скарата.Но овкусяваш само толкова колкото ще ползваш другото на торбички и във фризера
А иначе за рецептата за рибна кайма , аз сега ползвам филе от таранка.На 3кг. филе от таранка слагам 1-1,5кг. свински гърди ( става въпрос за чисто тегло без кост) мелиш всичко в машинката като прекарваш два пъти каймата през машинката , овкусяваш с подправки каквито слагаш на обикновената кайма и мяташ на скарата.Но овкусяваш само толкова колкото ще ползваш другото на торбички и във фризера
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
Да не забравяме че чорба без костур не става елексир...
-
- научил се да хвърля
Аз го чистя с водоструйката.Една дъска,един пирон ,и газ, не остава ни една люспа.
Що не пробваш с пароструйката - направо ще е готов за ядене....bacho acho написа:Аз го чистя с водоструйката.Една дъска,един пирон ,и газ, не остава ни една люспа.
- pavre
- вече хвърля и на тежко
За мен костура се дере - много е бързо и елементарно. Остава гръбнака с ребрата и филетата. Овкусявам с подправка за риба и го пържа овалян в брашно до зачервяване. За мен това е една от най-вкусните риби, като го предпочитам пред бялата риба и щуката.